ESC 2022 Schlagerpinglan: Här följer den femtonde av 40 presentationer av de bidrag som tävlar i Eurovision Song Contest 2022, inklusive länkar till bidraget i olika versioner, låttexten, intervjuer, snabbpresentationsvideor, relevanta infosidor, olika reaktioner på bidraget och mycket mer. (Jag uppdaterar med fler länkar efterhand.)

Genomgången inleds med lite information om landets ESC-medverkan genom tiderna och avslutas med en titt på oddslistan samt mina personliga åsikter om bidraget och dess chanser i Turin. Se samlingssidan för hela sammanställningen med betyg och länkar till de övriga ländernas presentationssidor.

Bulgarien i Eurovision Song Contest:

Bulgarien
Land: Bulgarien deltagit 13 gånger (+2020) – vunnit 0 gånger
TV-bolag: BNT se eurovision.tv för landets hela ESC-historik
Debutår: 2005 Kaffe kom 19:e i semifinalen med “Lorraine

Bulgariens tio senaste ESC-bidrag och resultat (+2020):

2021: Growing Up Is Getting Old“, VICTORIA (Internval) 11:a i finalen
2020: Tears Getting Sober“, VICTORIA (Internval) inställd tävling
2019: – – – – – –
2018: Bones“, Equinox (Internval) 14:e i finalen
2017: Beautiful Mess“, Kristian Kostov (Internval) 2:a i finalen
2016: If Love Was A Crime“, Poli Genova (Internval) 4:a i finalen
2015: – – – – – –
2014: – – – – – –
2013: Samo Shampioni“, Elitsa Todorova &
Stoyan Yankoulov
(Internvalda artister
+ Nationell final
)
12:a i semi 2
2012: Love Unlimited“, Sofi Marinova (Nationell uttagning) 11:a i semi 2
2011: Na Inat“, Poli Genova (Nationell final) 12:a i semi 2
2010: Angel Si Ti“, Miro (Internvald artist
+ Evrovizija 2010
)
15:e i semi 2
2009: Illusion“, Krassimir Avramov (Be A Star + Bulgarian Song
for Eurovision 2009
)
16:e i semi 1
2008: DJ, Take Me Away“, Deep Zone & Balthazar (EuroBGVision 2008) 12:a i semi 2
Se även “Bulgariens samtliga bidrag i Eurovision Song Contest

Bulgarien i Eurovision Song Contest 2022:


Bulgariens ESC 2022-bidrag: “Intention”, Intelligent Music Project

Lyssna på Bulgariens Eurovision-bidrag & lär känna artisterna:

Bidrag: Intention officiell musikvideolive-framträdandelåttext
Fler tolkningar: live i Londonlive i Tel Avivlive i Amsterdam
“Eurovision House Party”-video
se även: Eurovision House Party: “Every Time“
Låtskrivare: Milen Vrabevski, MD (t&m)
Semifinal: nr 7 i Semifinal 1 (10:e maj)
Uttagning: Internval: Den 25:e november 2021 avslöjade TV-bolaget BNT att de internvalt gruppen Intelligent Music Project till att få representera Bulgarien i Turin. Bidraget “Intention“ presenterades i form av en musikvideo den 5:e december medan det första offentliga live-framträdandet gjordes under den turné som startade i Blagoevgrad den 7:e december. Läs mer här: “Bulgariens Eurovision-bidrag 2022
Artister: Intelligent Music Project
Ronny Romero (sång), Bisser Ivanov (gitarr), Slavin Slavchev (bakgrundssång),
Ivo Stefanov (keyboard), Dimiter Sirakov (bas), Stoyan Yankoulov (trummor)
Intelligent Music Project
(Foto lånat från Eurovision Twitter)
Sociala medier:
intelligent-music.comFacebook
YouTubeSpotifyInstagram
WikipediaEurovision.tv
Snabbpresentationer:
“Get to know”-video (av Mr Eurovision)
“Overthinking”-video (av Overthinking It)
Video-intervjuer m.m.:
Interview with IMP (av Wiwibloggs)
Interview with IMP (av ESC Norge)
Interview with IMP (av Wiwibloggs)
Interview with IMP (av OGAE Greece)
Interview with IMP (av ESCunited)

Reaktioner på bidraget (på engelska) & Odds:

ESC Bubble-video
(reaktioner & betyg)
ESC Bubble-text
(betyg & omröstning)
Wiwibloggs review-text
(inkl. teamets betyg)
Wiwibloggs-video
(Wiwi Jury 2022)
Odds att vinna (2022-04-22): botten-15 (plats 29) av de 40
Odds att gå till final (2022-04-22): ej topp-tio (plats 17) av de 17


Åsikter och spekulationer om Bulgariens bidrag och chanser i Eurovision 2022:

