ESC 2022Schlagerpinglan: Här nedan ser ni hur OGAE Kroatien, d.v.s. OGAE-klubb nr 9, fördelat sina poäng till bidragen i Eurovision Song Contest 2022 i fanklubbs-omröstningen OGAE Poll 2022.

Tidigare röstande klubbar: OGAE Frankrike OGAE Slovenien OGAE Grekland OGAE Lettland OGAE Albanien OGAE Bulgarien OGAE Norge OGAE Italien

OGAE Poll 2022 – Resultatet efter 9 klubbar (av 43):

OGAE Kroatiens röster:
12 poäng: Spanien Spanien – “SloMo”, Chanel
10 poäng: Italien Italien – “Brividi“, Mahmood & Blanco
8 poäng: Serbien Serbien – “In Corpore Sano“, Konstrakta
7 poäng: Cypern Cypern – “Ela“, Andromache
6 poäng: Sverige Sverige – “Hold Me Closer“, Cornelia Jakobs
5 poäng: Nederländerna Nederländerna – “De Diepte“, S10
4 poäng: Albanien Albanien – “Sekret“, Ronela Hajati
3 poäng: Storbritannien Storbritannien – “SPACE MAN“, Sam Ryder
2 poäng: Estland Estland – “Hope“, STEFAN
1 poäng: Polen Polen – “River“, Ochman
(Källa och grafik: ogaeinternational.org)

Schlagerpinglan: Efter att nio klubbar avslöjat sina poäng har två länder fått poäng av samtliga klubbar (Italien och Sverige), fyra länder har fått tolvpoängare (Italien 4 st, Spanien 3 st, Sverige 1 st och Frankrike 1 st) och 17 länder väntar på sina första poäng.

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


15 kommentarer till “OGAE Poll 2022: Kroatiens röster (9/43)”

 1. Micke

  Tog mig en titt på gammal skåpmat som jag sparat. Detta att jag känner att Italien aldrig någonsin haft ett dåligt bidrag innan dyngan de levererar i år stämmer verkligen. Jag har aldrig någonsin haft Italien utanför topp 10. Jädrigt tråkigt då att de plötsligt i år hamnar på plats 35.

  Det bidrag som klättrar mest just nu är Azerbadjzjan och det som klättrar mest åt motsatt håll är Albanien.

  De bidrag som jag fortfarande, märkligt nog, kämpar med för att placera rätt är Storbritannien, Grekland, Serbien, Georgien och Belgien. Har nog aldrig haft så många bidrag som fem jag kämpat så länge med.

 2. Adri

  Micke: Jag kan hjälpa dig. Serbien är en toppkandidat, Belgien också. Georgien och Storbritannien är äkta mittkandidater.

  Grekland kan du putta ner bara 🙂

 3. Micke

  @Adri, det jag har problem med:

  Storbritannien: Första gången jag hörde den blev jag chockad “Va, har de gjort en bra låt till ESC?” Sen kom liveversionen och falsetten fick ett större utrymme. Nu vet jag inte.

  Grekland: Först och främst. Jag vill inte ha Grekland på engelska. PERIOD! Väldigt proffsigt bidrag som dock har ett stort problem. Det kämpar med äktheten.

  Serbien: Vissa stunder hittar jag storheten…andra känner jag mer “tar det aldrig slut”. Jag tycker refrängen är starkare än versen men det är ändå refrängen som är problemet. Den hade behövt mer variation. Faktum är att jag vet precis vad jag hade gjort med den. Kören hade behövts mer för att köra min grej 🙂

  Georgien: Extremt dålig och irriterande i “Take me to the space craft, take me to dance club (gånger 300).” Precis tvärtom med det livgivande och äkta “Lock me up, lock me down, Lock me in, lock me out, Lock me sideways”

  Belgien: Känns vissa stunder så jädra äkta med en grym sångare. Andra gånger mer som ett hopkok av gamla hits med en sångare som inte klarar att hålla ut när det så krävs.

 4. Denis

  Jag tycker Grekland känns äkta och på riktigt. Dels för att hon själv skrivit men också för att ingen annan kunde gjort låten.
  Italien är väl som de brukar, varken sämre eller bättre. Så självklart gillar fansen det.
  Och faktist bättre att Sverige inte leder OGAE, då har vi större chans att vinna på riktigt.

 5. HW

  @Micke Älskar Georgien, hade först samma problem som du med versen men nu tycker jag både vers och refräng är riktigt härliga 🙂

  Grekland gillar jag, men den har faktiskt rasat från en topp 5-kandidat till “bra, inte mer” för mig. Vet inte riktigt varför men känns som något saknas.

