LitauenPabandom Iš Naujo! 2022“, Litauens nationella uttagning av bidrag till Eurovision Song Contest 2022, inleddes den 8:e januari och har sedan dess hunnit med tre deltävlingar med totalt 36 bidrag varav 24 tagit sig vidare till semifinalsfasen av tävlingen.

Resultaten av deltävlingarna (och länkar till live-framträdandena) hittar ni här:
Deltävling 1” – “Deltävling 2” – “Deltävling 3

I går spelades den första semifinalen in och därmed vet vi vilka bidrag som hamnat i vilken semifinal, se sammanställningen nedan. Från varje semifinal kommer sedan fyra bidrag att gå vidare till finalen den 12:e februari.

En av semifinalisterna (och tidigare ESC-representant)

101“, Vilija Matačiūnaitė (ESC 2014-bidrag: “Attention“)

“Pabandom Iš Naujo! 2022” – Semifinalsindelning

Semifinal 1, 29:e januari
(se resultat och framträdanden här)
Semifinal 2, 5:e februari
Someday“, Elonas Pokanevič Before you’re 6 ft under“, Augustė Vedrickaitė
Deadly“, Joseph June Running Chords“, Urtė Šilagalytė
Illuminate“, Emilijana Get Up“, Mary Mo
Washing Machine“, Queens of roses I’ll be there“, Ieva Zasimauskaitė
Back to myself“, Erica Jennings Getting through this“, Titas ir Benas
How to get my life back“, Justė Kraujelytė Love that hurts“, Moosu X
Into your arms“, Gebrasy Sentimentai“, Monika Liu
Fantasy eyes“, Gintarė Korsakaitė Call me from the cold“, Rūta Loop
Not your mother“, Lolita Zero 101“, Vilija
(Källa: LRT)

Schlagerpinglan: Om jag skulle utse mina åtta önskefinalister så vore det ett “mission impossible” på mer än ett sätt. Först och främst så har två av mina favoriter redan röstats ut och sedan så visar det sig att min personliga topp-åtta innehåller hela fem bidrag från den andra semifinalen.

Men, men… detta är ju egentligen bara smådeltaljer då det till slut endast är ett bidrag som kan vinna. Så länge Monika Liu, Gebrasy, Ieva Zasimauskaitė och Vilija tar sig vidare till finalen så tror jag att jag kommer att känna mig ganska nöjd. 🙂

Här nedan ser ni vilka bidrag jag hoppas går vidare om jag ska välja fyra från varje semifinal:

Semifinal 1:
Into your arms“ – “Someday“ – “Washing Machine“ – “How to get my life back

Semifinal 2:
Sentimentai“ – “I’ll be there“ – “101“ – “Love that hurts“ – (“Before you’re 6 ft under“)

Mer om Litauens förberedelser inför ESC 2022 hittar ni här: “Litauen i ESC 2022“.

Relaterad information: Se “Lyssna på bidragen i de nationella ESC 2022-uttagningarna” för fler potentiella ESC 2022-bidrag att lyssna på.

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


3 kommentarer till “Litauen 2022: Pabandom Iš Naujo!-semifinalsindelning”

 1. Adri

  Jag fortsätter be om ett mirakel och hoppas på en vinst för ”Call me from the cold”. Du sover verkligen på den, Pinglan. Var har du den? Typ plats 25 eller nåt? I Litauens ultrasvaga uttagning?

  Vi hör och ser olika saker där helt klart!

  Jag vet att jag har oddsen emot mig! Men det är inte över en. Och Ruta ska väl MINST kunna knipa en finalplats! 🙂 och det är inte över förrän det är över.

  I övrigt så finns iaf Ieva också. Monika Liu är jag inte riktigt bestämd kring. Jag tror jag gillar Monika mer än låten. Men helt klart bland de bättre, topp 5, i denna uttagning.

 2. Schlagerpinglan

  @Adri, Mmm… runt plats 27 hamnade Rūta Loop på på min lista och du har helt rätt, vi kan inte se och höra samma saker här. 😀

  Jag får inte grepp om låten alls utan den börjar, pågår och slutar utan att jag hittar något som talar till mig. Jag tvärvände vad gäller Ievas bidrag efter en speciell lyssning då det plötsligt klickade till… kanske kan samma sak hända med Rūtas bidrag… även om det verkar otroligt just nu. 🙂

  Bidraget fick dock 8:or av både tittarna och juryn så båda är ju överens om att det har något… vilket talar för att det kan vara en finalkandidat…. vilket vore typiskt då jag redan har alltför många finalönskemål från den semifinalen. 😉

 3. Adri

  För mig påminner ”Call me from the cold” om den helt OTROLIGA ”Make me human” från Litauens uttagning 2020, som kom tvåa (dock aldrig nära att utmana The Roop).

  Min plan – som inte lär förverkligas – är att Rūta ska kunna revanschera Monique 🙂

  Kanske växer ”Call me from the cold” på dig, men framför allt hoppas jag den växer på den breda litauiska massan så den kan samla lite högre poäng (framför allt juryn får gärna mjukna, för juryns favorit är ju den som favoriseras över tittarfavoriten vid oavgjort i Litauen).

  Heja Rūta!

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se