ESC 2022Schlagerpinglan: Här nedan ser ni hur OGAE Norge, d.v.s. OGAE-klubb nr 7, fördelat sina poäng till bidragen i Eurovision Song Contest 2022 i fanklubbs-omröstningen OGAE Poll 2022.

Tidigare röstande klubbar: OGAE Frankrike OGAE Slovenien OGAE Grekland OGAE Lettland OGAE Albanien OGAE Bulgarien

OGAE Poll 2022 – Resultatet efter 7 klubbar (av 43):

OGAE Norges röster:
12 poäng: Italien Italien – “Brividi“, Mahmood & Blanco
10 poäng: Sverige Sverige – “Hold Me Closer“, Cornelia Jakobs
8 poäng: Storbritannien Storbritannien – “SPACE MAN“, Sam Ryder
7 poäng: Frankrike Frankrike – “Fulenn“, Alvan & Ahez
6 poäng: Moldavien Moldavien – “Trenulețul“, Zdob și Zdub & Frații Advahov
5 poäng: Tjeckien Tjeckien – “Lights Off”, We Are Domi
4 poäng: Albanien Albanien – “Sekret“, Ronela Hajati
3 poäng: Österrike Österrike – “Halo“, LUM!X feat. Pia Maria
2 poäng: Grekland Grekland – “Die Together“, Amanda Tenfjord
1 poäng: Nederländerna Nederländerna – “De Diepte“, S10
(Källa och grafik: ogaeinternational.org)

Schlagerpinglan:OGAE Norge (som första land) inte gav några poäng till Spanien så är det (efter sju röstande klubbar) endast två länder som fått röster från samtliga länder och de är Italien (4 tolvpoängare) och Sverige (1 tolvpoängare).

Nu när Moldavien och Tjeckien fick sitt första poäng (6 resp. 5 poäng) av OGAE Norge så återstår det 17 länder som väntar på sina första poäng, däribland Portugal (11:a enligt oddsen), Schweiz (13:e enligt oddsen) och Armenien (19:e enligt oddsen).

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


34 kommentarer till “OGAE Poll 2022: Norges röster (7/43)”

 1. Mikaela

  Där sprack min teori om att Italien bara skulle funka söder om Schweiz…

 2. Micke

  Tror inte ett smack på sånt här men ska man blunda för det en sekund så är det ju roligt att se att folk i Norge uppskattar glädjepillret från Moldavien 🙂

  Jag ger mig själv och allt och alla ett löfte.

  Om Israel skulle vinna har jag sett och lyssnat på mitt sista ESC. Om Spanien eller Italien skulle vinna är det högst tveksamt att jag någonsin tar mig an ESC igen.

  Om Nederländerna eller Armenien skulle vinna kommer ni stackare här att få se än mer av mig nästa år. Då har jag planer på gång 🙂 Om Sverige skulle vinna kommer jag t.o.m att kolla MF nästa år. Det sista är det värsta löftet 🙂

 3. Adri

  Nu är du så där överdramatisk igen, Micke.

 4. Micke

  Adri.. Tro mig… När jag lovar då står jag för det. Det är kul att utmana sig själv ibland 🙂

 5. Adri

  Micke: Men lite onödigt kan jag tycka. Jag menar, varför inte ta det som det kommer istället för en massa löften om att ALDRIG ta sig an något igen – innan man har en aning om hur saker utvecklar sig? 🙂

  Tävlingen förändras inte ifall Italien eller Spanien vinner. Det enda som händer är att dem vinner, och sen går man vidare till 2023 🙂 Och jag vill inte att du försvinner. Jag gillar att skriva om Esc med fellow intresserade, och gudarna skall veta att du kan verkligen hålla igång en diskussion.

 6. Denis

  OGAE är ju ingenting, de kan inte förutspå resultatet. Förra året hamnade Måneskin på 8e plats hos OGAE.
  Folk tar det som någon sorts spåkula men det är ju bara fans som röstar på favoritlåtar, inget mer. De har aldrig påstått att de väljer vinnaren. Däremot är OGAE en indikation på vilka låtar som kan göra bra ifrån sig och vinnaren av ESC brukar vara i OGAE top 5.
  Intressant är att Italien, Sverige och Spanien är de enda länder som har fått poäng av alla så här långt. Betyder det att vinnaren är någon av de tre?
  Att Italien leder är inget konstigt. De brukar väl alltid vinna OGAE men aldrig själva tävlingen?

 7. Pato

  Denis har helt rätt. OGAE är ingenting, nästan ett litet skämt.

 8. Micke

  Adri… Det är ett unikt löfte som jag aldrig gjort men det är mycket enkelt.