Schlagerpinglan tycker: Till final BulgarienBulgarienBulgarienBulgarienBulgarien Betyg: 4 / 5
Betyg: 8 / 10
När “Intention” presenterades som det första bekräftade ESC 2022-bidraget i början av december så såg jag det som ett bra tecken för säsongen och trots att det sedan dess tillkommit 39 bidrag så ligger låten fortfarande i topp-fem på min personliga topplista. Låten i sig är kanske inte så spännande (traditionell, lättlyssnad rock) men när man tillsätter texten och sångarens röst så träffar det så pass rätt hos mig att det blir ett bidrag som jag bara måste ha vidare till final för att jag inte ska bli besviken efter den första semifinalen.
Schlagerpinglan tror: Inte till final
Efter en blygsam start för Bulgarien i Eurovision med endast en finalplats på nio försök (med IMP:s Stoyan Yankulovs “Water” 2007) så tog landet en paus på två år. Sedan dess har det blivit idel finalplatser för BNT:s internvalda bidrag men ska man tro oddsen, en del högljudda ESC-fans och några undersökningar så lär den perioden gå mot sitt slut nu.

Om jag stoppar huvudet i sanden och enbart går efter låt (kompetent rock) och artister (verkar vara ett bra live-band) så ser jag det inte som helt otroligt att bandet skulle klara av att leverera en live-show som övertygar tillräckligt många av de röstande (även om låten kanske är i blekaste laget)… men jag har svårt att bortse från förhands-surret och behöver därför se det innan jag vågar tro på det. Fram tills dess så gissar jag därför (motvilligt) att det inte blir någon finalplats för Bulgarien i år.

Fler ESC 2022-bidrags-presentationer hittar ni här: “Inför Eurovision Song Contest 2022“.

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


16 kommentarer till “Inför ESC 2022: Bulgarien – “Intention” – Intelligent Music Project”

 1. Lukas (ESC-Panelen)

  Ja, Bulgariens låt som jag öst beröm över…

  VAD JAG TYCKER:
  Denna låt fastnade jag direkt för när jag hörde den första gången i december. För att vara en låt som är ganska mycket inom standardmallen för rock, så tycker jag att den är välgjord med en stark produktion. Dessutom känner jag att det är en sån låt som lyfter upp mig på ett mentalt plan. Det är ju ofta musikens främsta uppgift, och framför allt rockmusikens i synnerhet, att ge lyssnaren energi. Budskapet hjälper nog också en hel del där, att med en god avsikt är det aldrig försent att hitta rätt i livet. Nog för att refrängen är lite svag jämfört med övriga delar av låten, men låten är så pass stark i sig att det inte gör så mycket. Denna låt vinner över mig redan vid första riffet och jag sätter den klaraste femman i år!

  Betyg (0-5): 5!

  VAD JAG TROR:
  Så hur tror jag det kommer gå för Bulgarien? Helt åt pipsvängen är jag rädd för. Responsen från många tyckare har varit allt annat än god, och många verkar jättebesvikna på Bulgariens val i år, så till den grad att det blivit en trend av att göra narr av bidraget. Enda möjliga räddningsplankan skulle vara ett starkt scennummer, men jag får dessvärre vara mentalt förberedd på att Bulgarien åker ur, och kanske till och med kommer sist om det vill sig så illa.

  Final? Nej.

 2. Adri

  *tar ett djupt andetag*

  Jag har så mycket att säga om denna låt. Men det kommer nog inte va rolig läsning. Bara varnar er.

  Jag hatar det här. Varje jäkla del. Allt från den värdelösa texten, sångarens stil, den fula videon, den totalt energilösa refrängen, den märkliga cymbalen på trumsetet.

  Inget här är gjort rätt.

  Jag dejtar just nu en sångerska+låtskrivare. Jag tvingade henne lyssna på alla ESC-låtar 2022 (”tvingade”). Och vi har ju olika perspektiv. Jag är en lekman som bara tycker saker är bra eller dåliga.

  Men hon kan ju ändå musik och hon sa orden som nästan fick mig lite kär, nämligen: ”Bulgariens låt är nog den minst kompetent skrivna låt jag hört. I mitt liv, alltså”. Och raljerade sen över hur absolut allt är skit. Och jag lät henne hålla på, för jag skriver under på allt hon sa.

  Det här är så dåligt. På alla plan. Jag hoppas att alla människor som var delaktiga i det här; låtskrivare, artister men även beslutsfattare på BNT skäms. Skam är en bra känsla som kan få oss att växa! Och jag hoppas rakt av att de skäms över vad de utsätter Europa för när de väljer att visa upp denna låt.

  Sångarens röst är bland årets minst personliga. Versen är tråkig men man tänker ”nu byggs det upp till något”. Men vad som istället händer är att man får en refräng med ÄNNU MINDRE energi.

