ESC 2021 Schlagerpinglan: Här följer den trettionde av 39 presentationer av de bidrag som tävlar i Eurovision Song Contest 2021, inklusive länkar till bidraget i olika versioner, låttexten, intervjuer, snabbpresentationsvideo, relevanta infosidor, olika reaktioner på bidraget och mycket mer. (Jag uppdaterar med fler länkar efterhand.)

Genomgången inleds med lite information om landets ESC-medverkan genom tiderna och avslutas med en titt på oddslistan samt mina personliga åsikter om bidraget och dess chanser i Rotterdam. Se samlingssidan för hela sammanställningen med betyg och länkar till de övriga ländernas presentationssidor.

Georgien i Eurovision Song Contest:

Georgien
Land: Georgien deltagit 12 gånger (+2020) – vunnit 0 gånger
TV-bolag: GPB se eurovision.tv för landets hela ESC-historik
Debutår: 2007 Sopho kom 12:a av 24 i finalen med “Visionary Dream

Georgiens tio senaste ESC-bidrag och resultat (+2020):
2020: Take Me As I Am“, Tornike Kipiani (Georgian Idol
+ Internvald låt
)
inställd tävling
2019: Keep On Going“, Oto Nemsadze (Georgian Idol) 14:e i semi 1
2018: For You“, Ethno-Jazz Band Iriao (Internval) 18:e i semi 2
2017: Keep The Faith“, Tamara Gachechiladze (Nationell final) 11:a i semi 1
2016: Midnight Gold“, Nika Kocharov
& Young Georgian Lolitaz
(Internval +
Nationell final
)
20:e i finalen
2015: Warrior“, Nina Sublatti (Erovnuli Shesarcevi
konkursi 2015
)
11:a i finalen
2014: Three minutes to Earth“,
The Shin and Mariko
(Internval) 15:e i semi 2
2013: Waterfall“, Nodi Tatishvili
& Sophie Gelovani
(Internval) 15:e i finalen
2012: I’m A Joker“, Anri Jokhadze (Nationell uttagning) 14:e i semi 2
2011: One More Day“, Eldrine (Nationell uttagning) 9:a i finalen
2010: Shine“, Sofia Nizharadze (Internvald artist
+ Nationell final
)
9:a i finalen
Se även “Georgiens samtliga bidrag i Eurovision Song Contest

Georgien i Eurovision Song Contest 2021:


Georgiens ESC 2021-bidrag: “You”, Tornike Kipiani

Lyssna på Georgiens Eurovision-bidrag & lär känna artisten:

Bidrag: You officiell musikvideolåttext
Låtskrivare: Tornike Kipiani (t&m)
Semifinal: nr 10 i Semifinal 2 (20:e maj)
Uttagning: Internval: I mars 2020 bekräftade TV-bolaget GPB att de internvalt sin ESC 2020-artist Tornike Kipiani att få representera Georgien i Rotterdam 2021. Ett år senare, i mars 2021, presenterade Tornike sitt egenhändigt skrivna tävlingsbidrag “You“. Läs mer här: “Georgiens Eurovision-bidrag 2021
Artist: Tornike Kipiani
Tornike Kipiani
(Foto: Giorgi Tsaava)
Sociala medier:
facebookspotify
instagramwikipedia
eurovision.tv

Snabbpresentation:
“Get to know”-video (av Mr Eurovision)

Video-intervju:
Interview with Tornike Kipiani (av eurovisionlive)

Tornike Kipiani vann Georgian Idol och var tänkt att tävla med “Take Me As I Am” i ESC 2020
♥ Tornike deltog i Georgiens ESC 2017-uttagning och kom då 23:a med “You Are My Sunshine”.

♥ Se: “10 facts about Tornike Kipiani” (wiwibloggs.com)
♥ Se: “Instagram-intervju med Tornike Kipiani” (eurovision.tv)
♥ Se: “Music First with Tornike Kipiani from Georgia” (eurovision.tv)

Reaktioner på bidraget (på engelska) & Odds:

ESC Bubble-video
(reaktioner & betyg)
ESC Bubble-text
(betyg & omröstning)
Wiwibloggs review-text
(inkl. teamets betyg)
Wiwibloggs-video
(Wiwi Jury 2021)
Odds att vinna (2021-05-11): botten-fem (plats 36) av de 39
Odds att gå till final (2021-05-11): ej topp-tio (plats 17) av de 17


Åsikter och spekulationer om Georgiens bidrag och chanser i Eurovision 2021:

