ÖsterrikeDen 8:e februari avslöjade TV-bolaget ORF att de internvalt LUM!X feat. Pia Maria att få representera Österrike i Eurovision Song Contest 2022 med låten “Halo“, som släpptes den 10:e mars.

Den riktiga presentationen av bidraget sker däremot i dag, fredagen den 11:e mars kl. 08:00, då den tillhörande officiella musikvideon presenteras, se nedan:

Lyssna på Österrikes bidrag till Eurovision Song Contest 2022 här:

“Halo”, LUM!X feat. Pia Maria studioversionofficiell musikvideo

Schlagerpinglan: Jag tillhör visserligen inte de som tycker att Eurovision-året 2022 är svagare än många andra, men även om jag hittat ett flertal bidrag som jag tycker riktigt bra om i startfältet så här långt så har den där riktigt stora personliga favoriten lyst med sin frånvaro… tills nu. 😀

Redan efter några takter så kände jag att “Halo” med största sannolikhet är “min” ESC 2022-låt (det är helt enkelt den sorts musik jag gillar att lyssna på både i och utanför bubblan) och om det visar sig att bidraget även fungerar live så talar det mesta för att jag kommer att hålla tummarna för LUM!X feat. Pia Maria i maj. 🙂

Men, men… det är långt tills dess, först ska musikvideon presenteras och sedan finns det ju fler bidrag som ska väljas ut / presenteras, så än kan mycket hända. Jag är dock oerhört glad över att ha hittat denna pärla för allt blir ju så mycket roligare när man känner lite extra för något bidrag. 😀

Mer om Österrikes förberedelser inför ESC 2022 hittar ni här: “Österrike i ESC 2022” medan de övriga utvalda ESC 2022-bidragen samt ländernas ESC-förberedelser finns här.

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


11 kommentarer till “Österrikes Eurovision-bidrag 2022”

 1. Adri

  Positiv överraskning faktiskt 🙂 Den behöver växa för den var inte lika “klistrig” som jag trodde den skulle vara, så jag måste lyssna mer innan jag verkligen kommer med en stor trumma med åsikter.

  Däremot – jag är redan nu rädd att det här kommer utvecklas till något förfärligt när det framförs live! Men jag hoppas naturligtvis på motsatsen 🙂

 2. Schlagerpinglan

  @Adri, Oftast så har denna typ av låtar visat sig fungera bäst i studioversion… men det finns ju undantag (tror jag, kommer inte på någon på rak arm). So far so good, i alla fall. 😀

 3. Adri

  Jag vet inte om den kan ses vara en direkt parallell till denna låt, men Slovenien 2018 rör sig ändå lite i samma härad som denna. Och den var ändå mer av en livelåt än studiiolåt? Det återstör att se. Jag tror mest det kan bli rörigt live, mer än falskt liksom.

 4. Schlagerpinglan

  @Adri, Förhoppningsvis har de bra rådgivare. 🙂

 5. Pato

  Det finns bara ett ord för denna: Överhypat.

 6. Johanna

  Hörde denna i en läcka för någon vecka sedan och kände redan då att det är årets mest positiva överraskning! Tycker detta är riktigt bra och hoppas verkligen att det kan bli bra på scenen också.

 7. HW

  Nja, jag vet inte… trodde jag skulle gilla den här mer eftersom jag ändå gillar Polen 2018 och Finland 2019 (i studion då), men tyckte den här var rätt irriterande och vet inte hur den kommer funka live. Gör den det går den säkert till final dock även om jag själv inte är övertygad. 4/10 än så länge.

 8. Mikaela

  Gillar Ace of Base-rösten och farten, men tror jag skulle vilja ha den ännu snabbare. Något fattas i refrängen för den där pang-känslan. Fortfarande en av de bättre låtarna, 6/10 vid första lyssningarna.

 9. Pato

  Och Österrike går inte till final.

 10. Mairja

  Ja, om man gillar E-type.

 11. Daniel

  Mairja jag tänkte också på E-type när jag hörde den. Den är ju fartfylld och det är ju ett plus. Men den känns lite för enkel på något sätt för att jag ska tokgilla den. En medel-trea från mig.

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se