NordmakedonienNär deadline för intresserade att skicka in bidrag till Nordmakedoniens nationella uttagning inför Eurovision Song Contest 2022 passerades den 16:e januari hade TV-bolaget MRT tagit emot 47 bidrag.

Av dessa valde sedan en proffsjury ut sex bidrag som presenterades i går, se artister, bidragstitlar och låskrivare nedan. Den 28:e januari kl. 22:00 kommer låtarna att presenteras i programmet “Stisni Play” och sedan är det upp till tittarna och en internationell jury, med hjälp av textvideor av bidragen, att 50/50 utse vinnaren genom en onlineomröstning som pågår t.o.m. den 4:e februari.

Schemat för Nordmakedoniens ESC 2022-uttagning:

10:e december MRT tog emot bidrag
16:e januari Deadline (47 bidrag inkom)
21:a januari Finalisterna presenteras
28:e januari Bidragen presenteras
28:e januari – 4:e februari Onlineomröstning
? Vinnarpresentation

De tävlande artisterna:

KalyYon IdyLara Ivanova
Viktor ApostolovskiAndrea KoevskaBoris Cvetanovski
(Foton lånade från Macedonia in Eurovision Twitter)

Nordmakedoniens ESC 2022-uttagning – Startfältet
Kalina Velkovska – Kaly – “Love and Light”
(Davor Jordanovski, Vesna Malinova)
Yon Idy – “Dreams”
(Yon Idy)
Lara Ivanova – “Flower of Sorrow”
(Robert Bilbilov, Robin Zimbakov)
Viktor Apostolovski – “Superman”
(Vladimir Dojcinovski, Viktor Apostolovski)
Andrea Koevska – “Circles”
(Aleksandar Masevski, Andrea Koevska)
Boris Cvetanovski – “Flying To Berlin”
(Boris Cvetanovski)
(Källor: Macedonia in Eurovision Twitter och MRT)

Schlagerpinglan: När Tjeckien genomförde en liknande uttagning tidigare under säsongen så visade det sig att de inte bara bjöd på ett flertal intressanta bidrag utan själva resultatpresentationen blev riktigt spännande för att sedan sluta med ett väldigt glädjande resultat…. enligt min synvinkel i alla fall. 😀

Om Nordmakedonien kan göra något liknande återstår att se och det mesta hänger ju så klart på startfältet. ČT fick in över 150 bidrag medan MRT endast haft 47 bidrag att välja mellan. Vem som lyckades bäst, under de olika förutsättningarna, får vi veta redan den 28:e januari. 😀

Se: “Nordmakedonien i ESC 2022” för mer om landets ESC 2022-förberedelser.

Relaterad information: Observera att vi närmar oss deadline, 24:e januari, för Moldaviens ESC 2022-uttagning. Andra länder som tar emot bidrag till sina ESC-uttagningar/internval hittar ni här: “TV-bolag som tar emot ESC 2022-bidrag

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


  1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se