ESC 2021 Schlagerpinglan: Här följer den trettioåttonde av 39 presentationer av de bidrag som tävlar i Eurovision Song Contest 2021, inklusive länkar till bidraget i olika versioner, låttexten, intervjuer, snabbpresentationsvideo, relevanta infosidor, olika reaktioner på bidraget och mycket mer. (Jag uppdaterar med fler länkar efterhand.)

Genomgången inleds med lite information om landets ESC-medverkan genom tiderna och avslutas med en titt på oddslistan samt mina personliga åsikter om bidraget och dess chanser i Rotterdam. Se samlingssidan för hela sammanställningen med betyg och länkar till de övriga ländernas presentationssidor.

Frankrike i Eurovision Song Contest:

Frankrike
Land: Frankrike deltagit 62 gånger (+2020) – vunnit 5 gånger:
1958, 1960, 1962, 1969 och 1977
TV-bolag: France Télévisions se eurovision.tv för landets hela ESC-historik
Debutår: 1956 Mathé Altéry kom delad 2:a av 14 med “Le Temps Perdu

Frankrikes tio senaste ESC-bidrag och resultat (+2020):

2020: Mon Alliée (The Best In Me)“, Tom Leeb (Internval) inställd tävling
2019: Roi“, Bilal Hassani (Destination Eurovision) 16:e i finalen
2018: Mercy“, Madame Monsieur (Destination Eurovision) 13:e i finalen
2017: Requiem“, Alma (Internval) 12:a i finalen
2016: J’ai Cherché“, Amir (Internval) 6:a i finalen
2015: N’oubliez Pas“, Lisa Angell (Internval) 25:a i finalen
2014: Moustache“, TWIN TWIN (Nationell final) 26:a i finalen
2013: L’enfer Et Moi“, Amandine Bourgeois (Internval) 23:a i finalen
2012: Echo (You And I)“, Anggun (Internval) 22:a i finalen
2011: Sognu“, Amaury Vassili (Internval) 15:e i finalen
2010: Allez Olla Olé“, Jessy Matador (Internval) 12:a i finalen
Se även “Frankrikes samtliga bidrag i Eurovision Song Contest

Frankrike i Eurovision Song Contest 2021:


Frankrikes ESC 2021-bidrag: “Voilà”, Barbara Pravi

Lyssna på Frankrikes Eurovision-bidrag & lär känna artisten:

Bidrag: Voilà officiell musikvideofinal-framträdandelåttext
Fler tolkningar: studioversionakustisk version
akustisk version (Taratata)“Telecinco”-framträdande
Låtskrivare: Barbara Pravi (t&m), Igit (t&m), Lili Poe (t)
Finalist: Som Big Five-land är Frankrike förkvalificerad till finalen (22:a maj)
Uttagning: Eurovision France – C’est vous qui décidez!: Efter att det avslöjats att TV-bolaget France Télévisions internvalda ESC 2020-artist, Tom Leeb, p.g.a. fulltecknat schema, inte var aktuell för ESC 2021 så beslutades det att den franska representanten skulle väljas ut via den nya nationella uttagingen “Eurovision France – C’est vous qui décidez!”. Av de tolv bidrag som tävlade i finalen den 30:e januari valde tittarna ut sju bidrag och juryn ett som det röstades om ytterligare en gång. Vann gjorde Barbara Pravi, som var favorit hos båda röstningsgrupperna. Läs mer här:
Frankrikes Eurovision-bidrag 2021
Artist: Barbara Pravi
Barbara Pravi
(Foto: AFP / Joêl Saget)
Sociala medier:
barbarapravi.comfacebookspotify
twitterinstagramtiktok
youtubewikipediaeurovision.tv
Snabbpresentation:
“Get to know”-video (av Mr Eurovision)
Video-intervjuer m.m.:
Interview with Barbara Pravi (av wiwibloggs.com)
Interview with Barbara Pravi (av wiwibloggs.com)
Interview with Barbara Pravi (av wiwibloggs.com)
Interview with Barbara Pravi (av Eurovoix)
Interview with Barbara Pravi (av ESC Norge)
♥ Se: “10 facts about Barbara Pravi” (wiwibloggs.com)
♥ Se: “Barbara Pravi Live” (eurovision.tv)
♥ Se: “Instagram-intervju med Barbara Pravi” (eurovision.tv)
♥ Se: “Music First with Barbara Pravi from France” (eurovision.tv)

