ESC 2021 Schlagerpinglan: Här följer den nittonde av 39 presentationer av de bidrag som tävlar i Eurovision Song Contest 2021, inklusive länkar till bidraget i olika versioner, låttexten, intervjuer, snabbpresentationsvideo, relevanta infosidor, olika reaktioner på bidraget och mycket mer. (Jag uppdaterar med fler länkar efterhand.)

Genomgången inleds med lite information om landets ESC-medverkan genom tiderna och avslutas med en titt på oddslistan samt mina personliga åsikter om bidraget och dess chanser i Rotterdam. Se samlingssidan för hela sammanställningen med betyg och länkar till de övriga ländernas presentationssidor.

San Marino i Eurovision Song Contest:

San Marino
Land: San Marino deltagit 10 gånger (+2020) – vunnit 0 gånger
TV-bolag: SMRTV se eurovision.tv för landets hela ESC-historik
Debutår: 2008 Miodio kom 19:e i semi 1 med “Complice

San Marinos samtliga bidrag och
resultat i Eurovision Song Contest (+2020):
2020: Freaky!“, Senhit (Internval
+ Låtuttagning
)
inställd tävling
2019: Say Na Na Na“, Serhat (Internval) 19:e i finalen
2018: Who we are“, Jessika (feat. Jenifer Brening) (1 in 360) 17:e i semi 2
2017: Spirit of the Night“, Valentina
Monetta and Jimmie Wilson
(Internval) 18:e i semi 2
2016: I Didn’t Know“, Serhat (Internval) 12:a i semi 1
2015: Chain Of Lights“, Michele Perniola
& Anita Simoncini
(Internval) 16:e i semi 2
2014: Maybe (Forse)“, Valentina Monetta (Internval) 24:a i finalen
2013: Crisalide (Vola)“, Valentina Monetta (Internval) 11:a i semi 2
2012: The Social Network Song
(Oh Oh – Uh – Oh Oh)
“,
Valentina Monetta
(Internval) 14:e i semi 1
2011: Stand By“, Senit (Internval) 16:e i semi 1
2010: – – – – – –
2009: – – – – – –
2008: Complice“, Miodio (Internval) 19:e i semi 1
Se även “San Marinos samtliga ESC-bidrag

San Marino i Eurovision Song Contest 2021:


San Marinos ESC 2021-bidrag: “Adrenalina”, Senhit

Lyssna på San Marinos Eurovision-bidrag & lär känna artisten:

Bidrag: Adrenalina officiell musikvideolåttext
Fler tolkningar: “Concert in the Dark”-framträdande“PrePartyES 2021”-video
Se även: “Senhit and Rafał perform Waterloo together
Låtskrivare: Thomas Stengaard (t&m), Joy Deb (t&m), Linnea Deb (t&m), Jimmy Thörnfeldt (t&m), Kenny Silverdique (t&m), Suzi Pancenkov (t&m), Malou Linn Eloise Ruotsalainen (t&m), Chanel Tukia (t&m), Senhit Zadik Zadik (t&m), Dillard Tramar (t&m)
Semifinal: nr 1 i Semifinal 2 (20:e maj)
Uttagning: Internval + Låtuttagning: Redan i maj 2020 stod det klart att TV-bolaget SMRTV internvalt sin ESC 2020-artist Senhit att få representera San Marino i ESC 2021. Tävlingsbidraget, som skrivits av hela tio personer och där den amerikanska rapparen Flo Rida gör en sånginsats, presenterades däremot inte förrän den 7:e mars 2021. Läs mer här: “San Marinos Eurovision-bidrag 2021
Artist: Senhit (Senhit Zadik Zadik)
Senhit
(Foto: Fabrizio Cestari)
Sociala medier:
senhit.comfacebook
spotifytwitter
instagramyoutube
wikipediaeurovision.tv
Snabbpresentation:
“Get to know”-video (av Mr Eurovision)
Video-intervjuer m.m.:
Interview with Senhit (av wiwibloggs.com)
Interview with Senhit and Rafal (av San Marino RTV)
Interview with Senhit (av Titina’s Talks)
Senhit internvaldes 2020 och var tänkt att tävla med “Freaky!” i ESC 2020
Senhit internvaldes även av San Marino inför ESC 2011 då hon kom på plats 16
i den första semifinalen med låten “Stand By

♥ Se: “10 facts about Senhit” (wiwibloggs.com)
♥ Se: “Instagram-intervju med Senhit” (eurovision.tv)
♥ Se: “Music First with Senhit from San Marino” (eurovision.tv)

