UkrainaFem dagar efter att finalen av “Vidbir 2022“, Ukrainas nationella uttagning av bidrag i Eurovision Song Contest 2022, avgjorts så gav TV-bolaget UA:PBC ESC-erbjudandet till tvåorna Kalush Orchestra (efter att vinnaren Alina Pash dragit sig ur Eurovision).

I dag, den 22:a februari, kom beskedet att tittarfavoriterna Kalush Orchestra kommer att representera Ukraina med sitt tävlingsbidrag “Stefania“, se nedan, i Turin. (Källa: eurovision.tv)

Se även: “Resultatet av Vidbir 2022

Lyssna på Ukrainas bidrag till Eurovision Song Contest 2022 här:

“Stefania”, Kalush Orchestra
Vidbir-framträdandeliveframträdandeaudio
(text och musik: Ihor Didenchuk, Ivan Klimenko, Oleh Psiuk, Tymofii Muzychuk, Vitalii Duzhyk)

Schlagerpinglan: Jag skickar ett stort grattis och lycka till till Kalush Orchestra och hoppas att UA:PBC nu gjort alla nödvändiga undersökningar och fått samtliga dokumentunderskifter på plats så att gruppen kan förbereda sig inför Turin 2022 utan obehagliga överraskningar. 😀

Mer om Ukrainas förberedelser inför ESC 2022 hittar ni här: “Ukraina i ESC 2022“ medan de övriga utvalda ESC 2022-bidragen samt ländernas ESC-förberedelser finns här.

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


12 kommentarer till “Ukrainas (bekräftade) Eurovision-bidrag 2022”

 1. Mikaela

  OJ vad kul! Jag började övertygas om att de skulle avstå medverkan, vilket hade varit förståeligt.

  Min uppdaterade topp då:

  1.Tjeckien 8/10
  2.San Marino 7/10
  3.Polen 7/10
  4.Slovenien 6,5/10
  5.Ukraina 6,5/10

 2. Pato

  Det här är bra grejer. Mycket bättre än det här ”tycka synd om sig själv”-bidraget som Alina hade kommit med. Det här är helt rätt. Hit. Ukraina flyger till final!

 3. Adri

  Bättre än Alina? Absolut.

  Bra? Nämen typ inte. Den känns ”hafsad” fram. Som att deadline närmade sig och Kalush bara ”visst fan…” och stressade ihop denna.

  Runt tiondeplatsen.

 4. Daniel

  Jag tycker riktigt bra om den här. Ett nöje att lyssna på!

 5. Johanna

  Och där åkte Tjeckien ur min topp 5! (Hade aldrig trott den skulle stanna där så länge)Välkommen tillbaka dit Ukraina!

  Min topp 5 just nu

  1. Estland
  2. Polen
  3. Moldavien
  4. Ukraina
  5. Italien

 6. Micke

  @Johanna vi hade haft exakt samma topp 4 om vi bara hade sluppit delen med rap i Ukrainas bidrag. Synd på en så bra låt i övrigt

 7. Micke

  @Pinglan, måste fråga vad det är som gör att du inte gillar detta bidraget. Som du vet har jag skrivit en del om detta själv. Att rap-nojan är hur jädra dålig och tråkig som helst men att allt det övriga är jädrigt bra. Grymt ojämnt bidrag som sagt. Men hur tänker du om detta?

 8. Schlagerpinglan

  @Micke, Om detta vore ett bidrag helt utan sång med enbart melodislingor så hade jag nog gillat det då grunden är riktigt tilltalande, men sången fördärvar hela upplevelsen för mig. Jag kan uppskatta ett bra rapparti… men det tycker jag inte att “Stefania” har och tyvärr så är även de andra sång-partierna lite väl gälla för mina öron. Helheten blir därmed inte alls behaglig för mig. Det är dock inte första gången Ukraina skickar bidrag jag har svårt för till en början och i många fall har jag ändrat mig efter ett tag, vi får väl se om det händer igen. 😀

 9. Pato

  Då är hela Vidbir resultatet ute. Alina fick 27% stöd av tittarna medans Kalush fick 44% stöd av folket. Deklart Kalush var den riktiga vinnaren från början…

  TRE stycken jurymedlemmar kan inte ha lika mycket makt som ett 44 miljoners invånarland. Det här är sjukt på en annan nivå. Tacka gud att Kalush åker till Turin till slut.

 10. Schlagerpinglan

  @Pato, Fel. Alina Pash var den riktiga vinnaren från början. ESC är en tävling för TV-bolag och TV-bolagen bestämmer reglerna. EN jurymedlem kan bestämma hela resultatet om TV-bolaget tycker att det ska vara så. Sedan kan man naturligtvis ha åsikter om det, men att säga att TV-bolagets regler inte gäller är felaktigt.

 11. Pato

  Ja. Alina var vinnaren på pappret men Kalush är vinnaren i verkligheten. Ja, där är det en skillnad.

 12. Schlagerpinglan

  @Pato, Ja, nu är det ju så klart Kalush Orchestra som är den riktiga vinnaren. Det går fort i hockey (eller hur nu uttrycket lyder.) 😀

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se