Sverige Schlagerpinglan: I kväll är det dags för oss i Sverige att utse vårt bidrag i Eurovision Song Contest 2022 och då vi är så sent ute så vet vi redan hur de flesta av våra semifinals-konkurrenter låter.

Rent teoretiskt så skulle man kunna dra nytta av detta, i alla fall om det finns någon speciell genre som är överrepresenterad med starkare bidrag än de som finns i Melodifestivalen, men om det går att dra några slutsatser från årets förutsättningar överlåter jag till andra att bedöma. 😀

Här nedan ser ni i alla fall länkar till 16 av de 18 bidrag som tävlar i den andra semifinalen av Eurovision Song Contest 2022 så att ni kan lyssna på Sveriges konkurrenter:

En av Sveriges konkurrenter i den andra semifinalen av ESC 2022:

Jezebel“, The Rasmus – Finland

Eurovision Song Contest 2022 – Semifinal 2 – 12:e maj:

Australien Australien: Not the Same“, Sheldon Riley
Azerbajdzjan Azerbajdzjan: (internvalda Nadir Rüstemli)
Belgien Belgien: Miss You“, Jérémie Makiese
Cypern Cypern: Ela“, Andromache
Estland Estland: Hope“, STEFAN
Finland Finland: Jezebel“, The Rasmus
Georgien Georgien: Lock Me In“, Circus Mircus
Irland Irland: That’s Rich”, Brooke Scullion
Israel Israel: I.M“, Michael Ben David
Montenegro Montenegro: Breathe“, Vladana
Nordmakedonien Nordmakedonien: Circles”, Andrea
Polen Polen: River“, Krystian Ochman
Malta Malta: Out Of Sight“, Emma Muscat
Rumänien Rumänien: Llámame“, WRS
San Marino San Marino: Stripper“, Achille Lauro
Serbien Serbien: In Corpore Sano“, Konstrakta
Sverige Sverige: ?
Tjeckien Tjeckien: Lights Off”, We Are Domi

Schlagerpinglan: Personligen så tycker jag nog att startfältet är så pass varierat just nu att det inte finns någon speciell genre som borde vara “svårare” än någon annan utan vi kan nog bortse från konkurrenterna och “bara” rösta rätt (eller har jag missat något?). 😀

Vidare så tror jag faktiskt att det finns ett flertal av de 12 bidrag i Melodifestivalen-finalen som skulle kunna klara av att hamna bland ESC-semifinalens 10 bidrag som går vidare till ESC-finalen… men inte alla, vilket gör att jag misstänker att lördagskvällen kan bli mer än lovligt spännande. 😀

Se även: “Melodifestivalen 2022” – “ESC-Veckoschema” – “ESC 2022” – “ESC-Nyheter

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


24 kommentarer till “Vilka bidrag möter Sverige i Eurovision-semifinalen?”

 1. Pato

  Stark Semi. Sverige kommer gå vidare men inte vinna denna…

 2. Denis

  Om Bagge vinner blir det ingen final. Med Cornelia blir det final helt säkert. Med Klara eller Medina blir det förmodligen final. Med Liamoo blir det antagligen final. Hoppas vi väljer det rätta valet..

 3. Pato

  Medina och Liamoo hade 100% gått till final, Klara också. Inget snack om saken men Bagge… osäkert.

 4. Pato

  Men Bagge vinner inte haha, ni kan va lugna.

 5. Mikaela

  Det är den starkare semin och det kommer bli tufft.

  Malta ska komma med en överraskning idag. Om ryktena om ny låt stämmer tycker jag att det är en märklig gest mot de som röstade fram den aktuella låten.

 6. Daniel

  Med Bagge går vi inte till final.

 7. Johanna

  Bagge hade gått till final här med tror jag. Med det sagt så hoppas jag inte han vinner. Cornelia eller Medina eller i nödfall Klara kan jag acceptera. Om någon annan vinner har Sverige och juryn röstat fel….

 8. Johanna

  @Mikaela Malta gjorde exakt samma 2016 och det står i reglerna att det är ok. Sedan gjorde ju Belarus så typ varje år för 10-15 år sedan…..så inte helt ovanligt.