  Tystnad har mer energi än denna refräng.

  Nämen alltså jag skäms åt dem bara genom att kolla på eller lyssna på låten.

  Den fetaste av nollor ger jag denna. Och en otroligt självklar sistaplats.

  Tycker? Så jävla utslagen
  Tror? Utslagen (Bulgarien har haft flyt på sistone, men går detta till final är det inte ens flyt längre. Då är det nåt lurt.)

  02. Island – Systur – ”Með Hækkandi Sól”
  04. Serbien – Konstrakta – ”In corpore sano”
  06. Polen – Ochmann – ”River”
  09. Armenien – Rosa Linn – ”Snap”
  11. Cypern – Andromache – ”Ela”
  14. Danmark – Reddi – ”The Show”
  16. Kroatien – Mia Dimsic – ”Guilty pleasure”
  18. Nordmakedonien – Andrea – ”Circles”
  26. Slovenien – LPS – ”Disko”
  27. Ukraina – KALUSH – ”Stefania”
  32. Finland – The Rasmus – ”Jezebel”
  34. Moldavien – Zdob si zdub – ”Trenuletul”
  35. San Marino – Achille Lauro – ”Stripper”
  37. Israel – Michael Ben Davd – “I.M”
  40. Bulgarien – Intelligent Music Project – ”Intention”

 3. Adri

  Jag vill påpeka att jag började skriva min kommentar innan jag såg Lukas kommentar.

  Men detta är kul – två totala kontraster som kommenterat hittills.

 4. Schlagerpinglan

  Som sagt, jag är så tacksam för alla kommentarer som inkommer och som får mig att kunna se på bidragen ur olika synvinklar. Om man inte visste det innan så märker man i alla fall här i kommentarsfältet hur otroligt olika man kan uppfatta ett bidrag. 🙂

 5. Johanna

  Den här låten sticker ut mest av alla i semi 1 när man lyssnar på dem i ordning. På ett bra sätt. Jag vill gilla det här mindre än jag gör men faktum är att jag verkligen gillar den här. Sjunger med högt när spelas och ranar den högre och högre varje gång jag rankar låtarna. Jag tror inte det är hopplöst för den här då de flesta tittarna som gillar rock inte har så mycket annatatt välja på här och den har ett genuint rocksound. Dock i nuläget tippar jag på plats……12 kanske i semin. Hoppas jag har fel för skulle älska sammanbrottet twitter-fansen skulle få….

 6. Schlagerpinglan

  @Johanna, Ytterligare en bra anledning till att önska Bulgarien vidare. 😀

 7. Denis

  Helt orelaterat, men som relativt ny på denna blogg( började i mars) så tackar jag er alla för trevligheter och sällskap. Känner inte någon av er men vi känns ändå som en liten härlig familj::)
  Mycket trevligare här än på Wiwibloggs där alla verkar ha attityd problem och ska vara så kattiga som möjligt. Så tack för att jag hittade hit och alla peptalk ni ger:)
  Det tycker jag är intressantare än Bulgarien som jag tror kan hamna sist av alla:

 8. HW

  Först och främst: den här låten får för mycket hat. Men betyder det att jag tycker den är bra? Nä, tyvärr inte. När IMP announcades som Bulgariens representanter hade jag ganska höga förväntningar för de verkade som ett rätt genuint rockband. Men låten blev en besvikelse för mig, refrängen kändes väldigt trött och kraftlös. Poppig rock kan vara bra men det här känns som de försökt anpassa sin vanliga stil till ESC utan att riktigt lyckas. Det finns ganska bra delar av låten (som bryggan) men refrängen förstör tyvärr. Dock verkar de som ett rätt bra live-band så de är inte helt chanslösa i semin, vilket de nog hade varit om det var stusioversionerna som tävlade.

  Betyg: 4/10
  Tycker: Utslagen
  Tror: Utslagen

 9. Micke

  Faktum är att jag orkar inte läsa kommentarer om Bulgariens bidrag. Denna ofarliga låt o detta hat mot den. Kan bara säga att jag hoppas fler än Pinglan o jag. Tycker den är rätt bra.

  BETYG: (7/10) BRA

 10. Schlagerpinglan

  @Micke, Lyckligtvis så var det det. Kommentarerna varierade rejält med allt från sågningar till hyllningar och lite däremellan. 😀

 11. Anton

  Nu har jag missat några presentationer igen, så här har jag slängt in mina placeringar för de tre senaste bidragen. Det är två låtar som jag tycker riktigt bra om (Cypern på plats 7 och Polen på plats 12) och en låt som jag inte tycker om över huvud taget (Bulgarien på plats 40). Cypern är ljuvligt drömsk, Polen är snyggt kompetent och Bulgarien är enligt mig tyvärr oerhört menlös. Egentligen hade jag nog hellre lyssnat på Bulgariens låt än både Moldaviens och San Marinos, men de låtarna har iallafall något unikt i dem som gör de mer intressanta även om jag tycker att de är dåliga. Därför hamnar Bulgarien på plats 40/40 för mig i år.

