Slovenien Schlagerpinglan: Efter en lång EMA FREŠ-uttagning (där samtliga fyra vinnare tog sig vidare till EMA-finalen) samt två semifinaler så stod det klart vilka 12 bidrag som kommer att tävla i finalen av EMA 2022 den 19:e februari, där Sloveniens bidrag i Eurovision Song Contest 2022 ska utses.

Här nedan ser ni de 12 finalbidragen, presenterade i den ordning jag själv rangordnar dem för tillfället.

(Se tidigare resultat: EMA FREŠ-finalSemifinal 1Semifinal 2)

Ett av finalbidragen i EMA 2022:

All In“, Luma

Schlagerpinglans EMA 2022-final-topplista (22-02-16):
1. All In“, Luma (EMA FREŠ-wildcard)
2. Maj“, BQL
3. Mim pravil“, Batista Cadillac
4. Sledim“, Hauptman
5. Še vedno si lepa“, David Amaro
6. Si sama?“, Manouche
7. Disko“, LPS (EMA FREŠ-wildcard)
8. Nova Romantika“, Gušti feat. Leyre
9. Tu in zdaj“, Stela Sofia (EMA FREŠ-wildcard)
10. Tendency“, Anabel
11. Naked“, Leya Leanne (EMA FREŠ-wildcard)
12. Girls Can Do Anything“, July Jones

Schlagerpinglan: Efter att ha följt wildcard-uttagningen (mest resultatmässigt) och de två efterföljande semifinalerna (i efterhand) så har jag kommit fram till att jag, även om jag hittar ca sex bidrag i finalen som jag gillar, att EMA 2022 endast handlar om två bidrag för mig. Just nu så är det fördel Luma men jag utesluter inte att BQL:s “Maj” mycket väl hinner att växa förbi innan vi är framme vid lördag kväll. Poängen är att de båda, för mig, spelar i en helt annan liga än de övriga och att jag troligtvis kommer att bli väldigt besviken om inte någon av dessa två vinner.

Det är m.a.o. med skräckblandad förtjusning jag ser fram emot lördagens final, för hur roligt det än är att se en favorit vinna så är alternativet inte lika lockande. Nåja, så här långt har det ju gått bra. 😀

Mer om Sloveniens förberedelser inför ESC 2022 hittar ni här: “Slovenien i ESC 2022“.

Relaterad information: Se “Lyssna på bidragen i de nationella ESC 2022-uttagningarna” för ESC-ländernas pågående nationella uttagningar och presenterade potentiella ESC 2022-bidrag.

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


26 kommentarer till “Slovenien 2022: Lyssna på EMA 2022-finalbidragen”

 1. Adri

  Helt med dig. LUMA med den otroliga ”All in” kan rädda det haveri som ESC-22 är!

  Snälla Slovenien!

  Men jag har ingen tro på att det kommer ske. Känns klippt och skuret antingen för BQL (snark) eller July Jones.

  Men jag ber Slovenien – för Norge kommer ju inte göra det – att rädda det sjunkande Eurovision 2022 med ”All in”.

  I nuläget är jag alltså i en situation att om ESC 2022 skulle gå samma öde som 2020 till mötes skulle jag inte bry mig nämnvärt för jag känner knappt för att lyssna på de klara låtarna. Tjeckien får en lyssning ibland. Albanien mer sällan. De andra får jag höra via minnet!

  Men det är inte för sent att rädda! Men jag vågar verkligen inte vara hoppfull. Inte angående Slovenien, men ännu mindre Norge. (Och jag ser inget i San Marino som kan ”rädda” någonting).

 2. Micke

  Detta blir bara en “första rapport” för jag har egentligen inte lyssnat tillräckligt än. Det är dock tråkigt när det är lättare att ta ut dåliga bidrag än bra. Här finns fyra bidrag som jag ABSOLUT INTE vill ska vinna. Främst David Amaro men även LPS, July Jones och Anabel.

  Försöker göra mig vän med “All In“, Luma som troligen är klart bästa bidraget men det är inte lätt. Hela konceptet är så uppenbart plankat från den helt underbara Sebi från samma land. Tyvärr är dock låten minst två klasser sämre. Sångerskan minst en klass sämre. Språket minst tre klasser sämre. Men framförallt är det svårt att skaka av sig det uppenbara med plagiatet. Detta ska inte missförstås som att jag inte ser något bra i detta. Inget kan vara mer fel. Detta är ettan i Slovenien 2022.