Reaktioner på bidraget (på engelska) & Odds:

ESC Bubble-video
(reaktioner & betyg)
ESC Bubble-text
(betyg & omröstning)
Wiwibloggs review-text
(inkl. teamets betyg)
Wiwibloggs-video
(Wiwi Jury 2021)
Odds att vinna (2021-05-02): topp-15 (plats 12) av de 39
Odds att gå till final (2021-05-02): topp-tio (plats 6) av de 17


Åsikter och spekulationer om San Marinos bidrag och chanser i Eurovision 2021:

Schlagerpinglan tycker: Till final San MarinoSan MarinoSan MarinoSan MarinoSan Marino Betyg: 4- / 5
Betyg: 6 / 10
Om jag ska jämföra Senhits ESC-bidrag så föredrar jag helt klart hennes första, “Stand By“, trots att jag oftast väljer danslåtar framför svalare bidrag. Det är något hos både “Freaky!” och “Adrenalina” som känns lovande men där det inte riktigt når ända fram för min del. Jag har dock höga tankar om Senhit som artist och hoppas att hennes scenframträdande ska lyckas att lyfta upp låten till den nivå där jag fått för mig att den borde vara. Oavsett vad som händer i Rotterdam så har jag låten som sådan i semifinalens topp-tio vilket gör att, även om jag inte har den rätta entusiasmen än, jag gärna ser att det blir en finalplats för San Marino.
Schlagerpinglan tror: Till final
Förra året så trodde jag att Senhit skulle missa finalen med en hårsmån men 2021 så känns det i stället som att hon har marginalerna på sin sida. Vare sig Flo Rida dyker upp på ESC-scenen eller ej (han har tackat ja om omständigheterna tillåter) så gör hans delaktighet i bidraget att det surrats lite extra om San Marino, vilket aldrig är fel. Vad gäller själva scenshowen så tror jag dock inte att Senhit behöver någon hjälp för att leverera ett minnesvärt nummer utan hon kommer troligtvis att ge allt och lite till och därigenom få de röster som behövs för att ta San Marino till landets tredje ESC-final genom tiderna.

Fler ESC 2021-bidrags-presentationer hittar ni här: “Inför Eurovision Song Contest 2021“.

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


11 kommentarer till “Inför ESC 2021: San Marino – “Adrenalina” – Senhit”

 1. Mr A

  Första top 5?

 2. Schlagerpinglan

  @Mr A, Om allt stämmer och några av favoriterna inte lyckas lika bra… varför inte? Vore i alla fall skoj om det gav en topp-tio-placering i alla fall. 🙂

 3. HW

  “Adrenalina” kommer definitivt klara sig mycket bättre i tävlingen än “Freaky”, med eller utan Flo Rida. Jag hittar inte något speciellt i någon av dem dock. Årets låt känns lite som en klassisk San Marino-låt fast med större budget.

  Melodin i låten påminner mig faktiskt mycket om “Moves” från MF 2020 (och jag ser nu att Suzi P som sjöng den har varit med och skrivit den här). Precis som i det bidraget hittar jag inte riktigt något jag verkligen gillar i San Marinos låt i år. Lite förvånande måste jag säga att jag tycker rap-partiet är den bästa delen i låten, även om vi får se hur det blir med det live.
  Betyg: 4/10

  Final tror jag definitivt på. Även om “Flo Rida-effekten” verkar ha avtagit och det inte är lika mycket hype runt låten längre så tror jag både juryn och folket kommer köpa detta. Däremot är jag inte lika säker på finalplaceringen, tippar runt plats 7-13.

  Jag har inte kört det här med mest under- och överskattade men när jag ändå pratar om San Marino måste jag nämna “Complice” från 2008, som kom totalt sist det året. Efter t.ex. Estland, Irland, Malta och Belgien. Hur gick det till egentligen? Tycker det är en riktigt bra låt. Synd att Europa inte tyckte likadant.

 4. Adri

  Jag gillade denna väldigt mycket i början. Sen dess har buzzet dött lite. Men jag både tycker och tror det blir final 🙂 Jag hoppas på ett bombastiskt framträdande, helst med Flo Rida.

  Kul när San Marino – förhoppningsvis – verkligen får till det 🙂

  Tror? Final
  Tycker? Final

  Nu skulle jag då säga San Marinos mest underskattadeoch överskattade. Men någon gräns måste finnas. San Marino har aldrig varit överskattade.

