ESC 2021 Schlagerpinglan: Här följer den trettioandra av 39 presentationer av de bidrag som tävlar i Eurovision Song Contest 2021, inklusive länkar till bidraget i olika versioner, låttexten, intervjuer, snabbpresentationsvideo, relevanta infosidor, olika reaktioner på bidraget och mycket mer. (Jag uppdaterar med fler länkar efterhand.)

Genomgången inleds med lite information om landets ESC-medverkan genom tiderna och avslutas med en titt på oddslistan samt mina personliga åsikter om bidraget och dess chanser i Rotterdam. Se samlingssidan för hela sammanställningen med betyg och länkar till de övriga ländernas presentationssidor.

Bulgarien i Eurovision Song Contest:

Bulgarien
Land: Bulgarien deltagit 12 gånger (+2020) – vunnit 0 gånger
TV-bolag: BNT se eurovision.tv för landets hela ESC-historik
Debutår: 2005 Kaffe kom 19:e i semifinalen med “Lorraine

Bulgariens tio senaste ESC-bidrag och resultat (+2020):

2020: Tears Getting Sober“, VICTORIA (Internval) inställd tävling
2019: – – – – – –
2018: Bones“, Equinox (Internval) 14:e i finalen
2017: Beautiful Mess“, Kristian Kostov (Internval) 2:a i finalen
2016: If Love Was A Crime“, Poli Genova (Internval) 4:a i finalen
2015: – – – – – –
2014: – – – – – –
2013: Samo Shampioni“, Elitsa Todorova &
Stoyan Yankoulov
(Internvalda artister
+ Nationell final
)
12:a i semi 2
2012: Love Unlimited“, Sofi Marinova (Nationell uttagning) 11:a i semi 2
2011: Na Inat“, Poli Genova (Nationell final) 12:a i semi 2
2010: Angel Si Ti“, Miro (Internvald artist
+ Evrovizija 2010
)
15:e i semi 2
2009: Illusion“, Krassimir Avramov (Be A Star + Bulgarian Song
for Eurovision 2009
)
16:e i semi 1
2008: DJ, Take Me Away“, Deep Zone & Balthazar (EuroBGVision 2008) 12:a i semi 2
2007: Water“, Elitsa Todorova & Stoyan Yankulov (Pesen Na Evrovizija 2007) 5:a i finalen
Se även “Bulgariens samtliga bidrag i Eurovision Song Contest

Bulgarien i Eurovision Song Contest 2021:


Bulgariens ESC-2021-bidrag: “Growing Up Is Getting Old”, VICTORIA

Lyssna på Bulgariens Eurovision-bidrag & lär känna artisten:

Bidrag: Growing Up Is Getting Old officiell musikvideolåttext
Fler tolkningar: officiell text-videoakustisk version
“PrePartyES 2021”-video
Låtskrivare: Victoria Georgieva (t&m), Maya Nalani (t&m), Oliver Björkvall (t&m),
Helena Larsson (t&m)
Semifinal: nr 13 i Semifinal 2 (20:e maj)
Uttagning: Internval: Den 21:a mars 2020 avslöjade TV-bolaget BNT att de internvalt sin ESC 2020-artist VICTORIA att få representera Bulgarien i Rotterdam 2021. Bidraget utsågs internt men med hjälp av de fans som lämnat lämnat feedback efter att ha lyssnat på de sex aktuella låtarna. Låtvalet presenterades av Victoria i form av en konsert den 10:e mars. Läs mer här: “Bulgariens Eurovision-bidrag 2021
Artist:VICTORIA (Victoria Georgieva)
VICTORIA
(Foto: Lora Musheva)
Sociala medier:
facebookspotifytwitter
instagramyoutubewikipedia
eurovision.tv
Snabbpresentation:
“Get to know”-video (av Mr Eurovision)
Video-intervjuer m.m.:
Interview with VICTORIA (av wiwibloggs.com)
Interview with VICTORIA (av wiwibloggs.com)
Interview with VICTORIA (Tursi Se)
Interview with VICTORIA (av ESCXTRA)
VICTORIA internvaldes 2020 och var tänkt att tävla med
Tears Getting Sober” i ESC 2020

