IsraelSchlagerpinglan: Israel kommer, som sagt, att utse sitt bidrag i Eurovision Song Contest 2022 genom finalen av “X Factor for Eurovision” nu på lördag den 5:e februari där de fyra finalisterna ska tävla med cover-låtar och potentiella Eurovision-bidrag.

Vilka Eurovision-låtar de får tävla med får vi veta i morgon, den 3:e februari, i showen “Our song for Eurovision” där resultatet av tittarnas, urvalskommitténs och juryns röster avgör vilka fyra av åtta låtar som går vidare till final.

Här nedan ser ni de åtta bidrag det rör sig om, presenterade som min personliga topp-8-lista:

Ett av de tävlande bidragen i Israels ESC 2022-uttagning:

Marionette“, Inbal Bibi

Schlagerpinglans “X Factor for Eurovision”-topp-8, 2022-02-02:

1. Marionette“, Inbal Bibi
2. Blinded Dreamers“, Eli Huli
3. Nostalgia“, Eli Huli
4. Breaking My Own Walls“, Sapir Saban
5. Don’t“, Michael Ben David
6. Head Up“, Sapir Saban
7. ZAZA“, Inbal Bibi
8. I.M“, Michael Ben David

Schlagerpinglan: Efter den första genomlyssningen av de åtta bidragen så var det främst Eli Hulis bidrag som jag blev lite extra nyfiken på. Så här några dagar senare så visar det sig att det är en helt annan låt, “Marionette” med Inbal Bibi, som vuxit till sig och som nu är den låt jag hoppas att Israel väljer i finalen den 5:e februari.

Först och främst ska dock de fyra talangernavars ett finalbidrag och då hoppas jag, som synes ovan, att det blir “Marionette” (Inbal Bibi), “Blinded Dreamers” (Eli Huli), “Breaking My Own Walls” (Sapir Saban) och “Don’t” (Michael Ben David) som får finalbiljetterna. 😀

Mer om Israels förberedelser inför ESC 2022 hittar ni här: “Israel i ESC 2022“.

Relaterad information: Se “Lyssna på bidragen i de nationella ESC 2022-uttagningarna” för fler länders pågående nationella uttagningar och presenterade potentiella ESC 2021-bidrag.

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


4 kommentarer till “Israel 2022: Schlagerpinglans topp-8 (22-02-02)”

 1. Pato

  Tråkiga låtar och det värsta av allt är att de kommer säkert göra någon dramatisk revamp dagen innan semifinalen…

 2. Adri

  Inte ett jättefan av någon låt här. Varken topp eller bott för mig. Detta är rätt mediokert through and through.

  Jag hejar dock på Inbal Bibi, för hon sjunger helt enkelt bäst 🙂 och då väljer jag ”Zaza” 🙂 för den är ändå intressantare än ”Marionette” för min del 🙂

  Men jag gissar Israel kör på ditt spår Pinglan! Blir chockad om inte ”Marionette” väljs 🙂

 3. Schlagerpinglan

  @Adri, Det låter ju lovande. 😀 Vid en genomlyssning så bara slog det mig att “den här låten är ju jättebra”… konstigt att jag inte hörde det första gången… eller andra… eller… 😀

 4. Adri

  Jag tycker ”Marionette” är ovanligt rörig för en ballad (men det gör väl också att den kanske inte låter som ”alla andra” ballader).

  Jag hör en blandning av verserna i Beyoncés hit (hennes bästa låt) ”Halo” men sen kryddat med en låt jag inte alls gillar… Dami Im och ”Sound of silence”.

  Resultatet blir ”potential finns, men lite platt fall ändå”.

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se