Sverige Schlagerpinglan: Enligt hålltiderna för Melodifestivalen 2022 så är det numera torsdagar kl. 10:00 som gäller om man vill få sig ett första smakprov på de tävlande bidragen innan deltävlingen.

SVT har nu presenterat de minut-klipp av studioversionerna som vi får lov att lyssna på och efter att jag gjort det ett antal gånger så har jag rangordnat dem efter hur väl de föll mig i smaken, utan något tävlingstänk. Av listan nedan framgår därför vilka två bidrag jag för tillfället gärna skickar vidare till finalen, vilka två bidrag jag tycker förtjänar en tripp till Semifinalen och vilka bidrag som förmodligen behöver visa upp sig lite mer innan de kommer till sin rätt.

(De live-klipp från artisternas repetitioner som jag vanligtvis brukar komplettera sammanställningen med senare under dagen släpps dock inte förrän i morgon kl. 10:00 och får då ett eget inlägg. Redan nu så kan man däremot se ett nytt avsnitt av SVT:s Melodifestivalen 2022: Tjuvlyssna! där Torbjörn Averås Skorup och expertpanelen från Melloklubben lyssnar på veckans bidrag.)

Se även: “Uppladdning inför Deltävling 2

Två av de tävlande artisterna i Melodifestivalen 2022:
LIAMOO Alvaro Estrella
LIAMOO & Alvaro Estrella (Foto: Per Kristensen/Warner Music, Tove Floss/Universal Music)

Lyssna på 1 minut av Melodifestivalen 2022:s andra deltävlings bidrag:
(presenterad i den ordning Schlagerpinglan rankar dem för tillfället)
Mina preliminära “Direkt till final”-bidrag:
”Bluffin”, LIAMOO
1-minuts-klippartistinfo & låttext & bidragsfakta
(Ali Jammali, Dino Medanhodzic, Sami Rekik, Jimmy ”Joker” Thörnfeldt)
”Suave”, Alvaro Estrella
1-minuts-klippartistinfo & låttext & bidragsfakta
( Joy Deb, Linnea Deb, Alvaro Estrella, Jimmy ”Joker” Thörnfeldt)
Mina preliminära “Till Semifinal”-bidrag:
”Face in the Crowd”, Browsing Collection
1-minuts-klippartistinfo & låttext & bidragsfakta
(Sandra Bjurman, Mimi Brander, Carolina Karlsson, Moa Lenngren, Nora Lenngren,
Jimmy Wahlsteen
)
”Änglavakt”, John Lundvik
1-minuts-klippartistinfo & låttext & bidragsfakta
(John Lundvik, Benjamin Rosenbohm, Fredrik Sonefors, Anderz Wrethov, Elin Wrethov)
Övriga bidrag:
”Tror du att jag bryr mig”, Niello & Lisa Ajax
1-minuts-klippartistinfo & låttext & bidragsfakta
(Yvonne Dahlbom, Niklas ”Niello”, Grahn Linroth, Jesper Welander)
”My Way”, Tone Sekelius
1-minuts-klippartistinfo & låttext & bidragsfakta
(Tone  Sekelius, Anderz  Wrethov)
”I Want to Be Loved”, Samira Manners
1-minuts-klippartistinfo & låttext & bidragsfakta
(Fredrik Andersson, Samira Manners)

Schlagerpinglan: Efter att ha lyssnat lite på dessa första smakprov av veckans bidrag så märker jag att de bidrag som mest liknar den sorts musik jag vanligtvis lyssnar på återfinns i toppen, medan de jag har lite svårare för hamnar längre ner, oavsett om det är en bra representant för genren eller ej. Vilken överraskning. 😉

Så här inledningsvis så betyder uppenbarligen musiksmak väldigt mycket men det intressanta är hur en skicklig artist (med eller utan en minnesvärd scenshow) kan få publiken att även få upp ögonen för låtar som fram tills dess flugit under radarn. Därför lägger jag inte alltför mycket vikt vid denna första rangordning (även om jag förra veckan direkt kunde peka ut mina två favoriter) utan är öppen för att allt kan hända när vi väl får uppleva bidragen i all sin glans vid lördagens liveshow. 😀

Om ni är intresserade av att läsa en del rapporter som gavs efter gårdagens genomlyssning av fullversionerna av bidragen så hittar ni deras rapporter längst ner på veckans uppladdnings-inlägg.