 9. Adri

  Mikaela: Men nej… jag älskar ju ”Out of sight”. Hoppas överraskningen bara är en musikvideo och att de använder lite väl starka ord för att beskriva den 🙂

  Nu till semin då:

  Cornelia behöver inte oroa sig om vi vinner. Inte heller Klara eller Medina. Liamoo… ah då börjar man vackla lite men ändå stark lutning mot finalplats. Cazzi – verkligen mot förmodan – är nog också en ESC-finalist isf.

  Tror dock inte Bagge går till final. Även John, Robin, Tone, Theoz och Anna hade nog fått det svårt.

 10. Denis

  Vem tror ni vinner?
  Alla säger Cornelia men helt säker kan man inte va. Om Bagge får 96 poäng av tittarna måste Cornelia ligga väldigt bra till hos juryn för att vinna

 11. Adri

  Denis: Alltså det känns dumt att tro på sin favorit, men jag säger ändå att Cornelia troligtvis vinner.

  Jag tror inte Bagge får 96 poäng. Men säg hypotetiskt att han får det. Då tror jag ändå inte att Cornelia får mindre än 60 poäng av tittarna. Och jag tror hennes ledning över Bagge efter juryn kommer ligga på mer än 36 poäng.

  Men ja, kanske en kompromiss-vinst för Klara isf?

  Nej. Ok nej. Jag tror på Cornelia. Jag ”låser in” det svaret nu! 🙂

 12. Mikaela

  @Adri För egen del ser jag gärna en annan låt för Malta, men det är märkligt att byta ut en låt som folket valt. Vi får se i em om det är ny låt, musikvideo eller frisyr 😉

  @Denis Jag tror Cornelia bara pga oddsen. Men saknar en redig svensk omröstning som ger en fingervisning om vad folk faktiskt tycker. Har letat men bara hittat någon lokalblaska där majoriteten på 15 pers var för Bagge, men generaliserbarheten där är tveksam.

 13. Adri

  Mikaela: Ja jag undrar också vad liksom en gemene svensk omröstning skulle säga. Men samtidigt vill jag ju inte spoila mig själv heller. Så jag kollar inte publikundersökningar till exempel.

  Däremot vet jag att Aftonbladet/Expressen ofta har polls på vem man vill ska vinna. Problemet där är ju att alla som röstar inte är MF-fans, för exempelvis varje gång Jon Henrik varit med har han vunnit landslide de omröstningarna.

  Så det är ett öppet race. Lite för öppet. Men… ah, jag känner inte en själ som visat nån slags ”fan-skap” för Bagge. Däremot väldigt många för Cornelia. Och typ en var för Medina/Klara.

  Jag befinner mig i röstningsgruppen 16-29 (är 25 och hänger med typ… 19-27åringar främst, alltså inte de allra yngsta eller de allra äldsta).

  Så, om min lilla squad är representativ (I wish) så ger vi Cornelia 12. Men tyvärr är där några hundratusen fler röster såatteh… ska nog inte dra några slutsatser där heller.

 14. Denis

  Mikaela och Adri,De jag känner som gillar Bagge är alla över 45 och tanter. Ingen I min åldersgrupp 30- 44 skulle nog ge honom 12. Är själv 32 och ingen yngre än mig är särskilt förtjusta i Bagge. Se också på Facebook och liknande, de som är Bagge fans är alla 50+
  Cornelia däremot är väldigt utspridd i åldrarna och det tror jag är en fördel. Finns många 50+ som älskar henne. Vet en i 12 års åldern som älskar henne. Och kollar man på kommentarer så är det just utspritt för Cornelia.
  Sånt märks ju ofta inte i internet omröstningar då de flesta inte är fans ich har kanske inte ens kollat på deltävlingar

 15. HW

  @Denis Om jag måste gissa blir det nog Cornelia mest pga juryn, men jag räknar inte bort Bagge. Eller Liamoo för den delen. Klara däremot är jag ganska säker på inte vinner. Hon känns väldigt icke-folkkär.

 16. Adri

  HW: Du kan ha en poäng med det. Det finns ett gäng artister, främst kvinnliga jag kommer på, som når framgångar i MF men ändå inte liksom ”kommer in i svenskens vardagsrum”.

  Klara är en av dem. Även Lisa Ajax, Dotter, Ace Wilder och Mariette. Med Klara, Lisa, Ace och min personliga favorit; Dotter, tror jag det är att de eventuellt har lite ”kall” utstrålning.