  3. Nordmakedonien: Andrea – “Circles”
  5. Armenien: Rosa Linn – “Snap“
  7. Cypern: Andromache – “Ela“
  12. Polen: Ochman – “River
  14. Danmark: Reddi – “The Show“
  16. Israel: Michael Ben David – “I.M”
  18. Serbien: Konstrakta – “In corpore sano“
  20. Island: Systur – “Með hækkandi sól“
  23. Kroatien: Mia Dimšić – ”Guilty Pleasure”
  25. Finland: The Rasmus – “Jezebel“
  37. Slovenien: LPS – “Disko“
  38. Moldavien: Zdob și Zdub & Frații – “Trenulețul“
  39. San Marino: Achille Lauro – “Stripper“
  39. San Marino: Achille Lauro – “Stripper“
  40. Bulgarien: Intelligent Music Project – “Intention“

 12. Pato

  BULGARIEN – Intelligent Music Project – “Intention” #Eurovision 2022

  Ojojoj, vad det här skriker business, ren hjärtlös falsk affär. Det syns från månen, behövs inga källor. Precis som Polen i fjol; det handlar bara om folk som ska få in sina cash i sina bankkonton, tv-bolagen är så trötta och så ointresserade av tävlingen och struntar i allt och alla. Allt handlar bara om pengar, folk som ska tjäna duktigt med deg och arbeta med smutsiga händer. Thats it.

  Den här sångaren tror att han sjunger riktig “rock n roll” och att det låter jättemycket om det, men i själva verket kommer inte en enda kvinna i publiken att kasta sina trosor på honom, för det är det som han verkar tro ska hända i den här videon. Saggig, pundig rock n roll som ingen i Europa kommer fatta.

  Överkryssad geting eller vad dem nu brukar säga. Det här blir svettig menlös chipstutte rock n roll. Helt värdelöst, går inte vidare och en gräsligt ful video där man har trott att det är sexigt att lägga en 9-åring som spelar playstation och en kvinna som ser ut som ett östeuropeiskt sexhandelsoffer som jagas runt i en skog av en spion.

  0/5

 13. Mikaela

  Jag gillar det. Det är inte nyskapande, men svängigt och jag gillar alla delar. Flyttar upp detta till plats 10 av 40 nu.

 14. Zacke

  Bulgarien
  Jag får faktiskt lite Disney Chanel-vibbar här. Då menar jag inte de tecknade serierna, utan snarare de halvkassa ungdomsserierna, som till exempel Hanna Montana, som kom under 00-talet. Den påminner lite om intro-låtarna där. Så jag bli lite nostalgiskt här faktiskt. Med det sagt tycker jag låten är ganska tråkig. Den tar sig liksom ingenstans. Inte dålig, men ganska meningslös.

  Betyg 3/10

  4: Danmark 9//10
  7: Finland 9//10
  8: Island 8//10
  9: Armenien 8//10
  10: Ukraina 8/10
  11: Serbien 8//10
  17: Moldavien 6//10
  20: Polen. 6//10
  24: Cypern 5//10
  25: Kroatien 4//10
  29: Slovenien 3//10
  32: Bulgarien 3//10
  33: Nordmakedonien 2//10
  36: San Marino 1//10
  40: Israel 0//10

  ——————————

  1: ”Tears are getting sorber” (2020)
  2: ”Growing up is getting old” (2021)
  3: “If Love Was a Crime” (2016)

 15. Engsla

  Jag har dragit mig för att behöva lyssna igenom det här igen… För varje gång så tycker jag liiite sämre om den, och numera hittar jag knappt några förmildrande delar alls i den. Det är som en dålig parodi på rock. Jag vet att Micke hoppar kommentarerna här, men i mitt tycke “skitar det här ner rocken i ESC” mycket mer än andra bidrag, som åtminstone verkar vilja ha något att säga. IMP struntar i musiken och vill bara ha några minuter i rampljuset känns det som.

 16. oe

  Tråk-rock utan edge. Menlös refeäng. Fast den korta bryggan är bra, lyfter betyget till 2/10.

  Men alltså. Vilket nedköp jämfört med VICTORIA.

  Kroatien 8/10
  Armenien 7,5/10
  Island 7/10
  Polen 7/10
  Danmark 6/10
  Cypern 6/10
  Slovenien 5/10
  Finland 5/10
  Serbien 5/10
  Ukraina 4/10
  Israel 3/10
  Moldavien 3/10
  Nordmakedonien 2/10
  Bulgarien 2/10
  San Marino 2/10

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se