Vladana för Montenegro 2022!

2022-01-04 (tisdag)

MontenegroPå nyårsafton meddelade TV-bolaget RTCG att de gjort sitt internval (av 30 inkomna förslag) och att de planerade att göra presentationen den 4:e januari men dessförinnan lägga ut ett antal ledtrådar som ev. kunde avslöja vem den utvalda var.

Bland ledtrådarna fanns ett foto på artisten som sex-månaders-baby samt information om att artisten varit med i Montevizija som antingen artist eller pausunderhållare och att det rörde sig om en kvinnlig artist som ev. deltagit i ESC en gång tidigare.

Den utvalda visade sig vara Vladana, en popstjärna från Podgorica, som deltagit i Montenegros ESC-uttagning Montevizija två gånger och vars största hit så här långt är “Sinner City“, se nedan. Hennes tävlingsbidrag, som skrivits av Darko Dimitrov och omnämns i presentationklippet, kommer att presenteras de närmaste veckorna.
(Källor: eurovision.tv och Vladana Instagram)

Uppdaterat: Tävlingsbidraget “Breathe” väntas bli presenterat den 4:e mars i RTCG:s TV-show “Montenegro, dodici punti” kl. 21:15 CET som gästas av tidigare ESC-representanterna Andrea, Luka Vojvodić, Nina Zizic, Knez och Tamara Vujačić. En första titt på videoinspelningen hittar ni här.

Montenegros internvalda ESC 2022-artist:

Vladana (här med sin äldre låt “Sinner City“)

Länkar till Vladanas Montevizija-bidrag:
2005:Samo moj nikad njen“, Vladana Vučinić (18:e-plats i Montevizija 2005 =
ej vidare till Serbien och Montenegros ESC-uttagning Evropesma-Europjesma 2005
)
2006:Željna“, Vladana Vučinić & Bojana Nenezić
(11:a i Montevizija 2006 => 15:e-plats i Evropesma-Europjesma 2006)

Schlagerpinglan: Efter att ha tagit del av ledtrådarna så hoppades jag att den utvalda artisten skulle vara Andrea Demirovic. Detta grundade jag inte så mycket på artisten i sig utan på att hon tävlat med två bidrag som jag gillade (“Just Get Out of My Life“ i ESC 2009 och “Ja sam ti san” i Montevizija 2019) och tänkte att hon kanske har en förmåga att dra till sig ESC-bidrag i min smak. 🙂

Av vad jag sett så här långt så verkar tyvärr inte Vladana ha samma förmåga men att en av låtskrivarna är Darko Dimitrov, som bl.a. varit med och skrivit Nordmakedoniens bidrag 2019 (“Proud“), 2018 (“Lost And Found”), 2014 (“To the Sky“), 2013 (“Pred Da Se Razdeni” och 2006 (“Ninanajna“), gör att jag trots allt har hopp om att det skulle kunna bli ganska bra i alla fall. 😀

Mer om Montenegros förberedelser inför ESC 2022 hittar ni här: “Montenegro i ESC 2022“.

Relaterad information:

Bekräftade ESC 2022-artister så här långt:
Belgien Belgien Jérémie Makiese (15:e sep)
Georgien Georgien Circus Mircus (14:e nov)
Bulgarien Bulgarien Intelligent Music Project (artist: 25:e nov / bidrag: 5:e dec)
Nederländerna Nederländerna S10 (7:e dec)
Grekland Grekland Amanda Tenfjord (15:e dec)
Tjeckien Tjeckien We Are Domi (artist och bidrag: 16:e dec)
Albanien Albanien Ronela Hajati (artist och bidrag: 29:e dec)
Montenegro Montenegro Vladana (4:e jan)

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


3 kommentarer till “Vladana för Montenegro 2022!”

 1. Pato

  Tacka gud att det inte var Andrea Demirovic… för då hade man vetat att det hade blivit något på en låg nivå…

 2. Adri

  Ja, jag vet inte vem Vladana är eller vad hon gör. Det hon gjort hittills låter väl… stabilt, I guess. Men även jag är också rätt lättad över att det inte är Andrea Demirovic. Hon står iofs för Montenegros bästa låt, fortfarande pretty kass though. Och hennes låt från 2019 gillade jag inte heller. Så jag är glad att de satsar annorlunda 🙂

  Får se hur it turns out

 3. Mr A

  Lettland på gång med: https://www.escunited.com/latvia-the-16-supernova-artists-and-songs-released-by-ltv/

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se