Danmarks Eurovision-bidrag 2022

2022-03-11 (fredag)

DanmarkLördagen den 5:e mars, valde Danmark ut sitt bidrag till Eurovision Song Contest 2022 genom den nationella uttagningen “Dansk Melodi Grand Prix 2022” där en del av rösterna samlades in genom DR Grand Prix-appen tidigare under veckan.

Åtta tävlingsbidrag framfördes och sedan utsågs tre superfinalister genom att förhandsrösterna (10% av rösterna till topp-tre), apprösterna under showen (78% av rösterna till topp-tre) och SMS-röster under showen (12% av rösterna till topp-tre) lades ihop. Därefter fick tittarna rösta ytterligare en gång för att få fram vinnaren.

Slutresultatet samt länkar till finalens framträdanden ser ni här nedan medan inför-infon finns här.

Lyssna på Danmarks bidrag till Eurovision Song Contest 2022 här:

“The Show“, REDDI
final-framträdandestudioversionlive i Go’ Morgen Danmark
(text och musik: Siggy Savery, Chief1, Ihan Haydar, Remee Jackman, Julia Fabrin)

Resultatet av Danmarks “Dansk Melodi Grand Prix 2022”, 5:e mars:

Resultatet av super-finalen SMS-röster App-röster Summa
1. “The Show“, Reddi 9% 28% 37%
2. “Hallelujahx“, Conf3ssions 6% 26% 32%
3. “Let Me Go“, Josie Elinor and Jack Warren 9% 22% 31%

Resultatet av den första röstningsomgången:
Placering, Bidrag, Artist Förhandsröster SMS-röster App-röster Summa
1. “Hallelujahx“, Conf3ssions 10% 12% 78% 100%
2. “The Show“, Reddi 12% 78% 90%
3. “Let Me Go“, Josie Elinor and Jack Warren 10% 78% 88%
4. “Rave med de hårde drenge“, Fuld Effekt 10% 12% 22%
5. “Vinden suser ind“, Patrick Dorgan 0%
5. “En skønne dag“, Der Var Engang 0%
5. “Happy Go Lucky“, Morten Fillipsen 0%
5. “Kommet for at blive“, Juncker 0%
(Källor: dr.dk och wikipedia)

Schlagerpinglan: Visserligen så har det varit fullt upp med andra resultat och internvalspresentationer hela veckan och därför är inte är konstigt att den danska finalen fått lägre och lägre prioritet… men den största anledningen är helt enkelt att detta är (för mig) säsongens största besvikelse så här långt och jag hoppades att känslorna skulle mattas av en del innan jag tvingades att återuppleva finalen.

Jag älskar studioversionen av “Rave Med De Hårde Drenge” men allt sedan första genomlyssningen har jag varit lite skeptisk till att det skulle kunna fungera live. När det nu visade sig att det faktiskt gjorde det så hade Danmark toppat min ESC 2022-lista (ja, t.o.m. före Österrikes bidrag) om de bara “valt rätt“.

Nu gjorde de inte det, utan skickar “The Show“ i stället, vilket naturligtvis är helt rätt då de röstande uppenbarligen gillade detta bidrag mer. Själv föredrog jag, inte helt förvåndande, “Hallelujah” av de tre superfinalisterna men om inte jag kunde få mitt förstahandsval så får jag i stället försöka glädja mig åt att många andra fick det. 🙂

Jag skickar ett stort grattis till Reddi och önskar dem lycka till i Turin. 😀

Mer om Danmarks förberedelser inför ESC 2022 hittar ni här: “Danmark i ESC 2022“ medan de utvalda ESC 2022-bidragen samt ländernas ESC 2022-förberedelser finns här

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


20 kommentarer till “Danmarks Eurovision-bidrag 2022”

 1. Johanna

  Även om min favorit var “Let me go” är jag sjukt nöjd med detta valet. Tycker att den är skitbra och rankar just nu detta på femte plats. Och är inte bara glad att rätt låt vann utan ännu mer glad att “hallelujah” inte vann. Men ja, gillar detta och har lyssnat riktigt mycket på detta. Gillar tempobytet och gillar det lite pop-punkiga i den.

 2. Adri

  Jag är inte lika hård mot denna som många andra fans (redan nu säger kag dock: Danmark får det tufft).

  Jag gillar melodin. Det är den stora behållningen. Sången går i en väldigt minnesvärd och trevlig melodi. Bara det ensam gör att den faktiskt finner sig rätt högt upp på min lista! Melodin är superviktig.

  För utöver melodin, är det faktiskt mest klag jag har.

  Sångerskan sjunger inte jättebra faktiskt. Inte ens ”rätt bra” tbh. Och det finns nåt rätt amatörmässigt över kompositionen. Och sen tycker jag bandet känns lite gamla för den här typen av musik.