Se även: “MF-Veckoschema” – “Melodifestivalen 2022” – “ESC-Veckoschema” – “ESC 2022

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


10 kommentarer till “Melodifestivalen 2022: Lyssna på andra veckans bidrag”

 1. Adri

  Det här är bättre än förra veckan! Ingenting här är faktiskt dåligt! 🙂

  MEN! Jag har svårt att se någonting här vara bättre än Cornelia i fullversion.

  1. ”Bluffin”
  – Det här gav mig tyvärr vinnarvibbar. Och jag säger tyvärr, för jag vill inte skicka en popkille i år. Och jag älskar ju ”Hold me closer”. Men… jag vet en bra låt när jag hör en! 🙂

  2. ”Suave”
  – Ah. Alvaro har blivit lite mindre svennig i sin latinopop. Som jag längtat! 🙂

  ——————————————

  3. ”I want to be loved”
  – Precis som jag vet en bra låt när jag hör en, så vet jag tyvärr en chanslös låt när jag hör en. Men jag kommer höra den fler gånger! 🙂

  4. ”My way”
  – Ja det är typisk mellopop som bara finns i MF. Ändå härligt att MF inte släppt sina pop-rötter. Litar inte fullt på Tone’s röst dock.

  ————————————

  5. ”Face in the crowd”
  – Lät lite kul, men tror den kan bli rätt tjatig i längden.

  6. ”Tror du jag bryr mig”
  – Detta lät som en bra låt, men kommer nog vara den minst minnesvärda.

  7. ”Änglavakt”
  – Som sagt vet jag att Aftonbladet skrev ”staplar plattityder” om någon, men vet inte vilken. Men JAG skriver det däremot om John Lundvik. Inte uselt, men platt och smörigt!

  Och så ska jag tippa då:

  1. Liamoo (MEN… vad tycker äldre-äldre om detta?)
  2. Alvaro Estrella

  3. John Lundvik
  4. Tone Sekelius

  5. Browsing Collection
  6. Lisa Ajax/Niello
  7. Samira Manners

 2. Schlagerpinglan

  @Adri, Jag missuppfattade nog vad du menade med att du skulle hålla dig borta från förhandsdelen. 😉

  Roligt dock att du är med så här långt. 😀

  Vad gäller John Lundviks bidrag så håller jag nog med dig vad gäller texten, men jag är så svag för rösten att han nog skulle kunna sjunga vad som helst och likväl få det att låta bra i mina öron. 😀

  Sedan är jag liksom du väldigt nyfiken på vad “äldre-äldre” kan tänkas tycka om LIAMOO:s bidrag. Det kan bli en spännande vecka… eller lika självklar som förra veckan. Vi får se. 😀

 3. Adri

  Pinglan: Jag använder nästan bara internet på mobilen, så även din blogg 🙂 Och det är perfekt för då måste man aktivt klicka sig in på det man vill läsa, så jag behöver inte se nåt jag inte vill.

  Jag kan ärligt säga att jag skrollade snabbare än Lucky Luke förbi själva inlägget, så jag har faktiskt inte sett din lista 😉

  Och sen såg jag att en kommentar hade tillkommit, och när jag såg att den var från dig tänkte jag att det nog var ett svar på min specifika kommentar, så då läste jag den med.

  Hade den varit från… Pato, Mikaela, Engsla eller nån annan så hade jag nog gått tillbaks 🙂

  Jag vill ju ändå vara så aktiv jag kan i diskussionen, utan att spoila allt för mig! (Eller ”spoila”… åsikter är inte alltid framtidsbådande – men om alla sätter samma låt i toppen så kan man ana att den har en chans.)