  Israel har det vidrigaste bidraget någonsin. Får inte vinna. Spanien får inte vinna för trovärdighet och äkthet med röstning. Italien får inte vinna när de för första gången har ett riktigt dåligt bidrag. De övriga tre var mest av möjlig glädje 🙂

 9. Micke

  Adri.. Sen kan jag väl erkänna att jag är ganska ointresserad av det som händer här just nu så jag hittar på annan skit istället 🙂

 10. Adri

  Pato o Denis: Jag tror ingen här tar OGAE på blodigt allvar heller faktiskt. Det är ju bara liten kul uppladdning. Som att äta skaldjur den 23e december inför julafton 🙂

  Micke: Gör vad du vill, jag tycker bara inte det känns genomtänkt. Eurovision är knappt en tävling för mig. Det är ett kulturevenemang. Jag kan inte tänka att nåt går förlorat för att en låt inte vinner this or that. Jag tar de nationella finalerna på mycket större allvar då, för då står ändå saker på spel. I Eurovision är det bara en stor musikfest för min del.

 11. Schlagerpinglan

  @Denis, Precis, det är lite lustigt att OGAE har haft Italien som favorit väldigt många år den senaste tiden, men inte när de faktiskt vann. Jag hoppas att det stämmer även efter 2022. 😀

  @Pato, OGAE är ingen spåkula men inte heller något skämt, det visar vilka favoriter de organiserade fansen har, varken mer eller mindre.

  @Mikaela, Själv har jag inte ens kunnat forma någon teori utan är bara otroligt förvånad över hur många som faktiskt rankar Italien så högt i år. Det blir intressant att se vad som händer med de riktiga rösterna.

 12. Pato

  För mig är Eurovision lika mycket tävling som Europamästerskapet i fotboll. Det är EM i musik. För mig är det här en sport.

 13. Pato

  Jag ser inte Eurovision som ”lite trevlig underhållning”. För mig är Eurovision ingenting man lallar bort. Det är en tävling i musik, det är en årlig sport.

 14. Micke

  Pato… När Portugal vann EM i fotboll ett år vägrade jag kolla nästa stora evenemang. Why? På grund av att psykfallet Pepe fick vinna guld. Hade han gjort det han gör på plan irl hade han varit inspärrad för flera år. Om du inte vet vem galningen är är det bara att kolla på Youtube. Där finns mycket

  Men jag släpper det här Adri. Bara det att jag har svårt att engagera mig i programledare, odds och annat just nu 🙂
  Då går hjärnan igång för annan skit 🙂

 15. Micke

  Pato jag glömde innan jag droppar. Helt med dig. Esc är inte bara lite trevlig underhållning utan mycket mer

 16. Adri

  Pato: Ah det är annorlunda det där. Det som gör att jag inte ser Eurovision som en allvarlig tävling (i FÖRSTA hand… lite tävlingsinstinkt har jag såklart – men det är inte det främsta jag ser det som) är att det är så subjektivt.

  I sport så vinner den bästa. Punkt. Man kan heja på Sverige, men förlorar Sverige så kan man inte säga ”jag tycker Sverige var bäst”… för om Sverige hade varit bäst så hade vi/dem/hen ju vunnit. Sen kan man fortfarande ha dem som favoriter av andra skäl (patriotism, sentimentala anledningar eller whatever – och detta gäller oavsett land såklart. Sverige är ett exempel.)

  I Eurovision så kommer jag ju fortsätta hävda att Cornelia Jakobs är bäst, oavsett vilken plats hon når i Eurovision. För jag tycker ju det 🙂

 17. HW

  Nja, jag är nog med Adri här. Visst är det alltid kul när det går bra för ens favoriter men tar mycket hellre ett bra startfält och en dålig vinnare än ett halvdant startfält och ett bra vinnare. För mig är det stor skillnad på musik och “objektiva” saker som sport. Även om Lettland (min sistaplats) skulle vinna i år skulle jag fortfarande kolla ESC 2023 🙂

 18. Adri

  På så sätt tycker jag nästan Eurovision kan liknas mer vid ett riksdagsval (inte många andra paralleller dock).

  Där får man ett resultat. Antingen vinner rött, eller så vinner blått. Men jag som individ kan jag fortfarande säga ”ah absolut, men jag tycker det andra regeringsalternativet har bättre politik”.

  Hoppas jag gör mig förstådd. Och om inte… well så är det ibland! 🙂 Alla hanterar ESC på så sätt som passar dem bäst.

 19. Micke

  Jisses sicken sjuk grej jag startade med min dumma grej. Sorry Pinglan. Lägg ner detta nu o ta ESC igen. Glöm min skit

 20. Schlagerpinglan

  @Micke, Ingen fara, intressant med lite andra infallsvinklar. 🙂 Nästa presentation är på G. 😀

 21. Adri

  Micke: Om Pinglan vill så lägger jag absolut ner, men jag tycker faktiskt det är väldigt intressant med hur olika personer – som ändå alla tar Eurovision på allvar och benämner sig som fans av konceptet – ser på sammanhanget! 🙂 Det är väl inte ”skit” 🙂

