IsraelSchlagerpinglan: I kväll, lördagen den 30:e oktober, kommer Israel att inleda sin nationella uttagning av artist och bidrag till Eurovision Song Contest 2022. Det är m.a.o. dags för premiären av “X Factor Israel” och här nedan ser ni vad som gäller inför kvällen:


Lördagen den 30:e oktober – ESC-show och resultat

X Factor Israel Israel: “X Factor Israel” – Show 1:
Tid: kl. 20:30 CETPlats: Reshet 13 och 13tv.co.il
Förutsättningar: inledande auditioner
Programledare: Liron Weizman
Jurymedlemmar: Ran Danker, Miri Mesika, Aviv Geffen,
Margalit Tzan’ani (Margol) och Netta
Info: Se “X Factor Israel startar den 30:e oktober
Resultat:“X Factor Israel – Säsong 4” – Show 1


Schlagerpinglan: När Israel använde sig utav talangshowen “HaKokhav HaBa L’Eurovizion” 2015-2020 så var det endast artisterna som utsågs. Bidragen valdes ut i ett senare skede – antingen internt eller via en låtuttagning. På det sättet så tycker jag att det är ett steg i rätt riktning att de nu gått över till “X Factor Israel“, där både artist och bidrag kommer att utses vid finalen i januari 2022.

Det är likväl en talangshow där det (inledningsvis) handlar om att de förhoppningsfulla artisterna åker ut en efter en utan att vi får höra några ESC 2022-bidrag, vilket jag personligen inte roas speciellt mycket av. Därför kommer jag troligtvis att invänta den andra semifinalen (showen då vi först får höra de fyra finalisterna framföra potentiella Eurovision-bidrag) innan jag börjar att engagera mig på riktigt i denna uttagning.

Fram tills dess så kommer det dock, i mån av tillgänglig information, att finnas uppdateringar av del-resultaten här på bloggen. Nu håller jag tummarna för de, trots att Simon Cowell lyser med sin frånvaro, lyckas gallra fram fyra riktigt intressanta talanger. Lycka till, Israel. 😀

Mer om Israels förberedelser inför ESC 2022 hittar ni här: “Israel i ESC 2022“.

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


  1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se