Reaktioner på bidraget (på engelska) & Odds:

ESC Bubble-video
(reaktioner & betyg)
ESC Bubble-text
(betyg & omröstning)
Wiwibloggs review-text
(inkl. teamets betyg)
Wiwibloggs-video
(Wiwi Jury 2021)
Odds att vinna (2021-05-13): vinnar-tippad (plats 1) av de 39


Åsikter och spekulationer om Frankrikes bidrag och chanser i Eurovision 2021:

Schlagerpinglan tycker: Mitten av resultattavlan FrankrikeFrankrikeFrankrikeFrankrikeFrankrike Betyg: 3+ / 5
Betyg: 5 / 10
Trots att jag blir i det närmaste trollbunden av Barbara Pravi när jag ser henne framföra sin “Voilà” så räcker det än så länge inte till mer än 20-25:e-plats på min ESC 2021-topplista. Jag skulle inte vilja kalla det ett fall av “artisten är större än låten” för jag anser att låten är riktigt bra och passar Barbara perfekt då hon levererar varje ord så trovärdigt och innerligt. Det är nog snarare jag själv som har lite svårt för bidrag som blir lite långdragna, hur väl de än framförs. Jag kommer m.a.o. att sitta fastklistrad vid skärmen/rutan när det väl är dags för final och jag kommer garanterat att bli berörd av Barbaras artisteri, men någon personlig favorit tror jag inte att det kommer att bli. (Man ska dock aldrig säga aldrig, än kan allt hända.)
Schlagerpinglan tror: Topp-10
Ser man till oddsen så verkar det som att Frankrike mycket väl kan vara på väg mot sin första ESC-vinst sedan 1977 då Marie Myriam vann med “L’oiseau Et L’enfant” och helt osannolikt är det ju inte. Själv har jag (om jag bortser från mina egna favoriter) inga problem med att se att segern går till en begåvad artist som framför en välskriven låt på ett språk som inte haft några större framgångar sedan Céline Dions 1988-vinst. Att det verkligen går hela vägen till vinst är jag däremot inte helt säker på då Barbara förmodligen tävlar om samma röster som en annan favorit-tippad, franskspråkig låt (Schweiz “Tout l’univers” med Gjon’s Tears). Kanske kan de båda ta ut varandra så att segern går till någon helt annan, kanske står en av dem ut vid finalen och vinner stort. Just nu (innan jag sett Barbaras första rep) så vill jag dock gardera mig rejält och gissar på en plats bland de tio främsta.

Fler ESC 2021-bidrags-presentationer hittar ni här: “Inför Eurovision Song Contest 2021“.

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


9 kommentarer till “Inför ESC 2021: Frankrike – “Voilà” – Barbara Pravi”

 1. Adri

  H-vete vad den här låten tjatat ut sig. Det är den låt som upprepar sin låttitel mest – tätt följt av Cypern. Och jag är så otroligt trött bara på ordet “Voila”. Jag kan inte kritisera låten som hantverk egentligen. Allting är snyggt, allting är klassigt. Jag är bara så trött på den!

  Den enda delen jag egentligen rakt över disk gillar är slutet med tempo-ökningen!

  Men tror det kommer gå bra. Någon vinnare tror jag inte, jury-vinnare kanske? Tittarna – plats 6/7. Summa: bronsplats kanske? 🙂

 2. HW

  Jag vill gilla det här. Det är inte en über-cheesy ballad på engelska eller en själlös massproducerad poplåt. Dessutom har den seglat upp som ett vinnar-kandidat mot Malta som jag som ni kanske märkt har väldigt svårt för.

