Schlagerpinglan: Efter förra veckan, där ett flertal internvalspresentationer och säsongens sista nationella finaler presenterade ytterligare 11 ESC 2021-bidrag, så är det dags för de 3-4 sista länderna att avslöja vad de tänker tävla med i Rotterdam. 🙂

Eventuella uppdateringar i form av fler punkter och mer info (t.ex. när/om Vitryssland presenterar ett nytt/justerat bidrag) hittar ni på min Eurovision-schema-sida där jag samlat det mesta man behöver för att hänga med i vad som händer i Eurovision-världen vecka för vecka.


Veckoschema – Eurovision Song Contest 2021 – v. 11

Måndag – 15:e mars 2021
ESC 2021 EurovisionHead of Delegation Meeting – sista dagen att lämna in ESC 2021-bidrag
Azerbajdzjan AzerbajdzjanInternvalEfendi “Mata Hari” presenteras
10:00 CETEurovisions YouTube-kanal
Läs mer här: “Azerbajdzjan i Eurovision Song Contest 2021
Georgien GeorgienInternvalTornike Kipianis “You” presenteras
13:30 CET – 1TV
15:00 CETEurovisions YouTube-kanal
Läs mer här: “Smakprov på Tornikes musikvideo
Malta MaltaInternvalDestinys bidrag presenteras
17:00 CETEurovisions YouTube-kanal
Läs mer här: “Destiny presenterar sin låt den 15:e mars
Resultaten redovisas efterhand på ländernas samlingssidor – (klicka på flaggorna)

Se även: “Melodifestivalen 2021” – “ESC-Kalender” – “ESC 2021” – “Eurovision-Nyheter

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


7 kommentarer till “Inför Eurovision Song Contest 2021: Vecka 11”

 1. Micke

  Har hört bitar ur alla tre. Azerbajdzjan öljer mönstret i år o är lindrigt sagt bedrövlig om man ska dömma efter detta klipp. Malta behöver jag höra mer. Georgien sa egentligen ingenting men jädrar att jag njöt av ingenting. Det var lugnt och sansat så jag bara satt o tänkte “Attans va skönt” 🙂

  Låter kanske som jag föredrar soft framför uptempo. Inget kan vara mer fel. Jag är 50-50. Bara det att uptempo i ESC blir nästan uteslutande samma sak. Ett intro med svävande eller duttande syntar följt av dunka dunka trummorframfört av en tjej med robotar dansande runt sig. Klarar bara inte av det. Går i taket alltså av detta enformiga

  Soft musik inom ESC har en helt annan spridning i genre och enbart därför föredrar jag det i ESC. Rockmusik som är numero uno för mig är ju bara så långt ifrn verkligheten när det hamnar i ESC tyvärr.

  För mig är Irland helt överlägsna i år. En glad uptempo utan dutt dutt syntar och dunka dunka trummor. Blir på så jädra gott humör när jag hör den. Inte minst för att det just är Irland som framför den. Äntligen visar de lite av sitt riktiga ansikte.

  Inte mycket musik för mig att bli glad av i årets ESC. Hittar egentligen bara tre bidrag varav en är utslagen. “Maps”, Lesley Roy – IRLAND. “Behöver inte dig idag“, Clara Klingenström – SVERIGE “Shum“, Go_A – UKRAINA. De två förstnämnda är för mig “verklig musik” medan den tredje är det jag älskar i ESC….det annorlunda.

  @Johanna, du svarade på min fråga om Irlands bidrag. Tack för det! Kul att du gillar den. Vi är dock inte på samma planet när det gäller sångerskan. Du kände oro för henne live. Jag är tvärtom helt lugn. Mina vibbar säger att hon har scennärvaro och rutin så att det räcker och blir över. Vem av oss som har rätt vet bara framtiden 🙂 Jag tror på henne

 2. Adri

  Får jag fråga fölket här vad ni tycker om en låt? Svara, svara inte. Not my business. Men jag blir glad ifall ni gör’t i alla fall 🙂 Det handlar om en låt från årets San Remo-festival.

  Som bekant hejade jag på Irama förra helgen när det begav sig, men under veckan som gått är det en helt annan låt som dominerat min Spotify och min hjärna när jag velat somna. Och numera så står det för mig uppenbart att det borde varit den här som Italien skickade:

  https://www.youtube.com/watch?v=oup_7EVUBF4

  Jag älskar denna. Den är så… snyggt producerad och tempoväxlingarna i hennes sång gör låten så jäkla dynamisk.

  Med det sagt gillar jag fortfarande Irama, och även Måneskin 🙂 Men det här är nåt annat.

 3. Micke

  @Adri, Jag kan väl svara så här så vet du 🙂

  Topp 3 San Remo:

  1. “Dieci“, Annalisa
  2. “La genesi del tuo colore“, Irama
  3. “Voce“, Madame

  Med en sångare med mindre falsett hade den konkurrerat om andraplatsen

 4. Adri

  Micke: Ser man på! 🙂 Trodde det främst var manlig falsett som kunde bring you down 🙂

 5. Schlagerpinglan

  @Adri, Själv har jag inte fått upp ögonen för låten ännu, trots ett flertal lyssningar. Den gör för tillfället inget alls för mig utan den bara finns där, utan att vare sig irritera eller ge mig något positivt. Jag kommer däremot att ge den fler chanser då jag inte gärna vill gå miste om vad ni nu hör. 😀

 6. Adri

  Såg nu också att Azerbajdzjan har släppts 🙂 Inte en dålig låt, men den är lite feg ändå. Det är ju väldigt mycket “Cleopatra” över den. Jag själv skulle inte placera den i samma fack som exempelvis Moldavien/San Marino/Serbien (danstjejerna). Istället skulle jag sätta Azerbajdzjan i samma fack som Albanien.

  För “dans-tjej” kan ju inte vara en genre. Det måste handla om vad låten är för något. Och då satsar både Azerbajdzjan och Albanien på etno-popen (och jag TROR att det inte är en svensk inblandad i Azerbajdzjans låt i år faktiskt, hoppas jag har rätt).

  Och i duellen mellan etno-poplåtarna så vinner Azerbajdzjan över Albaniens trista “Karma” varje dag, för mig! 🙂

 7. Micke

  @Adri, det handlar definitivt om manlig falsett för mig men det är något i hennes sätt där.

  Sen då till Azerbajdzjans bidrag. Två av “dans-tjej” stilen som faktiskt inte är dåliga nu. Albaniens om är en (6/10) MER ÄN GODKÄND och Azerbajdzjans som är (5/10) GODKÄND. Mycket på grund av att de gräver på andra ställen än i det västerländska

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se