DanmarkSchlagerpinglan: Sedan augusti har TV-bolaget DR tagit emot bidrag till landets nationella uttagning “Dansk Melodi Grand Prix 2022” och nu när vi närmar oss deadline, fredagen den 29:e oktober, så är det hög tid för en liten påminnelse.

Relevant info och länkar för de som funderar på att ställa upp i Danmarks ESC 2022-uttagning (t.ex. att en av låtskrivarna i varje team eller artisten måste vara dansk medborgare eller ha motsvarande, stark anknytning till Danmark) finns här medan DMGP 2022-reglerna finns här. Lycka till. 😀

Danmarks bidrag i Eurovision Song Contest 2021:

Øve Os På Hinanden“, Fyr Og Flamme

Schlagerpinglan: När det gäller Danmark så är jag faktiskt ganska nyfiken på hur de kan tänkas resonera inför 2022. Vågar de chansa på ännu ett bidrag som står ut från mängden och riskera ytterligare en finalmiss (alt. en fullträff) eller väljer de att köra säkert (eller säkrare i alla fall, finns inga garantier i ESC) genom att skicka ett bidrag som har större chans att gillas av många?

Mycket hänger ju naturligtvis på vad de får in för bidrag så först och främst så håller jag tummarna för att de får in många intressanta alternativ att välja mellan, vad det nu än må vara för något. 😀

Mer om Danmarks förberedelser inför ESC 2022 hittar ni här: “Danmark i ESC 2022“.

Relaterad information: Observera att vi i morgon, den 24:e oktober, passerar deadline för de som vill delta i Frankrikes “Eurovision France – C’est vous qui décidez!”. Fler länder som tar emot bidrag till sina nationella uttagningar och internval just nu hittar ni här: “Skicka in bidrag till Eurovision Song Contest 2022“.

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


3 kommentarer till “Danmark 2022: Sista veckan att skicka in bidrag till “DMGP 2022””

 1. Mr A

  https://www.aftonbladet.se/nojesbladet/melodifestivalen/a/Qy9LlW/klara-hammarstrom-och-alvaro-estrella-klara-for-mello

 2. Schlagerpinglan

  @Mr A, Jag tackar för alla dina länkar, vilket underlättar. 😀

 3. Mr A

  Här får du en till: https://tv.orf.at/program/orf2/schlagerbo100.html

  Nån slags schlagerkväll på österikisk tv.

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se