ESC2022 Schlagerpinglan: I början av juni började den officiella Eurovision-sidan att samla de senaste ESC-relaterade nyheterna från sommaren 2021 på ett och samma ställe, själv portionerar jag ut de nyheter som inte får ett eget inlägg i olika delar, varav de första ni hittar här: del 1del 2.

Fortsättningen av de utvalda sommarnyheterna kommer jag att samla här nedan.
(Källa och grafik: eurovision.tv)

Senaste nytt: Sommaren 2021

Summer news

Senaste nyheterna – Sommaren 2021:

Serbien Serbien: Hurricane släpper uppföljaren till “Loco Loco” (7:e juli)
Sanja, Ivana och Ksenija, d.v.s. gruppen Hurricane som gav Serbien en 15:e-plats i finalen av ESC 2022, har presenterat musikvideon till sin nya singel “Do Neba” (’To The Heavens’). Videon filmades på Zanzibar, Tanzania., och kan ses här.
Frankrike Frankrike: Sökandet efter deltagare påbörjas officiellt (6:e juli)
Frankrike har nu officiellt påbörjat sitt sökande efter deltagare i “Eurovision France, c’est vous qui décidez!“, landets nationella uttagning av bidrag till ESC 2022. Artisterna måste vara 16 år den 1:a januari 2022 medan originallåten måste vara “mestadels” på franska eller på ett av länderna som talas i landets utomeuropeiska territorier. Läs mer om antagningen, som stängs i oktober, här.
Danmark Danmark: Fyr og Flamme släpper sitt debutalbum (28:e juni)
Danmarks representanter i ESC 2021, Fyr og Flamme, kommer att släppa sitt debutalbum, “Fyr og Flamme”, den 13:e augusti. Redan nu kan albumet, som släpps som CD samt i ett begränsat antal vinylexemplar, förhandsbeställas från duons officiella hemsida.
Turkiet Turkiet: Är landet på väg tillbaka till Eurovision? (24:e juni)
Turkiet har inte deltagit i Eurovision Song Contest sedan 2012 men innan dess skickade de 34 bidrag till tävlingen och vann en gång: 2003 med Sertab ErenersEvery Way That I Can“. Trots pausen fortsätter tävlingen att vara populär i Turkiet och spekulationerna om en eventuell comeback har återigen tagit fart. EBU har därför gjort följande uttalande:

“Although the EBU’s Turkish Member TRT hasn’t participated in the Eurovision Song Contest since 2012 we know there is still huge interest in Turkey in the Contest underlined by the large amount of engagement on our social channels from Turkish fans.

With that in mind, we are in contact with TRT with the aim of bringing them back into the competition.

TRT has made a huge contribution to the Contest in the past, including hosting the event in Istanbul in 2004, and we would very much welcome them back should they decide to participate again.” / EBU

(Se även “Turkiet 2022: TRT och EBU i samtal ang. Eurovision“)

ESC 2021 Eurovision 2021: DVD:n släpps på fredag (24:e juni)
I morgon, den 25:e juni, släpps den officiella Eurovision Song Contest 2021-DVD:n men redan nu går det att förhandsbeställa den i Eurovision-shoppen. DVD:n består av tre skivor med de tre showerna (två semifinaler och en final), bakom-kulisserna-material från turkosa-mattan-evenemanget och Måneskins vinnar-presskonferens.

Relaterad information: Övriga sommarnyheter, utvalda av den officiella Eurovision-sidan, hittar ni här: del 1del 2.

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


En kommentar till “Eurovision: Sommarnyheter 2021 – del 3”

 1. Mats Wältare

  Snälla låt Turkiet göra en comeback efter 10 år dom var med sist i ESC och jag håller mina tummar att det händer 🙂
  Förutom Turkiet så vill jag att dessa länder ska vara med i ESC 2022
  Turkiet
  Armenien
  Kazakstan
  Marocko
  Andorra (även om dom sa nej så jag vill ha dom tillbaks)

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se