  Men San Marinos mest underskattade: Valentina Monetta – ”Maybe” (2014).

 5. Micke

  Detta är ju som ni kanske vet något av det värsta jag vet Dessa monotona slentrianmässiga danslåtar med sin staccatosång. ESC 2021 är ju fullsmockat av dessa tyvärr. Det jag dock kan säga om San Marinos bidrag är att de ändå är lite över det vanliga då de går lite utanför det vi alltid matas med i Västeuropa. Vissa stunder rycks jag t.o.m med lite av låten. Inte särskilt ofta men de stunderna finns ändå och det är ett gott betyg för kombinationen denna genre och Mickes smak. Den har växt från att vara en tvåa till högre. Riktigt upp till godkänt tar den sig ändå inte men det är inte långt ifrån.

  BETYG bidraget 2021 (4/10) INTE FULLT GODKÄND

  ——————————————

  SAN MARINOS mest underskattade låt: “Crisalide (Vola)”, Valentina Monetta – 2013
  * (´Detta lands överlägset bästa bidrag. Gillar kombination med språket och svängningarna i låten. Hur den kunde missa final förstår jag än idag inte. Kanske fick hon lida för bidraget hon hade året innan. Kanske satt den kvar hos många röstare)

  SAN MARINOS mest överskattade låt: AVSTÅR DETTA
  * (´Landet har ju bara gått till final två gånger med dåliga placeringar som följd. Ingen av dem var dålig så det går inte att ta ut någon Överskattad)

  ——————————————

  BÄST AV ALLT I SAN MARINOS:

  Här blir det samma bidrag som jag valt som mest underskattad. Bidraget från 2013

 6. Mikaela

  Inte så förtjust i låten men håller med att det vore kul om SM fick en bra placering för en gång skull. Håller också med Micke om att Cristalide var bra.

  OT: Nån av Sveriges Radios kanaler spelade just Irlands bidrag.

 7. Adri

  Mikaela: Förmodligen var det lokalradion, P4. Jag ser nämligen att “Maps” faktiskt finns bland låtarna som nu ligger på C-rotation på SR P4. Där ligger även Malta och Portugal.

  Island ligger på D-rotation.

  Så vem vet? De fyra kanske då kan vänta sig höga poäng från Sverige? 🙂 (om nu Portugal mot förmodan får en plats i finalen).

  Det vore ju kul 🙂 även om det finns vissa andra låtar jag har högre upp.

 8. Johanna

  Nej men alltså. 2008 ringde och ville ha tillbaka sin låt. Det här är så generiskt att jag vet inte vad. Om det inte hade varit för Flo Ridas medverkan hade detta varit en utav högoddsarna i år. Och utan honom hadw jag rankad den i botten 5. Nu får den lite mer poäng och lyckas ta sig till plats 30 på min ranking.

  Jag fattar att den här låten antagligen tar sig till final. Utan Flo Rida blir det nog med nöd och näppe dock. Jag hoppas dock se Flo Rida och Senhit omsprungna av Moldavien och Azerbajdsjan som båda har mycket bättre låtar i samma genre. Inget för mig och hoppas på en skräll-finalmiss.

  Och jo. San Marino har varit grovt underskattat en gång och det var 2013 med fantastiska “Crisalide” som är deras bästa bidrag någonsin!

 9. Adri

  Hmm jag verkar vata i grov minoritet som föredrar ”Maybe” framför ”Crisalide”.

  Jag hade älskat ”Crisalide” om den billiga skoldisko-musiken inte hade behövt göra entre i sista minuten.

 10. Micke

  @Adri, jag kan ge dig en sak. Om jag får uppgiften att ta ut näst bästa låten från Maltas å blir det “Maybe” – definitivt. Men ”Crisalide” är deras enda bidrag som jag tycker är bra

 11. Schlagerpinglan

  San Marinos mest underskattade bidrag: “Crisalide (Vola)“, Valentina Monetta (2013)
  Så underbart vacker och storslagen med sitt otroliga lyft på slutet, ett allt-i-ett-bidrag som borde haft en plats i finalen

  San Marinos mest överskattade bidrag: “Maybe (Forse)“, Valentina Monetta (2014)
  Nej, detta bidrag ger mig inget alls (förutom glädjen att Valentina gick till final, men det har inget med låten att göra) och jag är lika förvånad nu som då att denna, i mitt tycke, axelryckning kunde gå vidare när den fanstastiska “Crisalide” inte gjorde det.

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se