Maltas Eurovision-bidrag 2022

2022-02-24 (torsdag)

MaltaPå lördagskvällen den 19:e februari valde Malta ut sitt bidrag till Eurovision Song Contest 2022 genom finalen av den nationella uttagningen “Malta Eurovision Song Contest 2022” där 17 bidrag tävlade.

“MES 2022”-vinnaren utsågs med hjälp av sex jurymedlemmar och tittarna (som hade 1/7 av rösterna). Resultatet ser ni här nedan, tillsammans med länkar till artisternas live-framträdanden i finalen, medan all inför-info finns här.

Uppdaterat 2022-03-14:Maltas (nya) Eurovision-bidrag 2022

Lyssna på Maltas bidrag till Eurovision Song Contest 2022 här:

“Out Of Sight“, Emma Muscat
final-framträdandesemifinal-framträdandetextvideo (text och musik: Antonio Caputo, Emma Muscat, Gabriel Rossi, Lorenzo Santarelli, Marco Salvaderi)

Resultatet av Malta Eurovision Song Contest 2022, 19:e februari:

Placering, Bidrag, Artist: Juryröster Teleröster Summa
1. “Out of Sight“, Emma Muscat 72 p. 20 p. 92 p.
2. “Ritmu“, Aidan 60 p. 12 p. 72 p.
3. “Into the Fire“, Nicole Azzopardi 31 p. 5 p. 36 p.
4. “How Special You Are“, Norbert 30 p. 4 p. 34 p.
5. “Boy“, Denise 28 p. 3 p. 31 p.
6. “Look What You’ve Done Now“, Miriana Conte 27 p. 1 p. 28 p.
7. “Come Around“, Matt Blxck 15 p. 3 p. 18 p.
8. “A Lover’s Heart“, Nicole Hammett 15 p. 1 p. 16 p.
9. “Shame“, Enya Magri 12 p. 3 p. 15 p.
10. “Hey Little“, Richard Edwards 12 p. 1 p. 13 p.
11. “Serenity“, Mark Anthony Bartolo 10 p. 1 p. 11 p.
12. “Heaven“, Sarah Bonnici 9 p. 1 p. 10 p.
13. “Revelación“, Giada 7 p. 1 p. 8 p.
13. “Over You“, Raquel 8 p. 0 p. 8 p.
15. “Electric Indigo“, Baklava feat. Nicole 6 p. 1 p. 7 p.
15. “Army“, Janice Mangion 6 p. 1 p. 7 p.
17. “Kaleidoscope“, Jessika 0 p. 1 p. 1 p.
(Källa: wikipedia)

Schlagerpinglan: Inför finalen hade jag, precis som efter den första genomlyssningen av bidragen, “Ritmu” med Aidan som en personlig favorit och där står jag nog kvar än i dag. 😀

Efter att ha sett semifinalen, där samtliga 22 bidrag framfördes, så var jag dock inte helt övertygad utan hade ett flertal bidrag som jag tyckte ganska bra om: “Ritmu“, “Out of Sight“, “Into the Fire“, “Revelación“, “Boy” – ja till och med wildcard:et “Kaleidoscope“. Jag uppfattade m.a.o. uttagningen som väldigt underhållande med ett flertal intressanta bidrag men i slutändan så fanns det inget som jag föll så väldigt hårt för.

Därför är jag nöjd med resultatet (roligt när jury och tittare är överens), skickar ett stort grattis och lycka till till Emma Muscat och PBS och håller tummarna för att MESC kommer tillbaka nästa år. 😀

Mer om Maltas förberedelser inför ESC 2022 hittar ni här: “Malta i ESC 2022“ medan de övriga utvalda ESC 2022-bidragen samt ländernas ESC-förberedelser finns här.

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


8 kommentarer till “Maltas Eurovision-bidrag 2022”

 1. Micke

  Helt ok låt men varför låter Malta likadant varje år? De är lite av världsmästare på det. I år hade de en chans att komma ifrån det. Överlägset bästa låt i startfältet var “Ritmu“, Aidan. Men Malta förnekar sig aldrig och vågar aldrig gå utanför sina intränade mallar. Jädrigt synd då “Ritmu“ som sagt var överlägsen

 2. Micke

  Det som drar ner bidraget, sångerskan och i synnerhet de som fått hjärnblödning och fått till det är givetvis detta jädra “Artist fejkar att spela instrument”. Så jädra less på den skiten. Sånt lågvattenmärke. Man bara sitter och skäms för Malta som nation

 3. Mikaela

  Tyvärr, detta är inte min genre. Standardiserad rnb-pop utan intressanta element. Klumpar ihop detta med Makedonien och Irland i botten av min lista.

 4. Adri

  Detta var min favorit faktiskt 🙂 Den gick förbi ”Ritmu” efter liveframträdandena 🙂

  Bra sångerska, en bra låt med dynamik, lite gnällig – men jämfört med Italien är det ju en kalaskul fest 🙂

  Jag tycker ju inte om barn, så jag ser gärna att de hoppar över den lilla flickan i Turin.

  Detta är en låt jag verkligen uppskattar 🙂 Topp 5 än så länge. Men, till skillnad från många andra av mina favoriter, så köper jag att folk kan tycka detta är trist. Men jag håller inte med 🙂 Visst, det är en vanlig poplåt. Men det är pop done right 🙂

 5. Adri

  Oj, bara för att undvika missförstånd. Jag tycker inte illa om barn alltså. Det vore lite drastiskt. Inget stort fan heller dock, mest av allt grovt ointresserad av barn.

  Det jag menade är att jag gillar inte när barn används för att manipulera känslor, och det blir lite så automatiskt när barn blandas in i saker som ska röstas på. Att folk per automatik vill rösta vidare ”barnet”.

  Så, låt henne stanna på Malta i maj 🙂

 6. Pato

  OK. Emma muscat som jag har följt i flera år. Hon är skitsnygg. Hon gör grym fräsch pop på Italienska i vanliga fall o vad händer? Italien står som värdland o hon kommer med en vanlig medioker Idol-vinnarlåt på engelska som ingen i Europa kommer bry sig om.

 7. Johanna

  @Adri man får inte ha någon som är under 15 år på scenen i ESC så barnet behöver du nog inte oroa dig för!

 8. K2

  Jisses Malta vad trist. Även om vi bara kommit halvvägs så börjar det bli trångt på nedre delen av listan.

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se