Greklands Eurovision-bidrag 2022

2022-03-10 (torsdag)

GreklandDen 15:e december 2021 avslöjade TV-bolaget ERT att de internvalt sångerskan Amanda Tenfjord att få representera Grekland i Eurovision Song Contest 2022. I dag, den 10:e mars, presenterades tävlingsbidraget “Die Together”, vars officiella musikvideo kan ses här nedan:

Lyssna på Greklands bidrag till Eurovision Song Contest 2022 här:

“Die Together”, Amanda Tenfjord officiell musikvideo
(text & musik: Amanda Tenfjord, Bjørn Helge Gammelsæter)

Schlagerpinglan: Det jag tar med mig efter den första genomlyssningen av “Die Together” är en känsla av att jag vill tycka om detta mer än jag gör. Själva låten i sig är vacker och texten är mörk på ett lockande sätt men den berör mig inte lika starkt som jag tycker att den “borde”.

Nåja, än finns det gott om tid för bidraget att växa och med ett starkt live-framträdande så är det mycket möjligt att Amanda Tenfjord till slut når fram till mig. 🙂

Mer om Greklands förberedelser inför ESC 2022 hittar ni här: “Grekland i ESC 2022” medan de övriga utvalda ESC 2022-bidragen samt ländernas ESC-förberedelser finns här.

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


6 kommentarer till “Greklands Eurovision-bidrag 2022”

 1. Mikaela

  Välskriven låt som kommer ha chans till pallplats. Låten är fin men tråkig, det är något med uppbyggnad och hennes sätt att sjunga som inte berör mig. 5/10 för nu.

 2. Adri

  Oj vad besviken jag är. Det är inte ofta det är såhär, men demon lovade verkligen mer än vad låten höll för.

 3. Pato

  En av årets mest hypade bidrag. Den är inte dålig men varför representerar det här Grekland? Finns ju inget grekiskt här alls. Låtskrivaren här är ung norsk kille. Ingen i Grekland vet vem Amanda är. Så jag tycker det är en bra låt som representerar fel land. Grekland borde skicka något mer etniskt. För så här låter inte den grekiska musikindustrin. Och jag tror det är faktiskt folk som kommer reagera på samma sätt som jag, inte fansen såklart men vanliga människor framför soffan.

  För mig blir det lite för typ slätstruket nordiskt över detta men absolut låten är mer än godkänd, kommer gå långt. Ingen vinnare alls som fansen skriker om haha. Nollor haha.

  Men nu blev det lite jobbigare för Sverige fan, för nu har vi ännu ett bidrag väldigt i samma skola som Cornelia… Jag tycker Cornelia slår detta men det spelar ingen roll, det kan va farligt o nu har Cornelia lite utmaning om hon nu åker till Turin. I semi 2 ser ut att bli riktigt tuff…

 4. Pato

  Nej jag tycker det här är långt mycket bättre än den här fattiga plastiga demo versionen jag hörde någon gång i Januari..

 5. oe

  Nej, detta var väl ingen höjdare direkt. Men många av låtarna som släppts på sistone är ju riktigt bra, känns som årets upplaga är räddad, även om bottenskrapet är lite väl tjockt. Är väldigt positiv till Tyskland, Schweiz, Belgien och Cypern. Även Storbritannien och till och med Georgien känns rätt lovande. Kul, nu har det vänt 🙂

 6. Denis

  Pato, fast att två låtar slåss om samma är ju inte negativt. Förra året gick det ju bra både för Italien/ Finland och Schweiz/ Frankrike. Det finns nog absolut plats för båda två
  Tror dock Cornelia är lite bättre..

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se