♥ Se: “10 facts about VICTORIA” (wiwibloggs.com)
♥ Se: “Instagram-intervju med VICTORIA” (eurovision.tv)
♥ Se: “Music First with VICTORIA from Bulgaria” (eurovision.tv)

Reaktioner på bidraget (på engelska) & Odds:

ESC Bubble-video
(reaktioner & betyg)
ESC Bubble-text
(betyg & omröstning)
Wiwibloggs review-text
(inkl. teamets betyg)
Wiwibloggs-video
(Wiwi Jury 2021)
Odds att vinna (2021-05-11): topp-tio (plats 6) av de 39
Odds att gå till final (2021-05-11): topp-tio (plats 3) av de 17


Åsikter och spekulationer om Bulgariens bidrag och chanser i Eurovision 2021:

Schlagerpinglan tycker: Inte till final BulgarienBulgarienBulgarienBulgarienBulgarien Betyg: 2 / 5
Betyg: 3 / 10
Jag är vanligtvis inte så förtjust i sega, deprimerande låtar men förra årets “Tears Getting Sober” visade sig till slut bli en av mina personliga favoriter där jag älskade i princip allt: rösten, texten, melodislingorna och hela känslan i låten. Det tog visserligen ett par lyssningar innan det klickade till och just p.g.a. detta så höll jag länge kvar hoppet om att även “Growing Up Is Getting Old” skulle visa sig vara en känslostark och övertygande låt… men än har inget hänt. I mina öron låter det väldigt ointressant och enformigt och även om jag visserligen kan bocka av “deprimerande” så är det sorgset på fel sätt. Nej, detta är en solklar finalmiss för mig i nuläget men jag håller tummarna för en rejäl aha-upplevelse när Victoria väl levererar låten på Rotterdam-scenen.
Schlagerpinglan tror: Till final
Om alla hade uppfattat låten som jag gör så hade Bulgarien inte haft någon chans att gå vidare till final i år, men nu är det ju inte så. Låten har ju trots allt tagit sig hit i konkurrens med många andra låtar så det finns ju uppenbarligen en målgrupp här som tilltalas av låten. Frågan blir då vad majoriteten av de röstande hör när de lyssnar på Victorias ESC 2021-bidrag, och om/hur de påverkas av att hon hade en av de vinnar-tippade bidragen 2020. Jag misstänker att både juryn och tittarna kan vara väldigt splittrade men att de som uppskattar bidraget trots allt är i stor majoritet. Det lär, m.a.o., bli ganska enkelt för Victoria att nå finalen (precis som förra året).

Fler ESC 2021-bidrags-presentationer hittar ni här: “Inför Eurovision Song Contest 2021“.

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


5 kommentarer till “Inför ESC 2021: Bulgarien – “Growing Up Is Getting Old” – VICTORIA”

 1. Adri

  Jag tror också denna seglar ganska lätt in i final. Har däremot tänkt att “nja, någon succé kommer det inte bli väl där”. Men som sagt, av de… 15-20 handfilmade sekundrarna man fått se av repet vill jag typ redan ändra åsikt. Det såg riktigt bra ut – och viktigast av allt. Det lät super.

  Låten då? Jag älskar denna låt när den pågår. Tyvärr är den inte ett klister som sätter sig i huvudet. Men när den pågår är jag mer eller mindre hänförd. Älskar hur låten byggs upp, och att den avslutas i a cappella. Texten är riktigt bra och de flesta, som inte är barn i alla fall, kan ju relatera på ett eller annat sätt.

  Denna växte ett tag, sen sjönk ett tag, men nu växer den igen! 🙂

  Tror? Final.
  Tycker? Final.