  En skön sak är att man inte behöver ha MF-oro om man säger så. Detta kan omöjligen vara som i MF med 4-8 låtskrivare som plankar och sen klistrar ihop till en “helhet”. Här räcker det med en låtskrivare som justerar lite i kanterna från Sebi 2019.

  Men Luma borde vinna här

 3. Johanna

  Luma är ju ett plagiat rätt av. Vinner troligen men alltså. Den tar ju sig inte ur semin i Turin iaf. Jag var aldrig riktigt vän med “Sebi” och har lite lättare att ta till mig “Sll in” men jag är inte helt såld. Det är absolut inte dåligt men det är ju inte speciellt bra heller. Däremot älskar jag BQL. Manouche, Stela Sofia och Gusti feat Leyre gillar jag med. Tycker det är hög lägstanivå här med. Tycker faktiskt July Jones är bra med trots att det inte är “min” genre egentligen.

 4. Micke

  @Johanna, NOPE….Luma vinner med största säkerhet inte detta. Jag tycker det är bästa alternativet hos Slovenien men plagiatfaktorn är ett faktum och det kommer många att märka och avstå att rösta på den. Att den dessutom inte ens är i närheten av underbara “Sebi” underlättar nog inte för den.

  Nej detta blir tyvärr en kamp mellan July Jones och BQL

 5. Adri

  Plagiat är ju dock verkligen att ta i. Det är samma ”aura” typ. Men musiken är annorlunda, tempot och melodin annorlunda. ”All in” har mer dynamik.

  Framträdandet också annorlunda. ”Sebi” skulle utstråla kärlek, men ”All in” ska va creepy.

  Jag tror inte ”All In” vinner, men inte pga nåt ”plagiat”.

  Jag tror Johanna har fel. För går ”All in” till final så kan jag inte se den åka ut. Det blir nog garanterat en finalplats – kanske t.o.m en plats i vänsterspalten 🙂

  Men Micke har tyvärr rätt. BQL och July Jones är väl dem det står mellan.

 6. Johanna

  @Micke och Adri Jag hoppas ni har rätt för ser hellre BQL eller July Jones som vinnare faktiskt. De tar sig nog inte heller ur semin (inte semi 1 iaf, i semi 2 hade de haft möjlighet och det gäller även Luma)

  Juryn i Slovenien ogillar BQL av någon anledning så vågar inte hoppas på de även om jag gillar den bäst. Så Luma eller July är väl det troligaste….

 7. Adri

  Och om vi kollar på dem det står mellan: BQL är otroligt tråkiga. July Jones är störig.

  Vad väljer jag? Jamen då väljer jag ändå nåt störigt, framför något tråkigt. Så isf väljer jag July Jones. Men jag kommer inte bli glad, om nån förutom Luma vinner.

 8. Micke

  @Adri, när jag säger plagiat så pratar jag helhet. Luma och den mycket starkare Sebi har stora likheter i melodi och uppbyggnad. Men det är ändå inget mot hela upplägget runt dessa. Där är det mer än bara likhet

  Jag stör mig tyvärr både på BQL och July Jones bidrag så jag lär placera Slovenien lågt i år. Vet inte vilket jag tycker är värst “Pojkar som inte växt upp stuket” eller “kvinnor som tror de måste bevisa att de är något stuket” (precis som om kvinnor ens behöver tänka tanken att de har något de måste bevisa. Har svårt för bägge dessa stuken

  Nej, välkommen tillbaka 2023 Slovenien

 9. Fredrik

  Föll pladask för “All In” med Luma ganska omgående när jag kollade in den första semifinalen. Kan hålla med om att det låter lite Sebi över den, men jag älskade ju den också 🙂 Så min röst går till “All In” utan någon större konkurrens.

 10. Schlagerpinglan

  @Micke, Vi ser nog samma sak fast från två olika håll. 😀 Jag tycker tvärtom att “All in” är allt vad “Sebi” inte lyckades vara. I stället för att jag tappar intresset efter halva låten för att jag varken fångas av melodislingorna eller artisterna så tycker jag att detta är väldigt tilltalande, både scen- och låtmässigt. Det där med smaken… 🙂

 11. Adri

  Och jag är team Fredrik 🙂 Älskade både ”Sebi” och ”All in”.

