Israel TV-bolaget KAN har meddelat via Twitter, se nedan, att Israels delegation inte kommer att närvara vid Eurovision Song Contest 2022 i Turin p.g.a. en pågående strejk som gör att deras säkerhet inte kan garanteras.

Även om delegationen inte finns på plats i Turin finns möjligheten för landet att tävla på distans med ett förinspelat framträdande. Om så kommer att ske har ännu ej avslöjats.

“As of now, due to the Ministry of Foreign affairs strike, that affects the security protocols, the Israeli delegation will not attend the Eurovision in Turin.”
/ KAN Twitter

“Due to the strike of the Ministry of Foreign Affairs, the GSS cannot handle the Israeli delegation to the Eurovision Song Contest and, for the time being, the Israeli delegation will not participate in the Eurovision Song Contest 2022 in Turin.”
/ KAN Twitter

(Källa: esctoday.com)


Uppdaterat 22-04-12: EBU har meddelat att de är medvetna om KAN:s uttalande och att de är i dialog med dem angående Israels ESC 2022-deltagande.
(Källa: esctoday.com)

Israels bidrag i Eurovision Song Contest 2022:

Lyssna på Israels bidrag till Eurovision Song Contest 2022:
Bidrag / Artist: “I.M”, Michael Ben David
Länkar: officiell musikvideo: Eurovision-versionfinal-framträdandelive i Tel Aviv
Låtskrivare: Chen Aharoni, Lidor Saadia, Asi Tal
Se även: Resultatet av “X Factor for Eurovision 2022

Schlagerpinglan: Det här var ju tråkiga nyheter men förhoppningsvis så kan parterna komma överens i tid så att det inte behöver påverka Israels ESC-deltagande. Även om möjligheten till distans-tävlan finns så är det ju trots allt roligare om alla kan närvara. Men, men… säkerheten måste ju naturligtvis prioriteras.

Mer om Israels förberedelser inför ESC 2022 hittar ni här: “Israel i ESC 2022“ medan de övriga utvalda ESC 2022-bidragen samt ländernas ESC-förberedelser finns här.

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


14 kommentarer till “Israel 2022: Strejk kan påverka Eurovision-deltagandet”

 1. Micke

  Gissa hur jag känner 🙂

 2. Adri

  Micke: Jag hoppas du känner att det är tråkigt att delegationers säkerhet inte kan garanteras :/ Trist om det ska sätta stopp för ett helt teams ambitioner ju.

 3. Micke

  @Adri, hade hoppats du känner mig så pass bra nu att du förstod det var ironi 🙂

  Men jag ser att du missuppfattar då och då. Inget konstigt med det. Det blir så när man inte ser ögonen sas. Det här med att överdramatisera exempelvis. Jisses mi amigo. Du förstod mig inte alls där 🙂

 4. Denis

  Tror att det kommer bli live on tape precis som Australien förra året.
  Onödig drama för ingenting, precis som i 2017 då deras talesperson höll requeim över deras medverkan..
  Och så undrar jag varför deras UD är med på delegationen? Inte håller Ann Linde på och jagar dokument för Cornelia..

 5. Adri

  Micke: Nej jag känner dig 🙂 Jag gillar att spela Debbie Downer-rollen.

  Jag gillar inte heller Israels låt. Alls.

  Likväl hoppas jag de kommer till skott 🙂 Har man vunnit sin uttagning så ska man dit 🙂

 6. Adri

  Denis: Antingen det. Eller så blir strejken avblåst och alla kan va på plats 🙂

  Jag hoppas bara inte de hoppar av 🙂

 7. Adri

  Micke: Hoppas du inte tolkade det som att jag insikuerade att du inte brydde dig om människor 🙂 Jag förstod vad du menade. Men svarade vad jag tänkte bara; att säkerheten är det viktigaste och jag hoppas det löses så Israel (trots skitlåt) deltar 🙂

  Denis: Enligt Eurovoix är det säkerhetstjänsten som är på strejk (obs; de kan ha fel – men detta är som jag förstått det). Och Israels artister är ju alltid i behov av extra skydd 🙂 Eller jag vet ärligt inte om behovet finns, men de upplever det så i alla fall, så de är ju alltid extra upphausade på så sätt.

 8. Micke

  @Adri, finns det något jag gör så är det att bry mig om andra. That´s for shore 🙂

  Polarn min approach på bloggen kommer att förändras. Jag är kvar och skriver och har mig men bara så du vet….jag är alltid öppen för diskussion 🙂 Så tro inget annat

 9. Denis

  Adri, men kan man inte fixa säkerhet på annat sätt?
  Hyra in någon? Konstigt att UD är med på det..

 10. Adri

  Micke: Jo det vet jag. Därför jag blev orolig över att jag kanske framstod som dryg mot dig 🙂 Då länge du är kvar i konversationerna så är det toppen iaf.

  Denis: Ja jag ska inte killgissa så mycket mer tänker jag. Eventuellt är det UD som är på strejk? Och då måste säkerhetstjänsten agera där istället för i ESC? Så att det är en resursfråga som blir till en säkerhetsfråga? Ja. Who knows? 🙂 Hoppas det löser sig bara. Jag känner för sångaren annars.

 11. Micke

  Vill bara förklara en sak. Framöver kommer jag mer att köra i egen bubbla här. Jag är kvar o inte det minsta arg på någon om nu nån skulle tro det. Jag svarar ALLTID om nån vill fråga eller diskutera. Nema problema 🙂 Heja Nederländerna, Armenien o Sverige

 12. Pato

  Äsch, haha ingen bryr sig om Israel lämnar. Dom kommer ändå åka ut i kvalet o behöva lämna tävlingen redan på torsdagskvällen…

 13. Pato

  Men om man lämnar tävlingen så här sent inpå.. Det borde straffas med en rejäl kostsam böter. Jag menar; Eurovision är ingen lekstuga där länder kan bara hoppa av och hoppa in, som att det vore något Öresundståg. Hur skulle det se ut om länder kunde bara bestämma sig för att tillbakadra sitt deltagande från ingenstans mitt i säsongen…

 14. Johanna

  Det är nog mest drama om ingenting det här. Kan slå vad om en ganska stor summa pengar att de kommee vara i Turin när det gäller.

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se