Israels Eurovision-bidrag 2022

2022-02-06 (söndag)

IsraelLördagen den 5:e februari, valde Israel ut sitt bidrag till Eurovision Song Contest 2022 genom finalen av “X Factor for Eurovision 2022” dit fyra talanger kvalificerat sig genom 31 shower och en tvådelad semifinal.

Artisterna hade blivit tilldelade vars två potentiella ESC-låtar för att sedan i showen “Our song for Eurovision” den 3:e februari få reda på vilket som skulle bli deras final-bidrag.

Finalen inleddes med ett antal dueller där artisterna först fick framföra vars en cover innan de två förlorarna fick genomgå en utslagningsduell med sina ESC-bidrag. Därefter fick de tre kvarvarande artisterna framföra sina ESC-bidrag som sedan bedömdes utav samma tre grupper: X Factor-domarna (25%), en expertjury (25%) och tittarna (50%).

Resultatet ser ni här nedan, tillsammans med de länkar till live-framträdanden som presenterats medan all inför-info finns här.

Uppdaterat 22-03-14:Israel 2022: Videon till tillputsade versionen av “I.M”

Lyssna på Israels bidrag till Eurovision Song Contest 2022 här:

“I.M”, Michael Ben David final-framträdandestudioversion
(text & musik: Chen Aharoni, Lidor Saadia, Asi Tal)

Resultatet av “X Factor for Eurovision 2022” – 5:e februari:

Artister / Bidrag X Factor-
domare
(25%):
Expert-jury
(25%):
Tittar-röster (50%): Totalt
Avgörande omröstning
1. Michael Ben David – “I.M 50 p. 76 p. 118 p. 214 p.
2. Eli Huli – “Blinded Dreamers 58 p. 60 p. 95 p. 213 p.
3. Inbal Bibi – “Marionette 42 p. 44 p. 87 p. 173 p.
Inledande omröstningar
Duell 1 (covers)
Inbal Bibi – “The Winner Takes It All” 5 p. 0 p. 24 p. 29 p.
Michael Ben David
“Shnei Meshug’aim” (שני משוגעים)”
20 p. 25 p. 26 p. 71 p.
Duell 2 (covers)
Sapir Saban – “Badad” (בדד) 5 p. 10 p. 20 p. 35 p.
Eli Huli – “I’ll Be There For You” 20 p. 15 p. 30 p. 65 p.
Duell 3 (ESC-kandidat-bidrag)
Sapir Saban – “Breaking My Own Walls” 0 p. 15 p. 16 p. 31 p.
Inbal Bibi – “Marionette” 25 p. 10 p. 34 p. 69 p.
(Källa: wikipedia – Sammanställning: schlagerpinglan.se)

Schlagerpinglan: Eftersom jag följde torsdagens show där de fyra finalbidragen vales ut (och jag därefter var väldigt säker på vad jag tyckte om bidragen) så ägnade jag superlördagen åt andra länders uttagningar och nöjde mig med att ta del av resultatet när det meddelades, vilket så här i efterhand visade sig vara ett bra val. 🙂

Inför finalen så hade jag en stor personlig favorit i Inbal BibisMarionette” då låten vuxit något enormt för mig den senaste tiden, men jag kunde även se Eli HulisBlinded Dreamers” som ett väldigt bra val.

Detta var dock inte något jag hade mycket för då det enda bidrag som jag direkt kände att det inte var något för mig var just vinnarbidragetI.M” med Michael Ben David. Artisten har jag nästan bara gott att säga om då jag uppskattar hans självsäkerhet, utstrålning och röst…. men låten kommer jag inte alls överens med (ännu i alla fall). Vi får väl se vad som händer de närmaste månaderna. 😀

Jag skickar ett stort grattis till Michael Ben David och önskar honom och KAN lycka till i Turin. 😀

Mer om Israels förberedelser inför ESC 2022 hittar ni här: “Israel i ESC 2022” medan de övriga utvalda ESC 2022-bidragen samt ländernas ESC-förberedelser finns här.

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


9 kommentarer till “Israels Eurovision-bidrag 2022”

 1. Micke

  Jädrar jag visste inte att de hade flyttat 1 april till 5 februari. Det hade jag helt missat

 2. Adri

  Jag vet att musik är tidlöst och allt sånt. Men ändå är det något som känns så otrooooligt ute med att börja en sån här låt med a cappella-tjut. Redan där blir jag lite avtänd på låten.

  Det finns moment jag gillar, främst bakgrundsmusiken. Men jag uppskattar inte riktigt hans leverans av låttexten. Alltså, han kan ju sjunga men det är lite mycket upp-o-ner och sånt. Ibland ska man satsa på ett rakare spår. Detta blir rätt rörigt i slutändan.

  Han är bra på scenen, håller med dig där. Men låten är jag inte helt vän med.

  Det enda riktigt bra jag kan säga att det nog funkar kanon som en show-öppnare 🙂 Får se om jag och producenterna tänker likadant (vi måste tänka likadant om Albanien i alla fall. Kan inte minnas sist en låt hade en så bra “showstarter”-aura som Albanien! 🙂 ).

 3. Johanna

  Nej men alltså detta är ju inget bra. Han har en stark scennärvaro och jag tror ändå den kommer gå till final men inget för mig det här iaf och jag kan nog med säkerhet säga att vi inte åker till ESC i Israel år 2023 i alla fall…Rankar den 8 av 9 utvalda bidrag just nu.

 4. Micke

  @Johanna, vilken rankar du som nia? Själv har jag tre låtar som jag ger (1/10) i betyg Italien, Spanien och allra sämst just Israel

 5. Johanna

  @Micke Spanien, hopplöst sist! men det finns potential för länder att skicka ännu sämre (tro det eller ej) så gissar att hon faktiskt inte kommer vara sist när alla låtar är klara

 6. Micke

  @Johanna, då har vi samma två i botten då. Jo det finns en mängd potentiella låtar att konkurrera i botten med Spanien och Israel men jag försöker lägga fokus på de bättre låtarna istället och det finns en hel del. I synnerhet finska “Sun numero”.

 7. Johanna

  @Micke ja, vi får hoppas på att rätt låtar vinner i några länder iaf!

 8. Pato

  Tacka gud att vi slapp den där tjatiga överhypade ”Marionette” med en osäker sångerska som satte inte en enda ton när hon sjöng. Australien 2020 igen…

 9. Pato

  Alla som känner mig vet om att det här är inte min musik…
  Det är Tooji 10 år senare…
  Jag gillar den etniska delen men annars kommer detta bli en freakshow. Semi 2 ser ut att bli händelserik…

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se