  Alltså jag vill inte shamea nåns ålder. Jag vet inte ens hur gamla dem är, men låten låter ju väldigt ”high school”, men de är åtminstone 30+ gissar jag (dvs de är inte gamla per se, men för gamla för denna låten?).

  Jaja, tacka fasen att melodin är så grym iaf för det till trots är det min 12e plats.

 3. Adri

  Till skillnad från Johanna hejade jag stenhårt på ”Hallelujah” som serverade mig some ABBA-realness.

  Jag gillade även ”Let me go” men är rätt glad att den inte vann, då det hade varit FÖR danskt.

 4. Schlagerpinglan

  Personligen så gillade jag inte alls “The Show” när jag lyssnade igenom bidragen inför finalen, det finns något där som verkligen irriterar mig och som därför fick mig att ge lägst betyg till just den låten. Att den sedan slog ut min storfavorit gör ju inte att jag får lättare att ta den till mig, men kanske kan det hända något med tiden. Ibland växer ju låtar till sig ganska snabbt utan någon egentlig orsak och här finns ju trots allt lite allt möjligt. 🙂

 5. HW

  Förstår inte alls hatet mot denna, finns ju mycket mer mediokra låtar i år. Gillar också tempoväxlingen och tycker det finns en bra melodi i grunden. En rätt medryckande låt som får en 7/10 av mig.

  Danmark är alltså det enda nordiska land jag gillar såhär långt. Vem hade trott det? 😉

 6. Pato

  Går inte till final…

 7. Johanna

  @Adri Vadå för gamla för sån här musik? Var ju sådan här musik som var populär för ca 15-20 år sedan så folk som gillade det då när de kanske gick på gymnasier gillar ju troligen fortfarande sådan musik vilket gör att de kansje t.o.m är flr unga för att komma ihåg när den här musiken var modern senast‍♀️‍♀️‍♀️

 8. Pato

  Är det nån här som minns Face 84 från Melodifestivalen, det här är ju fan Face 84 fast i Eurovision…

 9. Johanna

  Googlade nu och den enda medlemmen jag kunde hitta en ålder på var trummisen, som är född 1993. Alltså inte ens 30 än viöket stödjer vas jag skrev ovan.

 10. Johanna

  @Pato Alla Gamla X var ett fantastiskt bidrag! Älskar fortfarande den låten men tycker att den är dansband medans dett är mer pop-punk light!

 11. HW

  @Pato Ledsen men den enda likheten jag ser mellan de två bidragen är att båda var kvinnliga band och att båda hade instrument på scenen 🙂
  Annars tycker jag som Johanna sa att Face 84 är mer dansband och också att det är helt olika attityd i låtarna.

 12. Pato

  Ja… assp jag syftade inte riktigt på musiken utan bandet i sig, typ några oskuldsfulla tjejer som har säkert inte tagit något starkare än halstabletter i sina liv o sjunger något menlöst…

 13. Adri

  Johanna: Se på fasen. Okej jag tar tillbaks att jag använde ordet “gamla” och försökte gissa deras åldrar. Det var lite osnyggt av mig. Jag är ju själv 25, så inte så långt därifrån. Däremot står jag för resten. Att det känns lite väl mycket gymnasieband kring utförandet och låten. Och gymnasiet går de inte på. Det kan jag satsa en hel del monetas på.

  Pato: Oooh. Jag hatar egentligen dansband, men just “Alla gamla x” är en riktig favorit. Mycket tack vare sångerskans nervositet och den creepy texten. Loved it.

  Gällande likheter så får jag inte samma vibe av dem. Jag vet ingenting om någons oskuldsfullhet eller erfarenheter med starka grejer, men med tanke på hennes röst skulle jag ändå gissa att den danska kvinnan levt en del. Men ja, tuffa är de inte.

 14. Adri

  Okej, nu skäms jag ännu mer. Gitarristen i Reddi är tydligen 19.

  Jag backar bara långsamt ut ur detta samtal nu…

 15. Pato

  Det här är som att Sverige skulle skicka Browsing Collection till Turin. Man blir mörkrädd…

 16. Adri

  Pato: Jag gillade Browsing Collection, men jag fattar väl lite var du kommer ifrån. Båda skickar väldigt sådär “high school”-filmrock.

  Måste jag välja hade jag dock absolut föredragit BC.

 17. HW

  Hade Sverige skickat Browsing Collection till Turin hade jag blivit väldigt glad, de var min favorit i hela MF 🙂 Gillar även Danmarks låt men den känns mer standard.

 18. Johanna

  Browsing Collection var också superbra!

 19. oe

  Helt okej låt, men “Let Me Go” är klart bättre.

 20. Denis

  Danmark verkar ha gett upp om att ens hamna i final, de är bara där för att visa upp sig..
  Kul retro låt med det är väl det enda. Precis som förra året. Ingen kommer fajtas för att rösta på de

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se