Island EBU har gått ut med ett pressmeddelande där de meddelar att Island, vars delegation sitter i karantän sedan en i delegationen testats positivt för COVID-19 den 16:e maj, kommer att täva med en förinspelad video från repetitionerna när den andra semifinalen avgörs den 20:e maj.

Anledningen är att en av artisterna i gruppen Daði og Gagnamagnið också fått tillbaka ett positivt COVID-19-test och då gruppen endast vill uppträda om alla kan vara med (resterande medlemmar har fått negativa svar) så har de tagit det svåra beslutet att avstå från att framföra sitt bidrag live i ESC 2021. Delegationen fortsätter att hållas i karantän och övervakas av hälsomyndigheterna. (Källa: EBU)

Schlagerpinglan: Det här var ju precis de nyheter man inte vill se. Jag önskar artisten i fråga (och alla andra som smittats) ett snabbt tillfrisknande, beklagar det oerhört tråkiga händelseförloppet men önskar Island lycka till i tävlingen, som de dock fortfarande kan delta i.

Vi kommer m.a.o. att kunna ta del av det Rotterdam-framträdande som givit gruppen förstaplatsen i pressens undersökning både vid första och andra repet. En liten tröst för oss rent tävlingsmässigt (men knappast för gruppen som nu, trots allt hårt arbete, inte får möta publiken) men där det först och främst är en fråga om att personerna ska bli friska.

Uppdaterat: Daði Freyr hälsar via Twitter att alla i gruppen känner sig friska. Låt oss hoppas att det håller sig så.

Islands ESC 2021-bidrag – Klipp från andra reptillfället:

Lyssna på Islands bidrag till Eurovision Song Contest 2021:
Bidrag / Artist: “10 Years”, Daði og Gagnamagnið
Länkar: låtpresentations-framträdandeofficiell musikvideo
text-videoeurovision.tv (låttext + info)
1:a live-repet i Rotterdam2:a live-repet i Rotterdam
Låtskrivare: Daði Freyr Pétursson
Se även: Mer info om det isländska internvalet
Presentationen av Islands ESC 2021-bidrag:
“10 Years” – Daði og Gagnamagnið

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


  1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se