  ———————————————————

  Bulgariens mest överskattade: Kristian Kostov – “Beautiful Mess” (2017)
  – Den hade inget på silverplatsen att göra.

  Bulgariens mest underskattade: Poli Genova – “Na inat” (2011)
  – Allt här är finalvärdigt. Artisten, låten, melodin, pianoslingan! Men istället gick Moldavien vidare…

 2. Johanna

  Bulgarien. Ja vad ska man säga. Deras absolut mest överskattade bidrag är tveklöst “water” hater typ allt med den. Sedan tycker jag att båda Poli Genovas låtar varit underskattade. Ja hon kom fyra 2016-hon borde vunnit då samtliga i topp 3 var berydligt sämre enligt mig.

  Nu till årets bidrag. Långt ifrån fantastiska “Tears getting sober” men fortfarande väldigt bra. Det är solklar final och jag tror (om inte Schweiz har fruktsnsvärt bra scenshow) att denna kan komma i topp 10 istället för Schweiz (hoppas jag har fel) Isf bra jobbat Victoria och Bulgarien!

 3. HW

  Jag hade faktiskt inga särskilda förväntningar på Bulgarien i år och lyssnade inte ens på låtarna i “uttagningen” för att jag inte trodde det skulle finnas något för mig där.

  Så går det när man ska vara dum och ha fördomar, för när jag väl lyssnade igenom den här låten blev den direkt en av mina favoriter. Victorias röst passar perfekt till både texten och låtens känsla och man försvinner in i den när man lyssnar. Det allra bästa tycker jag är när stråkarna kommer in i refrängen.
  Betyg: 8/10

  Final tror jag definitivt det blir. Jag har inte hunnit se bilderna från repet än men baserat på vad jag hört i tidigare live-videor med artisten så är jag noll orolig för sången. Vet inte om jag tror på topp 5 dock, även om det skulle vara välförtjänt.

 4. oe

  Deprimerande? Snarare hoppfull. Detta är min favorit. Jo, jag vet att jag är partisk, som fallit pladask för Victoria i och med fjolårsbidraget, men också många andra låtar hon har gjort. Men jag försöker trots det vara så opartisk som jag kan i min bedömning. Och trots att jag föredrog både “Dive into Unknown” och “Ugly Cry” före “Growing Up is Getting Old”, så är det ingen av årets motståndare i Eurovision som riktigt kommer upp i samma nivå som Bulgarien (även om Norge är bra nära).

  Någon “Tears Getting Sober” är detta inte, men fortfarande en väldigt vacker låt. Melodin är jättevacker och uppbyggnaden tillför en dimension. Från andra refrängen och framåt är den verkligen förtrollande. Avslutet är så fint. Och texten är gripande. Victorias röst är speciell och sticker ut, och den låter riktigt bra även live.

  Har också sett bilderna från repet, och det ser ju bra ut. Jag var lite orolig för att risken för en finalmiss skulle vara betydligt större än vad oddsmakarna bedömt, men nu känns det lite lugnare.

 5. Zacke

  Jag älskade ”Tears getting sorber”, och blev lite besviken när jag hörde årets låt första gången. Men efter ett par lyssningar började jag verkligen tycka om den och nu är de min andrahands-favorit i år. Väldigt vacker melodi, och dessutom är arrangemanget precis lagom avskalad. När låten börja bli lite statisk, efter två minuter, lägger de in ett väldigt vackert kö-parti. Dessutom har den årets klart bästa text. Bra jobbat Bulgarien!

  Jag var länge tveksam till hur detta skulle gå, men efter att ha sett hur framträdandet ska se ut är jag väldigt lugn och tro den kan komma riktigt högt i finalen, med ett sent startnummer. Jag hoppas på en topp 5 placering, åtminstone.

  Betyg 9/10

  Underskattad från Bulgarien: ”Na inat” Poli Genova

  Överskattad från Bulgarien: ””Beautiful Mess”- Kristian Kostov

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se