  Det är på så sätt jag ändå kan vara liiiiiite närvarande 🙂

 4. Schlagerpinglan

  @Adri, Ahh, låter som en smart strategi. 😀

  Ibland önskar jag att jag skulle kunna hålla mig ifrån det helt och bli överraskad på lördagen… men den tanken är snabbt övergående för jag vet att jag är alltför nyfiken. Helst skulle jag vilja att SVT släpper alla bidragen i en klump inför tävlingen så att man kan förbereda sig ännu mer men på den punkten verkar de vara ganska envisa. 😀

 5. Dalle

  Spännande deltävling. Känns som att det kan gå i stort sett hur som helst. Liamoo givetvis storfavorit att gå direkt till final men där bakom ser jag flera olika scenarier. Samira Manners är min personliga favorit, tror framförallt att den går hem hos de aningen äldre. En semi är den värd. Estrella och Liamoo till final blir min tippning och Samira Manners gör Lundvik sällskap till semifinalen.

 6. Pato

  Normal deltävling, inget speciellt. Liam är bäst o jag tror han kan definitivt slå Cornelia. Han samarbetar verkligen med helt rätt människor.
  Grymt.

  I övrigt är det samma gamla vanliga stuket. Inga melodier, alla låtar kommer från camps man vet redan hur upplägget är. Jag tippar Liam o Alvaro t final som flera andra. Jag tror ”floppen” blir att John går till Andra chansen. Jag tror inte han åker ut iaf. Och sen kan den här Samra ta den sista semifinalsplatsen. Resten åker ut.

 7. Mikaela

  1. Lisa och Niello. Versen sådär, men blir glad av det lite Smith&Thell-iga i refrängen. Kan bli bra!
  2. Liamoo. Kompetent och går vidare. Men jag får inte vinnarvibbar, det lyfter inte riktigt? Dessutom har Liam ganska trist scennärvaro tycker jag. Han kanske har övat till i år 😉
  3. Browsing Collection. Gillar versen men vad händer i refrängen? Lite för kaosartat för mig.
  4. Övriga. Ja, jag har svårt för Johns soul även på svenska och Alvaro låter likadant som alltid. Tone och Samira lämnade mig utan några känslor.

  Cornelia är fortfarande min favorit i tävlingen!

 8. Mikaela

  Adri, nu såg jag din Cornelia-kommentar. Synd att det inte brukar gå bra för våra gemensamma kvinnliga mello-favoriter! 😉

 9. Mikaela

  Tror, tvärtemot övriga, att Lisa Ajax går till semifinal åtminstone.

 10. Zacke

  Ganska stark delfinal. Känns som en betydligt starkare vecka än förra åtminstone.

  Min topp 7:

  1: ”I Wanna be loved” (Klart bäst denna vecka. Så skönt med musik som inte är specialskrivet för tävlingen. Dessutom gillar jag verkligen skörheten i hennes röst.)
  2: ”Tror du att jag bry mig” (Modern svensk pop. Stark refräng, intressant hur de två funkar tillsammans live.)
  3: ”Bluffin” (Väldigt mycket The weekend, fast utan de där sista lilla hans låtar brukar ha. Däremot är det absolut en duglig och bra låt.)
  4: ”Face in the crowd” (Finns flera bra delar, men den känns ganska spretig, så behöver nog göra hela låten för att ge ett omdöme här”)
  5: ”My way” (Den låt jag fick minst intryck av, så även med denna behöver jag höra hela låten för att ge ett rättvist omdöme”
  6: ”Suave” (Väldigt klyschig låt. Jag personligen är mycket trött på den här typen av låtar, men den har absolut chans att gå direkt till final, och jag tycker nog detta är Alvaros bästa låt i tävlingen.)
  7: ”Änglavakt” (Den är väl fin och John sjunger väldigt bra, men texten är verkligen fruktansvärd och just den är typen av ballad vi hört så många gånger, så mycket bättre.)

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se