Italien Under den första semifinalen av Eurovision Song Contest 2021 presenterades (förutom de 16 bidrag som tävlade) tre av de sex bidrag som är förkvalificerade till finalen. Ett av dem var den nuvarande oddsettan Italien som representeras av Måneskin med låten “Zitti e buoni”.

I showen på tisdagskvällen visades ett kort klipp av det italienska bidraget men på den officiella Eurovision-sidans YouTube-kanal finns det fullständiga framträdandet upplagt, se nedan:

Måneskin framför “Zitti e buoni” på Rotterdam-scenen:

Lyssna på Italiens bidrag till Eurovision Song Contest 2021:
Bidrag / Artist: “Zitti e buoni”, Måneskin
Länkar: officiell musikvideoEurovision-versionstudioversion
“Radio Italia Live”-framträdande“Adriatic PreParty 2021”-video
akustisk version“Che Tempo Che Fa”-framträdande
“PrePartyES 2021”-videoeurovision.tv (låttext + info)
1:a live-repet i Rotterdam2:a live-repet i Rotterdam
Låtskrivare: Måneskin
Se även: Resultatet av Sanremo 2021
Presentationen av Italiens ESC 2021-bidrag: “Zitti E Buoni” – Måneskin

Schlagerpinglan: Det är knappast någon hemlighet att jag i år har det italienska bidraget som min stora personliga favorit. Därför blev jag oerhört lättad när jag på tisdagskvällen såg Måneskins ESC-framträdande i sin helhet för första gången. Det kanske är vinnarbidraget, kanske inte, allt hänger ju på de röstande och vad de tycker men vad gäller själva framträdandet så anser jag att Måneskin gjort vad de kunnat för att presentera sitt bidrag på bästa sätt och jag är väldigt nöjd med det. Nu håller jag tummarna för att det räcker till en riktigt bra placering. 😀

Även bidragen från de finalklara länderna Tyskland och Nederländerna presenterades i sin helhet på YouTube-kanalen, men de gjorde inte ett lika starkt intryck på mig så det är något jag får återkomma till i morgon, då jag även tänkte skiva lite om mina intryck av den första semifinalen, men först – en god natts sömn. 🙂

Mer om Italiens förberedelser inför ESC 2021 hittar ni här: “Italien i ESC 2021“.

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


4 kommentarer till “Se Måneskin framföra “Zitti e buoni” på Rotterdam-scenen”

 1. Mr A

  Här är lite intressanta grejer, kanske mer intressant imorgon dock.

  https://esctracker.com/

 2. Schlagerpinglan

  @Mr A, Helt klart intressant… och (förutom att det var lite nedslående med den italienska låten) visar klart och tydligt att det är synd att danskarna inte får rösta på sitt eget bidrag. 😛

  Uppdaterat: Ah där var fler, bättre flikar, ännu mer intressant. 🙂

 3. Mikaela

  Ja, verkligen snyggt, men han låter lite sur på vissa ställen. Och fortfarande ser jag inte att detta ska tilltala de stora massorna och juryn, även om jag vill.

 4. Schlagerpinglan

  @Mikaela, Det finns alltid rum för förbättring men skönt att scenshowen inte var en direkt felsatsning i alla fall (enligt mig, vad ESC-publiken tycker lär visa sig). Att majoriteten av ESC-publiken skulle enas kring ett rockbidrag är nog once in a lifetime så det blir till att hoppas på att det finns ett flertal favoriter så att rösterna faller precis rätt. (Det är därför bra att ännu ett bidrag visade framfötterna i går, men mindre bra att det var Ukraina, med ett bidrag som skulle kunna ta röster från “fel” bidrag, men det vet man ju så klart inte helt säkert. Nåja, än är det en bit dit så finalspekulationerna får jag återkomma till senare.) 🙂

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se