  Men varför Mariette inte lyckas uppa sin status hos svenskarna vet jag inte, för hon sjunger ju otroligt och har en väldigt varm utstrålning i kameran.

  Men ah, svenskarna vill ha nåt annat av dessa sångerskor.

  Hoppas Cornelia mottas bättre av gemene svensk 🙂 So far, so good iaf.

 17. Johanna

  Vad problemet med alla de sångerskorna du nämner Adri är ju att de är så sjukt tråkiga. De ser ju typ döda ut på scenen och/eller sjunger extremt generiska låtar och har dessutom inget röst-id. Ace har ingen utstrålning men lite roligare låtar…Mariette har motsatt problem. Sedan att det är fler kvinnor än män som både tittar på och röstar i sådana här program gör ju att männen har det lättare generellt sett. Men om säg Lisa Ajax hade kommit med en låt som är bättre än Euphoria-då hade t.o.m hon kunnat vinna. Det finns några män som borde ingå i denna kategorin med (Jag tittar främst på Robi Bengtsson nu) Alla dessa artister måste skaffa sig ett forum utanför Mello för att bli folkkära- jag har inte hört en enda låta va någon av de du nämnaer spelas på radio förutom deras mello-bidrag. Undantag kan göras för Dotters duett med Måns Zelmerlöf (som det är Måns namn som göra att den spelas) Om de skulle få någon form av hgit utanför Mello som t.ex Hanna Ferm nu har lyckats med. Då är de på rätt väg mot att bli folkliga- sedan kan de komma tillbaka till Mello!

 18. HW

  @Adri Tror också det har med utstrålningen att göra (även om jag tycker Ace har ganska annan utstrålning än de andra du nämnde). Kvinnor har det ju också svårare generellt i MF eftersom både män och kvinnor oftare röstar på män så kan männen “komma undan” med mer än kvinnorna när folket röstar.

 19. Adri

  Johanna: Dotters låt ”Evolution” blev en P3-hit minns jag. Dock ingen hit-hit, men just där blev det bra iaf! Sen tycker jag det är Dotter som gör ”Walk with me” (no offence, Måns – men han har ju spelat in versioner med andra sångerskor… lite oskönt kan jag tycka… och de har inte varit lika bra).

  Men ah. Jag tror jag och ”gemene svensk” söker olika. Jag menar… gemense svensk gillar vem då? Casper Janebrink. Give me a break… där kan man snacka ointressant.

 20. Adri

  HW: Ja, män kommer verkligen undan med mer. Och då dras mina tankar osökt till Anton Ewald och Mellons kanske mest provocerande artist: David Lindgren.

  David Lindgren är ju medelmåtta personifierat. Och ändå har han kärlek hos svenskarna. Ryser av obehag.

 21. Denis

  Mycket beror ju på att kvinnliga artister inte har lyckats skapa en egen identitet. Många kvinnliga artister blir just bara Mello kvinnor med inget eget utanför Mello. Manliga artister har ända mer utanför och det är kanske därför de vinner så ofta. Även Mariette som jag tycker har ett eget unikt sound har ju inga låtar utanför Mello, förutom Pride låten ett par år sen som inte blev hit alls.
  Därför hade det varit bra om Cornelia vann för då tror jag det kan lossa och man kan öppna fler dörrar till utanför Mello. Fast å andra sidan trodde jag Loreen skulle haft en super karriär efter vinsten..

 22. Johanna

  @Adri Aldrig hört den låten med Dotter. Lyssnar iofs inte på P3 sedan minst 10 år tillbaka då de började glorifiera kriminelka rap-artister istället för riktig musik. En liten parentes där

  Annars skriver jag under på det Denis skriver. Kvinnorna i Mello, de du nämner har inget unikt Id pch “finns” inte utanför Mello. Om de löser det blir de folkkära på köpet!

 23. Adri

  Denis: Jag tror faktiskt Loreen hade kunnat få den karriären. Jag tror hon självmant stoppade den karriären. Hon känns som nån som väldigt ogärna sätts i nåt slags ”pop-fack”. Hon vill vara konstnärlig och svänga ut i olika genrer.

  Så det blev ingen superstar av Loreen trots allt. Men jag tror absolut hon är nöjd med vad hon fått 🙂 Konst på sina egna villkor

 24. Pato

  Loreen är en hjälte i svensk musikindustri.

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se