MaltaNär “Malta Eurovision Song Contest 2022” avgjordes den 19:e februari så verkade som att Malta tänkte skicka Emma Muscat med vinnarlåten “Out of Sight” till Eurovision Song Contest 2022.

I dag, den 14:e mars, kom dock beskedet att hon i stället kommer att tävla med sin nya singelI Am What I Am” i Turin, se länk nedan.

Detta är inte första gången en MESC-vinnare väljer att tävla med ett annat bidrag, senast var det Ira Losco 2016, så agerandet är helt enligt uttagningens regler som klart och tydligt visar att det är TV-bolaget PBS som har sista ordet, så uppenbarligen har de godkänt bytet. (Källor: Eurovision Song Malta Twitter och eurovision.tv)

Se även: “Resultatet av Malta Eurovision Song Contest 2022

Lyssna på Maltas bidrag till Eurovision Song Contest 2022 här:

“I Am What I Am”, Emma Muscat officiell musikvideo
(text och musik: Emma Muscat, Dino Medanhodzic, Julie Aagaard, Stine Kinck)

Schlagerpinglan: Som sagt, detta är inte första gången en MESC-vinnare tävlar med ett nytt bidrag: Ira Losco ersatte sin MESC 2016-vinnare “Chameleon (Invincible)” med “Walk on Water” (som till sist nådde en 12:e-plats i finalen).

Precis som 2016 så är jag smått positiv till låtbytet, sett ur ett rent personligt perspektiv. Jag tycker nämligen att “I Am What I Am“, hur repetitiv och klyschig den än må vara, är lite mer direkt än “Out of Sight” och kan eventuellt klättra några platser på min ESC 2022-topplista. 😀

Sett ur tävlingssynpunkt så är jag däremot lite konfunderad då anledningen till att jag trots allt var positiv till vinnarlåten var att det var både juryns och tittarnas favorit och jag antog att det var en populär låt. Att i det läget välja ut ett bidrag som jag själv tycker (marginellt) bättre om låter därför inte som ett steg mot ett bättre resultat i Turin.

Men, men… jag har inte sett någon förklaring till bytet, de hade kanske inget val? Oavsett så önskar jag Emma Muscat lycka till med den nya låten. 😀

Mer om Maltas förberedelser inför ESC 2022 hittar ni här: “Malta i ESC 2022“ medan de övriga utvalda ESC 2022-bidragen samt ländernas ESC-förberedelser finns här.

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


13 kommentarer till “Maltas (nya) Eurovision-bidrag 2022”

 1. Adri

  Nej detta var en försämring måste jag säga. Såå besviken.

 2. Ed

  Jag vet att detta var helt enligt reglerna och så. Men snopet för de som gillade och röstade fram “Out of Sight” hemma på Malta.
  Som om Cornelia Jakobs plötsligt åkte till Turin med en annan låt.
  Återstår väl att se om låtbytet var “rätt” val. Det låter mycket MF.

 3. Pato

  Vad fan håller dem på med…

 4. oe

  Vad meningslöst… varför?

 5. Mr A

  Inget dåligt byte inte! Inte alls! Mycket bra byte!

 6. Mikaela

  Jag gillar inte hennes röst eller uttryck, det finns ingen känsla i detta. Inga intressanta melodier heller.

  Önskar att vi hade fått Aidan istället.

 7. Pato

  Inte nog med att låten är sämre än original låten. Det där var nog bland den sämsta musikvideon jag har skådat med mina två ögon. 100% att Malta stannar kvar i semin i år. Totalt hopplöst.

 8. Pato

  Ett skämt.

 9. HW

  Jag var positiv när jag hörde att Malta kanske skulle göra låtbyte då jag gillar Emmas röst men tyckte “Out of sight” var rätt medioker. Men den här var ännu mer menlös tycker jag. Inte sämst men förstår verkligen inte vem som ska rösta på den här. Malta kommer nog få det väldigt svårt att ta sig ur semin tyvärr. “Ritmu” var väl inte heller så bra egentligen men de borde skickat den istället, på grund av språket och att den nog hade gått bättre.

 10. Adri

  Jag sa det under en annan post och säger det här igen: det här är ju ingen låt för ESC, det är en låt som kan användas som vinjett för nåt präktigt tvångs-mys-program på TV4 (typ; Nyhetsmorgon, Malou Efter Tio, Efter Fem…).

  Där hade låten faktiskt fungerat och gjort sitt, men nu ska den alltså stå mot 39 andra. Lycka till. De behöver det.

  Och det värsta är ju att jag hade “Out of sight” på min topp 10.

  Som tur är ser det inte ut som att Johanna “Dotter” Jansson varit med och skrivit denna trots allt. Det är ju en lättnad. Däremot hennes fästman Dino… men jag bryr mig inte så mycket om det faktiskt. Ingen relation till honom, och därmed inga förväntningar på att han ska vara bättre.

 11. Adri

  Även när Malta bytte låt 2016, och KRAFTIGT gjorde om låten 2015 – så blev de sämre i mina öron. Just Malta har verkligen inte bemästrat konsten att uppa sina låtar.

 12. HW

  Senaste maltesiska låten jag gillade var “Warrior” från 2015. Det är sju år sen. Resten är otroligt mediokra (kanske inte 2021, men den var fortfarande typ min sistaplats). Jag tror Malta kan mer än så här faktiskt.

 13. Johanna

  Skittråkig låt och mycket sämre än “Out of sight” ska man byta låt får man gärna göra det till det bättre men det händer ju sällan …

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se