Australien Kort efter att EBU bekräftat att American Song Contest kommer att ha premiär 2022 så avslöjade det australiska TV-bolaget SBS att planerna för Asia Pacific-versionen av tävlingen lagts ner.

Till TV Tonight bekräftade Australiens delegationschef Josh Martin att de tagit beslutet att upphäva sina rättigheter till Eurovision Asia-formatet efter att i flera år försökt att få ihop en tävling, vilket blev ännu svårare när pandemin slog till.

Han förklarade också att det var svårt att hitta samma motivation som Europa hade efter andra världskriget där det fanns ett riktig syfte att föra människor samman. Utöver det så fanns det även svårigheter med tidszoner och språkhinder. Det blev helt enkelt ett av många TV-projekt som inte tar sig längre än till utvecklingsstadiet. (Källa: escxtra.com)

Asiavision
(Grafik: EBU/SBS)

Schlagerpinglan: Även om jag själv kommer att ha fullt upp med Eurovision Song Contest medan jag troligtvis febrilt försöker hänga med i vad som händer i American Song Contest och inte haft någon tid att följa en asiatisk variant så tycker jag naturligtvis synd om publiken som nu går miste om något som eventuellt kunnat bli en fantastisk show. Vem vet, förr eller senare kanske det händer?

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


  1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se