 22. Schlagerpinglan

  @Adri, Jag tyckte också det var intressant. 😀

 23. Micke

  Ok men då kan jag ju rakt av säga att främst Adri har missuppfattat mig totalt. Det där med löften är inga större grej för mig. Håller dem iofs alltid men sånt sysslar jag ofta med. Har ingenting med överdramatiskt att göra. Detta med Israel, Spanien och Italien i år är dock unika fall. Har aldrig hänt förr. Inte ens när jag skämdes för mitt österrikiska blod 2012 eller mitt svenska blod 2013 och 2017

 24. Engsla

  Håller med om att ESC är mer av ett kulturevenemang än tävling. Finns ju inga sekundrar eller millimetrar som kan avgöra vilket bidrag som objektivt är “bäst” här, så jag tar resultaten för vad de oftast är: “fel låt vann” 😀

 25. Pato

  Fan Adri, jävligt smart parallell faktiskt. Stämmer ju klockrent, det där med riksdagsval o Eurovision.

 26. Pato

  Men jag tkr man absolut kan tävla i musik, man kan tävla i allt. För det handlar inte om att vara bäst utan det handlar om vem flest tycker är bäst o där går det att jämföra.

 27. Engsla

  Visst är det en formell tävling. Tyvärr har jag aldrig varit särskilt förtjust i bedömningssporter, finns för många oviktiga parametrar som avgör vem som vinner då, som vilket land tävlanden eller domarna kommer ifrån tex. Lämnar för mycket utrymme för konspirationsteorier, lol.
  Men tur att vi kan uppskatta olika delar av evenemanget, det finns ju en hel del där att välja på 🙂

 28. Denis

  Tycker också ESC är en tävling,vilket ju det också är( heter ju Contest).
  Jag och många andra tar der på allvar. Hade ESC bara varit att länder ” visar” upp sig utan tävling hade det inte varit en hit alls, det är tävlingsaspekten som gör ESC till ESC. En snäll tävling där man har kul och möter andra som har kul men ändå..
  Tar det till och med på större allvar än Mello som för mig mer är en rastplats på väg till ESC. Det är känslan när Sverige eller din favorit får 12 poäng som är ESC.
  Så visst är det i långa loppet en helt obetydlig sak men för mig och andra är det av stor betydelse.
  Världen kommer inte gå under för att Sverige missar finalplats eller för att en låt som borde hamnat sist vinner, även om det förstås inte är kul att Sverige inte är med i final. Som Esc fan gratulerar man vinnaren och går vidare..

 29. Pato

  Helt rätt Denis. Bra mannen.

 30. Pato

  Hade inte Eurovision varit en tävling så hade Eurovision varit som en jävla meningslös gala som endast en 85 årig tant som käkar ananas på burk hade gått igång på.

 31. Adri

  Pato: Det där är ju dock rakt av inte sant.

 32. Denis

  Adri, Pato tog nog i lite för mycket men meningen är korrekt. Hade det inte varit en tävling hade inte ESC varit så populär. Då hade det varit något som sänts på typ SVT24 på söndagseftermiddagen. Om det ens hade sänts..
  Det är ju självklart okej om du ser ESC på ett annat sätt men jag tror det är mer än evenemang, man ska inte underskatta tävlingen

 33. Pato

  Denis, bra gubben. Hade man haft som en konsert där alla bara står o presenterar sina låtar hade tävlingen dött ut efter andra säsongen.

 34. Micke

  @Pato, missade en grej du skrev. Det här med att du tycker ESC är samma som ett EM i sport. Håller helt med dig och håller inte det minsta med dig. Ska förklara.

  Jag förstår hur du tänker och kan köpa det. Om nu verkligen ESC hade varit ett EM i musik. För mig är ESC definitivt inte detsamma som ett EM i fotboll. Däremot kan jag ta det om du säger ett EM eller VM i ishockey även om jag då hade valt ESC alla dagar i veckan. Vad fotbollen gäller väljer jag den alla dagar framför ESC.

  Jag älskar Ishockey lika mycket som fotboll så hur fasen tänker jag då? Sor skillnad faktiskt. När det gäller fotboll är alla de bästa med så det är verkligen ett riktigt EM eller VM. När det gäller ishockey saknar varje lag säkert som minst 20 av sina bästa spelare. Alltså inget ÄKTA VM eller EM. Precis som det är med ESC. Det är inget ÄKTA EM i musik. Europas bästa är definitivt inte med.

  Ville bara kommentera det du sa Pato och förklara hur jag tänker. Så varför älskar jag då ESC men inte fejk ishockey-VM? Därför att ingen normal inom ESC påstår att det är ett riktigt EM i musik men det påstås gång på gång om Ishockey-VM trots att alla vet att det inte ens är B-lag de ställer upp med där.

  För mig har ESC inget med mästerskap att göra. ESC är en helt egen institution där alla ska kunna delta. Där länder och generationer delar till varandra. Hela den här bubblan är fantastisk. Stundtals bara tredjeklassmusik men det är inte det som är grejen med ESC. Fan nu blir jag nästan lyrisk över ESC bara jag pratar om den 🙂

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se