  So far so good, men nu kommer problemet. Jag gillar tyvärr inte låten alls. Jag håller med Adri i att den är väldigt tjatig och delen i refrängen när de säger ordet “Voila” tusen gånger irriterar mig. Jag är faktiskt inte ett fan av bakgrundsmusiken heller. Jag hör att det ska låta klassigt men pianoplinket låter för mig som någon som trycker lite random på tangenterna. Jag brukar inte gilla låtar som låter typiskt “franska” (varför vet jag inte riktigt) och det gör verkligen den här.
  Betyg: 3/10

  Jag fick inga vinnar-vibbar när den här valdes, men nu på senaste tiden har jag lite fattat den höga placeringen i oddsen. Det står ut, det är något man förväntar sig från just Frankrike och det finns en sångerska med inlevelse och röst. Tror som Adri ungefär, jury-vinnare och lite lägre poäng från tittarna.

 3. Finnen

  Voilà är en låt jag mycket väl kan förstå att någon älskar, och jag skulle inte alls bli upprörd om den vann hela tävlingen. Men själv får jag inte mycket ut av den. Den är så superfransk att jag rent av är tvungen att undvika prefixet über, och kvalitén finns där. Men nej, jag klickar inte med den.

 4. Mikaela

  Instämmer att låten är tjatig, men det blir ju en fördel i ESC där många hör låten för första gången. Lättihågkommen låt och karismatisk sångerska kan nog räcka till vinst.

  Frankrikes bästa: Requiem eller Sebastian Tellier, vad hans låt nu hette.

 5. Adri

  Mikaela: Frankrike har en så lång, och mestadels grym, historik i ESC att jag själv inte kan välja favoriter. Men ”Requiem” var ändå ett bra val! En av mina favoriter under hela 2010-talet 🙂

 6. Johanna

  Älskar ju denna och skulle gärna vilja att oddsen just nu som siar om vinst stämmer. Skulle bli orimligt glad då faktiskt. Finns absolut inget jag inte gillar här. Dock har jag svårt att tro att den här kan vinna ESC år 2021. Tror Europa vill ha något lite gladare. Men åh vad glad jag skulle bli!

 7. Schlagerpinglan

  @Johanna, Så roligt att se att det finns någon som blir genuint glad om Frankrike skulle vinna. Då blir en Italien-förlust lite lättare att smälta än om man, som jag, annars lätt hade misstänkt att den vinner för att det är en “teoretiskt bra låt” som vinner tack vare en suverän sångerska och därmed inte har hela paketet. Även jag har lite svårt att se den som en vinnare egentligen… men kunde “Arcade” vinna så kan säkert även denna göra det. (Förklaring: Jag insåg inte 2019 hur träffande och välskriven låten var, den insikten kom inte förrän nu vid låtens andra genombrott – kanske blir det detsamma med “Voilà”?) Jag tror dock att språket är en nackdel, även om jag själv ser det som en av de stora fördelarna.

 8. Johanna

  @Schlagerpinglan “Arcade” var ju min vinnare 2019 och det var första gången på 25 år av tittande på ESC som min vinnare vann hela tävlingen. Jag räknar med att det dröjer igen men är det någon ftån min topp 5 är jag nöjd!

 9. Schlagerpinglan

  @Johanna, Själv hade jag Sverige som den självklara vinnaren 2019 men sakta men säkert har jag börjat förstå varför Nederländerna faktiskt vann, även om jag fortfarande inte håller med, så ett försenat grattis till dig. 😀 Nej, att ens egen favorit ska vinna är ju inget man räknar med så man är ju nöjd om någon reserv-favorit kniper vinsten. Själv hoppas jag ju på att Italien äntligen ska få sin vinst men att det ska ske med ett rockbidrag känns inte helt troligt… men som den obotliga optimist jag är så hoppas jag på det bästa och kommer att ha lite italienskt bubbel på kylning i fall att om. 😛

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se