SverigeLördagen den 19:e februari avgjordes Deltävling 3 av Melodifestivalen 2022, den uttagning som ska utse Sveriges bidrag i Eurovision Song Contest 2022. Showen, som leddes av Oscar Zia med hjälp av Johanna Nordström och artist-värden Farah Abadi, sändes från Avicii Arena i Stockholm.

Sju bidrag tävlade och efter att 100% tittarröster valt ut ett bidrag som fick gå direkt till final så genomfördes det en andra omröstning där tittarna fick utse det andra finalbidraget samt två semifinalbidrag. Denna vecka fungerade både tele- och app-röstandetpoängpresentationen kunde göras på det nya sättet där varje röstningsgrupp hade lika många poäng att dela ut vid den andra omröstningen.

Här nedan ser ni resultatet och länkar till showens framträdanden (final-bidragen kan dock endast ses i showen t.o.m. måndag):

Ett av de tävlande bidragen i tredje deltävlingen av Melodifestivalen 2022

Best To Come”, Lisa Miskovsky (semifinalist)

Resultatet av Melodifestivalen 2022 – Deltävling 3 (19:e februari)

Till final (efter första omröstningen):
1. ”Bigger Than The Universe”, Anders Bagge
Resultatet av den andra omröstningen:
3-9 10-15 16-29 30-44 45-59 60-74 75+ Tele Summa:
Till final:
2. “Freedom”, Faith Kakembo 3 p. 12 p. 12 p. 12 p. 10 p. 10 p. 10 p. 10 p. 79 p.
Till semifinalen:
3. “Best to Come”, Lisa Miskovsky 8 p. 8 p. 1 p. 10 p. 12 p. 12 p. 12 p. 12 p. 75 p.
4. “I Can’t Get Enough”,
Cazzi Opeia
12 p. 10 p. 5 p. 8 p. 8 p. 8 p. 8 p. 8 p. 67 p.
Ute ur tävlingen:
5. “Fyrfaldigt hurra!”,
Linda Bengtzing
10 p. 3 p. 3 p. 5 p. 5 p. 5 p. 5 p. 1 p. 37 p.
6. “Lyckligt slut”, Lancelot 5 p. 5 p. 8 p. 3 p. 3 p. 3 p. 3 p. 5 p. 35 p.
7. “Shut Me Up”, Tribe Friday 1 p. 1 p. 10 p. 1 p. 1 p. 1 p. 1 p. 3 p. 19 p.
(Källa: mellopedia.svt.se)

Schlagerpinglan: Årets tredje super-lördag innehöll förutom Melodifestivalen-deltävlingen även nationella finaler i hela sex länder och sträckte sig från kl. 19:50 till runt kl. 00:30, vilket gjorde att jag denna vecka inte såg mycket mer än själva tävlingsbidragen (och i vissa fall knappt det).

Efter att jag nu fräschat upp minnet så kan jag säga att jag är lika förvånad över Bagges finalplats som jag var över Anna Bergendahls vinst 2010 och misstänker att det beror på att jag inte följer Idol och därför bara hör bidragen som de är, utan förmildrande omständigheter. Genom att inte ha någon relation till artistenmissar jag uppenbarligen väldigt mycket (precis som ESC-publiken gjorde 2010), vilket är lite tråkigt. Vi får väl se om jag “hinner ikapp” till finalen, för just nu kan jag inte säga att jag är speciellt imponerad av vare sig artisten eller låten.

Personligen så föredrog jag, inte helt oväntat, bidragen från Lisa Miskovsky, Linda Bengtzing och Cazzi Opeia då jag tyckte att de hade de bästa låtarna och lyckades att göra dem rättvisa på scenen. Helst hade jag velat se att de alla var kvar i tävlingen men även om Faith Kakembos bidrag inte var i min smak så får jag erkänna att hon verkligen lyckades att sälja in sitt bidrag med ett väldigt fungerande framträdande. Därför tycker jag att hon (precis som Bagge, naturligtvis) förtjänar sin finalplats och då kan jag knappast klaga på resultatet denna vecka heller. 🙂

Jag skickar ett stort grattis och lycka till till de fyra som gick vidare i tävlingen. 😀

Mer om Sveriges förberedelser inför ESC 2022 hittar ni här: “Sverige i ESC 2022“.

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


17 kommentarer till “Sverige 2022: Resultatet av Melodifestivalen – Deltävling 3”

 1. Adri

  Anders Bagge:
  Jaja, han är likeable. Men han var ju sämsta rösten igår och låten är så jäkla dansk. Jag kan leva med honom i final, men blir det vinst så är det jävligt illa.

  Faith Kakembo:
  Inte dåligt. Tvärtom så var låten bra. Men jag hatade hur mycket framträdandet speglade ”Voices” från i fjol. Samma färger på skärm och lampor, människor som sluter upp vid artisten i slutet och väldigt mycket ”BUDSKAP”. Kommer nog hålla mig till studioversionen.

  Lisa Miskovsky:
  Detta är ju en sån jäkla ”romantisk komedi”-låt. Jag älskar Lisa, verkligen. Men låten är faktiskt rätt svag. Men semifinal känns värt.

