Israel Precis som utlovat så presenterade TV-bolaget KAN i dag de åtta låtar som tävlar om att få representera Israel i Eurovision Song Contest 2022. De fyra finalisterna av “X Factor Israel” har blivit tilldelade vars två låtar men de får endast ta med en låt var till finalen.

Vilka finallåtarna blir kommer att avgöras av tittarröster (röstningen är redan i gång för den israeliska allmänheten), urvalskommittén och en jury och resultatet meddelas i specialshowen “Our song for Eurovision” på Reshet 13 den 3:e februari och där de fyra artisterna lär framföra sina bidrag live.

I finalen den 5:e februari kommer de fyra artisterna att framföra cover-låtar innan den första utröstningen. Därefter får de tre kvarvarande finalisterna framföra sina Eurovision-låtar innan det är dags för den avslutande omröstningen (som avgörs av 50% tittarröster, 25% domarröster och 25% kommitéröster).

Uppdaterat: Sammanställningen har nu uppdaterats med markeringar för vilka bidrag som valdes ut till finalen.

Ett av Israels potentiella ESC 2022-bidrag

Nostalgia“, Eli Huli

Lyssna på “X Factor Israel”-finalisternas potentiella ESC 2022-bidrag:

Michael Ben David I.M” – finalbidrag
Don’t
Sapir Saban Breaking My Own Walls“- finalbidrag
Head Up
Eli Huli Blinded Dreamers” – finalbidrag
Nostalgia
Inbal Bibi ZAZA
Marionette” – finalbidrag
(Källa: eurovisionworld.com)

Uppdaterat: “Schlagerpinglans topp-8 (22-02-02)

Schlagerpinglan: Efter en första genomlyssning av bidragen så kan jag inte påstå att jag hittade något bidrag som direkt talade till mig men det behöver ju inte betyda något. Vi får se vad ytterligare lyssningar kan göra. 😀

De som trots allt gjorde ett större intryck än de övriga var de båda bidragen från Eli Huli men det hjälper ju knappast nu när ett bidrag ska utses till varje artist. 😀 Jag får m.a.o. återkomma i frågan vid ett senare tillfälle. 😀

Om ni vill ha smakprov på hur artisternas liveframträdande sett upp under de första 33 avsnitten av “X Factor Israel“-säsongen så hittar ni en länksammanställning här.

Mer om Israels förberedelser inför ESC 2022 hittar ni här: “Israel i ESC 2022“.

Relaterad information: Vill ni lyssna in er på bidragen i fler av de nu pågående nationella uttagningarna inför ESC 2022 så uppdateras “Lyssna på bidragen i de nationella ESC 2022-uttagningarna“-sidan regelbundet.

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


13 kommentarer till “Israel 2022: Lyssna på de potentiella Eurovision-bidragen”

 1. Johanna

  @pinglan Du som följt detta mer än vad jag har. Är det någon av dessa 4 som varit lite mer favorit än andra i programmet? Jag är med i en prediction-tävling och ska försöka förutse vinnaren. Inte lätt!

  Precis som du gillade jag båda Eli Hulis bidrag bäst men även Inbal Bibis båda bidrag lät bra på en första genomlyssning!

 2. Adri

  Jag tycker detta var en klassisk ”inget dåligt, men inget toppen heller”-uttagning. Allt var helt ok liksom, i olika skalor.

  Måste jag välja en vinnare?

  Ok då. ”Zaza”.

  ”Marionette” är nog den som vinner, och det gör mig lite bitter för den låter som ”Sound of silence”, som jag tycker är en av de senaste årens mest överskattade låtar.

 3. Schlagerpinglan

  @Johanna, I de efterföljande omröstningarna hos euromix så har det mot slutet främst varit Michael Ben David och Inbal Bibi som vunnit. I showerna så har Inbal Bibi varit den som fått högst poäng. Om det sedan är de som är favoriter rent allmänt vet jag däremot inte. Sedan kan ju allt förändras om det visar sig att någon av låtarna går hem hos publiken…

 4. Pato

  Zaza är bäst man hör efter 3 sekunder…

 5. Johanna

  @Pinglan eftersom jag ibte gillade Michaels låtar gissar jag på Inbal som vinnare då! För att jag helt enkelt hellre ser henne som vinnare efter en enda lyssning!

 6. Schlagerpinglan

  @Johanna, En gissning så god som någon. 😀 Skyll inte på mig sedan bara för jag har ingen aning. 😉

 7. Johanna

  @Pinglan nejdå! Ska dessutom gissa vilken av låtarna hon isf skulle vinna med. Bara att ta en och gissa!

 8. Schlagerpinglan

  @Johanna, Lycka till. 😀

 9. Pato

  Är det bara jag som mår bra här? 🙂 ;))

 10. Engsla

  Vet någon om artisterna har haft något att säga till om själva i tilldelningen av låtar?

  I vilket fall som helst så blir det för min del nog helt upp till hur liveframträdandena kommer att se ut, för studioversionerna lät mest bara tomma i mina öron. Ingenting som stod ut, mest bara gäsp. Fördelen med sådana här uttagningar är ju att artisterna får erfarenhet av att stå på en scen, så förhoppningsvis kommer något av bidragen att sticka ut tillräckligt live för att jag ska kunna hitta något jag gillar då 🙂

 11. Schlagerpinglan

  @Engsla, Det har rapporterats att en sexmanna-kommitté har lyssnat igenom alla låtarna och sedan valt ut de åtta som de tyckt passat bäst. Jag har inte läst något om att artisterna haft något inflytande (men det utesluter ju inte det). Däremot så har vissa låtskrivare varit på plats när finalisterna utsågs (showerna har spelats in i förväg) och därefter haft möjlighet att specialskriva låtar till en viss artist. Om så skett eller ej vet jag ej men det låter ju som att i alla fall några låtar passar ganska bra till artisterna i fråga.

 12. Engsla

  Okej, tack så mycket Pinglan 🙂

 13. Mr A

  Inbal Bibi “Marionette“vär den jag väljer.

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se