  Det är två sidor av samma mynt. Och den enas svaghet blir den andras styrka.

  Till exempel så har ju ”All in” ett betydligt intressantare framträdande, men ”Sebi” har fördelen av att vara på slovenska. LUMA sjunger bättre än Sebis sångerska, men ”Sebi” är lite mer mystisk (vilket iofs nog också är språkets förtjänst).

  Måste någon vinna? Well… jag älskar båda men ”All In” vinner nog genom ett betydligt intressantare framträdande. Jag vet inte vad de berättar för historia, men det verkar mycket ”kallare” än ”Sebi”. Det känns nästan som nån form av stalkerhistoria, där ”Sebi” var en vanlig kärlekslåt (om än en grymt en! 🙂 )

  Enda riktiga likheten är väl typ… jamen att det är en man/kvinna-duo där kvinnan för och låtarna lutar åt det lugnt elektroniska 🙂

 12. Pato

  1. Anabel,
  Hon ser fräsch ut men låten är en poplåt utan att vara tillräckligt farlig eller kännas hitlista. 6/10.

 13. Pato

  2. Stela Sofia,
  Tjejen kan ta kameran bra men låten är inte tillräckligt bra för en internationell publik. Hon ger sig på soul utan att veta vad hon sysslar med. 5/10.

 14. Pato

  3. Manouche,
  Ett gäng gatumusikanter som gör någon slags tysk pinocchio jazz. Det här är sorgligt. 5/10.

 15. Pato

  4. Leya Leanne,
  Tjejen ser bra ut men låten bara lunkar på. 5/10.

 16. Pato

  5. BQL,
  De har försökt ta sig till Eurovision 500 gånger. De kommer till EMA med någon slags slovensk mesig radio rock. Jag tror att detta är ändå det mest kvalitativa i den här finalen men jag tvekar på om det här håller internationellt. Dem är på tok för ofarliga o saknar skitighet och inte tillräckligt tuffa. Tar dom sig till Eurovision så finns risken att Bulgariska och Kroatiska tjejer väljer att rösta på de lettiska grabbarna istället för dom här. 6/10.

 17. Pato

  6. Gušti,
  Någonslags jazz rock utan melodi. 5/10.

 18. Pato

  7. July Jones,
  Den första artisten som iaf lite generös och tuff. Gillar attityden skarpt men låten behöver akut revamp. 6/10.

 19. Pato

  8. David Amaro,
  Långsökt gammaldags ballad som inte en enda tant kommer rösta på. Han kan sjunga, thats it. 5/10.

 20. Pato

  9. LPS,
  Dom var riktigt förvirrade i EMA fres. Det är bättre nu när de eventuellt fick lite självförtroende genom att gå vidare därifrån.

  Jag tror om sångaren inte hade sett så rädd ut så hade detta kunnat vinna den här finalen hur lätt som helst. Det här är typ, skolbandsversion av Måneskin. Jag tror folk i Östeuropa kommer tycka detta är charmigt, både tanterna o tonårsbrudarna. Jag kan enkelt se att unga tjejer från Ungern o Serbien kommer föredra det här bandet framför BQL.

 21. Pato

  LPS, 6/10. Min vinnare.

 22. Pato

  10. Hauptman,
  Defintivt it det sämsta i den här finalen däremot är sångaren alldeles för mycket i sin egna lilla värld. 5/10.

 23. Pato

  11. Luma,
  Hur kan eurofansen tycka detta är starkt? Detta skriker Eurovision-fail. En fullständigt obegriplig skum duo som gör någon slags parodi på framträdandet från Tel Aviv/Sebi med en menlös låt som hade bara flugit ut i semifinalen i Turin. Förfärligt. 4/10.

 24. Pato

  12. Batista Cadillac,
  Någonslags hotell-bar funk. Den här finalen är så svag så det spökar inom mig. Det mest chockerande är att EMA fres finalen var starkare än den riktiga EMA finalen. Sjukt. 4/10.

 25. Adri

  Pato: Luma går nog rätt bekymmerslöst till final 🙂 Om Slovenien har vett att välja rätt… vilket de inte har.

 26. Pato

  Jag tror Luma skulle möjligtvis kunna ta sig till en final i Eurovision om alla andra länder i semi 1 skulle bli diskade…

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se