  Cazzi Opeia:
  Min klara favorit! Älskar rösten, versen/bryggan, färgerna, sticket… årets nästbästa efter Cornelia för mig 🙂

  Linda Bengtzing:
  Jäklar vad störigt detta var!

  Lancelot:
  Usel text och en röst som var långt från klockren. Nä… inte för mig.

  Tribe Friday:
  Wellwell, jag är inte förvånad att detta inte funkade. Men jag är ett fan! 🙂

 2. HW

  Jag tyckte topp 3 faktiskt var helt välförtjänt 🙂

  Anders låt är inget vi borde skicka till ESC men en finalplats förtjänade den. Lisa var nog min favorit även om jag gillade hennes låt 2012 mer, och Faith var en positiv överraskning då jag tyckte hennes låt 2020 var rätt tråkig.
  Cazzi är väl den enda jag inte hade röstat vidare (hade föredragit Tribe Friday) men ändå ett bra resultat för att vara Sverige 🙂

 3. Mats Wältare

  Jag är så jäkla glad just nu 🙂
  Anders Bagge hade både den bästa låten och rösten igår kväll och Faith hade också det så jag är glad att båda gick till final 🙂

  @Adri att du säger att Anders hade den sämsta rösten igår håller jag inte med om

 4. Helena

  Äntligen gick flera kvinnor vidare! Jag gillade Faith bäst. Anders Bagge tyckte jag bara blev en stor besvikelse både gällande låt och framträdande. Men det var ju ingen vinnarlåt igår. Tycker fortfarande att Cornelia är bäst hittills. Ska bli spännande nästa vecka.

  Men när det gäller programmet så tycker jag att det var sämre denna veckan än förra. Oscar och Johanna hade inte den bästa kemin så en del skämt föll ganska platt. Sen att Oscars pratkort låg i fel ordning vid uppräkningen av poängen så att det momentet kändes ganska kaosaktigt, det är ju jättedåligt.

 5. Mikaela

  Är mest negativ kring tävlingen och resultatet, men väljer att fokusera på det positiva: Kul att en artist som är över 50 kan gå direkt till final utan buskisbidrag. (Eworna, Robert Gustafsson, Hasse A mfl)

 6. HW

  Det pratades om det här någonstans innan men oj vad annorlunda 16-29 gruppen (min grupp) röstade. ALLA åldersgrupper förutom vi hade Tribe Friday sist och Lisa i topp 3 medan vi hade Lisa sist och Tribe Friday tvåa. Smak brukar ju skilja sig mellan åldrarna men märkligt att kidsen, de medelålders och gamlingarna alla var så mycket mer överens med varandra än med oss.

 7. Mr A

  @pinglan https://yle.fi/aihe/a/20-10002280

  Röstning UMK

 8. Pato

  Melodifestivalen håller på att slitas sönder i små bitar. Programmen är ett stort hån mot tittaren. Manus, sketcher, innehåll, show, timing, allt är katastrof. Melodifestivalen har blivit som ett barnprogram med sju låtar som spelas upp efter varandra. Jag förstår inte vad SVT sysslar med.

 9. Pato

  Musikmässigt var det lite bättre den här veckan, lite fler kompetenta artister med lite mer rutin o folk gjorde mer sin grej. Men det håller ändå inte.

 10. Pato

  1. Cazzi,
  En av dom bättre den här veckan, definitivt. Inget märkvärdigt men jättesöt tjej o bra på scen. Borde gå till final från semin. 3/5.

 11. Pato

  2. Lance,
  Kändes uppriktigt och en klockren hit för honom. Förnuftig kille som kan låtskrivande även om andra här hade invändningar. Den här låten kommer ha ett liv utanför tävlingen vilket inte alls många andra låtar kommer ha. 4/5.

 12. Pato

  3. Lisa Miskovsky,
  Oväntat kaotiskt framträdande av en ganska händelselös låt. Men Lisa är jättebra o ett namn utanför den här tävlingen. 3/5.

 13. Pato

  4. Tribe Friday,
  Egentligen inte så dåligt men låten är på helt fel plats. 1/5.

 14. Pato

  5. Faith Kakembo,
  Hon är jättesnygg men tyvärr blir detta kärring versionen av gospel. Hon är dessutom ingen artist alls, bara sjunger lite som en hobby på fritiden… Hon va dessutom ganska stel. 1/5.

 15. Pato

  6. Linda Bengtzing,
  Jag tror svenska folket har börjat se Linda som en fåntratt. Hon är återigen helt ofokuserad, ingen kontroll på vad hon håller på med, katastrofal kamerakontakt, mördar en låt. Det här var inte bra. SVT borde tänka lite längre om hon ska få va med mer i den här cirkusen. 1/5.

 16. Pato

  7. Anders Bagge,
  Jag blev förvånad av hur seriöst han tog den här tävlingen. Jag trodde Bagge såg Melodifestivalen som ett tramsprogram. Låten är G:son när han käkar saft och bulle. 1/5.

 17. Denis

  Hoppas inte Bagge vinner. Då är vi verkligen illa ute..

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se