  Storbritannien är okej och har växt, från början tyckte jag att det var ett klassiskt anonymt brittiskt bidrag. Har nu insett att den har något mer, men något speciellt tycker jag fortfarande inte den är.

  Serbien har varit i botten för mig sen den valdes och jag erkänner att jag fortfarande inte alls fattar poängen. Men refrängen har kanske växt lite på senaste tiden.

  Belgien är det inget större fel på men jag tycker den är rätt tråkig helt enkelt 🙂

 6. Adri

  Micke: Ah jag kommer aldrig bekräfta din tes om att belgaren på nåt sätt skulle vara en svag sångare. Årets bästa man, helt klart, för min del 🙂

  Och medan jag ändå går emot dig… den delen du gillar minst med Georgien är min favoritdel 🙂

  Jag älskar hela Serbiens bidrag faktiskt 🙂 Inga förändringar behövs för mig.

  Storbritannien är definitionen av ”stabilt” för mig. Det finns absolut inga fel för mig att hitta där, men långt från en favorit också 🙂 runt tjugan för mig.

  Grekland blir bättre – men jag stör mig ändå på den otroligt sega första halvan av låten. Och det finns nåt irriterande med hennes röst i låten. Men likväl växer den liiiiiiite. Det lilla breaket är klart min favoritdel 🙂

 7. Micke

  @Adri, jag gillar inte när en låt låter som en hackspett som hackar på ett träd. Eller som någon som sitter och fingerklickar på en gammal skrivmaskin. Därför gillar jag inte “take me to…delen av Georgiens bidrag. Däremot älskar jag fåglar typ koltrast som som med sitt läte flyter runt i njutning. Därför gillar jag “Look me up….delen av bidraget. Känner jag var orättvis mot hackspetten. Förlåt mig hackspetten. Du är en fantastiskt vacker fågel och du låter definitivt inte så illa som “take me to…delen av Georgiens bidrag.

  Vad gäller belgaren Adri. Du måste väl ändå höra att han håller igen när han egentligen ska ta i live? Varför han gör det är en annan sak. Kanske smart nog att spara sig eller så klarar han helt enkelt inte det höga. Time will tell 🙂

 8. Micke

  @HW, måste fråga. Har du kollat live från dessa? Främst Storbritannien och Belgien

 9. Adri

  Och medan vi inte är ense; Storbritanniens man är också toppen live! 🙂

 10. Micke

  @Adri, nu vet du varför min osäkerhet om belgarens röst. Du vet min om brittens också. Hans falsett förstärks

 11. HW

  @Micke Nej, brukar bara titta på förfest-klipp och liknande på de bidrag jag verkligen är intresserad av, i den kategorin ingår ingen av de två. Kan titta på de två senare dock om du tror att det kommer ändra min åsikt 🙂

 12. Micke

  @HW, gott att du tydligen inte missuppfattade det jag skrev här om att jag ska skriva på ett annat sätt från nu. Adri fattade jag skulle greppa det efter alla år här 🙂 Man vet ju aldrig när man inte ser varandra utan bara skriver i luften. Som jag skrev till där. Jag svarar alltid de som skriver till mig 🙂

 13. Micke

  @Adri, angående din “kärlek” till den del av Georgien som jag avskyr. Jag förstår att du gillar ABBA som troligen stått modell till den delen. Grejen är bara att ABBA visste vad de gjorde 🙂

  @HW, bara så du vet. Jag säger inte att Storbritannien och Belgien är dåliga live. Jag oroar mig för att de kan vara det. Vad belgaren beträffar hoppas jag det bara är att han håller igen i de högre delarna. Vad britten beträffar oroar jag mig för falsett

 14. HW

  @Micke Var inte riktigt med på vad du menade när du sa att du skulle köra mer i egen bubbla, men tänkte att om du inte ville svara så kunde du helt enkelt strunta i det 🙂 Då vet jag att du fortfarande är med på att diskutera då 🙂

 15. Micke

  @HW, jag var lite orolig att någon här skulle missförstå. Cross my heart….finns inte nån här jag är arg på eller nåt. Kände dock att det blev för mycket “slösa tid” på att skriva till personer här och inte få svar. Har varit väldigt mycket sånt här i år. Inget konstigt med det. Man kan ha missat det jag skrivit eller så gillar man helt enkelt inte det jag skrivit och vill inte svara mig. Helt ok för mig 🙂 Men jag kände som sagt att jag lägger tid på att bara skriva istället. Vill någon prata så är det bara att köra. Jag svarar alltid som sagt 🙂 Diskutera är jag alltid med på HW men nu kör jag med denna vägen istället 🙂

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se