Storbritannien TV-bolaget BBC bekräftade den 19:e februari att de internvalt sin ESC 2020-artist James Newman att få representera Storbritannien i Eurovision Song Contest 2021 och ungefär en månad sedan presenterades musikvideon till det brittiska tävlingsbidraget “Embers“.

Därefter har James deltagit med olika videor vid samtliga tre förfester (Concert in the Dark, PrePartyES 2021 och Adriatic PreParty 2021) samt presenterat en akustisk version av sitt ESC-bidrag, se länkar nedan:

Den akustiska versionen av Storbritanniens ESC 2021-bidrag:

Lyssna på Storbritanniens bidrag till Eurovision Song Contest 2021:
Bidrag / Artist: “Embers”, James Newman
Länkar: akustisk version“PrePartyES 2021”-video“Adriatic PreParty 2021”-video
officiell musikvideoeurovision.tv (låttext + info)
Låtskrivare: James Newman, Conor Blake, Danny Shah, Tom Hollings, Samuel Brennan
Se även: Mer info om det brittiska internvalet

Schlagerpinglan: Jag älskar som sagt de akustiska versionerna av ESC-bidragen (som ett komplement) då de säger så mycket om både artisten och låten och i bästa fall får en att se bidraget i ett bättre ljus.

I just detta fallet så är jag redan övertygad och hade därför hellre sett en liten försmak av hur James hade tänkt framföra låten i Rotterdam. Jag tvivlar inte på hans röstresurser egentligen, men om han tänker försöka sig på några danssteg samtidigt så är det ju en helt annan sak. 🙂

Mer om Storbritanniens förberedelser inför ESC 2021 hittar ni här: “Storbritannien i ESC 2021“.

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


2 kommentarer till “Storbritannien 2021: Akustisk version av “Embers” (James Newman)”

 1. Micke

  @Pinglan, för mig var detta årets absoluta kovändning. Har hört många akustiska versioner från bidragen i år men absolut ingen som vände så här.

  Jag har Storbritannien på plats 31 med betyget (2/10) MER ÄN DÅLIG. Men en sak är glasklar för mig. Hade han ställt upp med den här versionen så hade betyget blivit minst (6/10) MER ÄN GODKÄND och placerad på plats 13.

  Allt det som irriterar mig i den “verkliga” versionen är undanstädat och både låt och sångröst kommer fram på ett helt annat sätt. Pratar främst då om den extremt störiga och jobbiga kören.Hur mycket halleluja ska vi ha i år egentligen?

  Nej James hade du ställt upp med den här versionen så hade Micke ställt upp med betydligt bättre betyg.

  WHAT A PITTY

 2. Schlagerpinglan

  @Micke, Jag förstår i och för sig att den akustiska versionen kan locka då de vackra melodislingorna får mer utrymme… men som tur är så föredrar jag personligen det lite mer svängiga originalet. 😀

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se