Schlagerpinglan tycker: Till final GeorgienGeorgienGeorgienGeorgienGeorgien Betyg: 4- / 5
Betyg: 6 / 10
För mig är det nog Tornike som är den ESC 2020-artist som gjort det bästa av sin extra-chans i ESC och kommit tillbaka med en betydligt bättre låt än den han var tänkt att tävla med. Inför 2020 så hade jag väldigt svårt för hans “Take Me As I Am” som var allt annat än behaglig för mina öron, både sett till text och sång. Att han lyckas komma tillbaka med den underbara “You” som jag snarare skulle vilja beskriva som någon form av meditationsmaterial är helt förbluffande. En helomsvängning som jag uppskattar så mycket att Georgien nu finns med bland de jag hoppas går vidare till finalen.
Schlagerpinglan tror: Inte till final
Ser man till oddsen så har Tornike ingen chans att ta sig vidare till finalen, men då jag har stora förväntningar på Tornike som artist så tror jag att chansen finns där. Det är en låt som har potential att beröra och rätt framfört så kanske detta kan bli en stor överraskning för många. Ingen förväntar sig ju att “You” ska göra något väsen ifrån sig så här finns ju alla möjligheter att skrälla. Jag håller tummarna för att detta ska inträffa, men vill först se hur det ser ut från scenen innan jag vågar tro på det. Min gissning är därför att låten kommer att missas av många och därmed inte finnas med när finalisterna läses upp.

Fler ESC 2021-bidrags-presentationer hittar ni här: “Inför Eurovision Song Contest 2021“.

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


5 kommentarer till “Inför ESC 2021: Georgien – “You” – Tornike Kipiani”

 1. Adri

  Detta är, tillsammans med Nordmakedonien, den låt som jag tror får det tuffast att gå vidare. Låten är fruktansvärt avslappnande och mysig. Men den sätter sig inte och jag har svårt att se att den kommer greppa tittarna nämnvärt. Jag får också en vibb – som kanske kommer visa sig felaktig – att Tornike inte är speciellt karismatisk.

  Nej, jag tror den får det svårt. Men själv blir jag glad om den tar sig vidare.

  Tror? Inte final.
  Tycker? Final.

  —————————————————————-

  Georgiens mest överskattade: Nina Sublatti – “Warrior” (2015)

  Georgiens mest underskattade: Pass

 2. Johanna

  Jag gillar ju detta. Man flyter iväg lite till en annan värld när den pågår. Njuter fullt ut! Mitt problem med den är att jag fortfarande inte kommer ihåg den efter väldigt många lyssningar. Och det är där problemet ligger för Georgien i år. För vem ska rösta på drnba när man glömmer bort den direkt? Tror tyvärr att detta är den mest chanslösa låten i årets tävling. Jag hade velat ha den i final men så lär det inte bli.

  Georgiens mest överskattade är den tråkiga “Waterfall” som jag fortfarsnde inte fattar grejen med. Deras mest underskattade är fantastiska “3 minutes to earth” som jag rankade i topp 10.

 3. HW

  Jag hade också svårt för “Take Me As I Am” även om den i teorin borde tilltalat mig. Kan haft med texten att göra som var så otroligt gnällig. Dock hade jag ändå förväntningar på årets bidrag eftersom jag gillar Tornikes röst. När låten kom blev jag överraskad eftersom jag väntade mig något mer rockigt, men det är fortfarande en bra låt tycker jag. Man kan som Johanna sa flyta bort och jag gillar känslan man får av låten. Gillar också slutet där den softa melodin blandas med Tornikes lite hårdare sång. Definitivt en av de bättre långsamma låtarna i år.
  Betyg: 7/10

  Jag har också svårt att se den här låten gå vidare tyvärr. Även om jag gillar den tror jag många kan tycka den är tråkig och det kan bli svårt att få till ett bra framträdande till en sån här låt som bygger på “atmosfären”.

 4. Mikaela

  Tycker den är rätt trevlig, men det är inget jag vill ha på en aktiv lyssnarlista, för lite sömnigt är det.

  Georgiens bästa är Midnight Gold från 2016.

 5. Zacke

  Jag gillar också denna väldigt mycket! Den har något väldigt lugnande över sig. Jag tycker också att hans röst passar alldeles perfekt till låten, och på något sätt får han den närmast obegripliga texten till något mysigt och fint. Men detta är högst troligt helt chanslöst. Men jag skulle bli väldigt glad för Georgiens skull om den tar sig vidare.

  Betyg 8/10

  Mest underskattad: ”For you”- Iriao (2018)

  Mest överskattad: ”Shine”- Sofia Nizharadze (2010)

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     





Musik bloggar Blogglista.se