ESC 2022 Schlagerpinglan: Den andra semifinalen av Eurovision Song Contest 2022 avgjordes i går kväll (se resultat och länkar här) men innan jag sätter mig ner och sammanfattar mina tankar om hur jag uppfattade gårdagen så vill jag ta en titt på hur den påverkade oddsen att vinna hela tävlingen.

Här nedan ser ni rangordningen enligt de aktuella oddsen på eurovisionworld.com i jämförelse med ländernas placeringar den 11:e maj, d.v.s. efter den första semifinalen, samt den 9:e maj, d.v.s. precis i början av finalveckan.

Bidraget som klättrat mest på oddslistan efter andra semifinalen

Lights Off“, We Are Domi – Tjeckien

De länder som har störst chans att vinna ESC 2022:
enligt odds 22-05-13 (22-05-11) (22-05-09)
Ukraina 1. (1.) (1.) Ukraina – “Stefania“, Kalush Orchestra 59% (S1)
Storbritannien 2. (3.) (3.) Storbritannien – “SPACE MAN“, Sam Ryder 11% (Final)
Sverige 3. (4.) (4.) Sverige – “Hold Me Closer“, Cornelia Jakobs 9% (S2)
Italien 4. (2.) (2.) Italien – “Brividi“, Mahmood & Blanco 6% (Final)
Spanien 5. (5.) (5.) Spanien – “SloMo”, Chanel 4% (Final)
Polen 6. (7.) (7.) Polen – “River“, Ochman 1% (S2)
Grekland 7. (6.) (6.) Grekland – “Die Together“,
Amanda Georgiadi Tenfjord
1% (S1)
Serbien 8. (10.) (10.) Serbien – “In Corpore Sano“, Konstrakta 1% (S2)
Norge 9. (8.) (8.) Norge – “Give That Wolf a Banana“, Subwoolfer 1% (S1)
Nederländerna 10. (9.) (9.) Nederländerna – “De Diepte“, S10 1% (S1)
Moldavien 11. (17.) (24.) Moldavien – “Trenulețul“,
Zdob și Zdub & Frații Advahov
1% (S1)
Tjeckien 12. (19.) (17.) Tjeckien – “Lights Off”, We Are Domi 1% (S2)
Australien 13. (13.) (13.) Australien – “Not the Same“, Sheldon Riley <1% (S2)
Portugal 14. (11.) (12.) Portugal – “Saudade, Saudade”, MARO <1% (S1)
Frankrike 15. (12.) (11.) Frankrike – “Fulenn“, Alvan & Ahez <1% (Final)
Finland 16. (14.) (14.) Finland – “Jezebel“, The Rasmus <1% (S2)
Estland 17. (20.) (16.) Estland – “Hope“, Stefan <1% (S2)
Armenien 18. (16.) (22.) Armenien – “Snap“, Rosa Linn <1% (S1)
Schweiz 19. (15.) (21.) Schweiz – “Boys Do Cry“, Marius Bear <1% (S1)
Island 20. (22.) (33.) Island – “Með hækkandi sól”, Systur <1% (S1)
Azerbajdzjan 21. (26.) (29.) Azerbajdzjan – “Fade To Black“, Nadir Rustamli <1% (S2)
Belgien 22. (25.) (19.) Belgien – “Miss You“, Jérémie Makiese <1% (S2)
Litauen 23. (27.) (40.) Litauen – “Sentimentai“, Monika Liu <1% (S1)
Tyskland 24. (24.) (23.) Tyskland – “Rockstars“, Malik Harris <1% (Final)
Rumänien 25. (32.) (35.) Rumänien – “Llámame“, WRS <1% (S2)
Bidrag som inte gick vidare från den andra semifinalen
San Marino x. (18.) (15.) San Marino – “Stripper“, Achille Lauro (S2)
Malta x. (21.) (20.) Malta – “I Am What I Am“, Emma Muscat (S2)
Cypern x. (23.) (18.) Cypern – “Ela“, Andromache (S2)
Georgien x. (28.) (28.) Georgien – “Lock Me In“, Circus Mircus (S2)
Israel x. (29.) (32.) Israel – “I.M“, Michael Ben David (S2)
Irland x. (30.) (30.) Irland – “That’s Rich”, Brooke Scullion (S2)
Montenegro x. (31.) (35.) Montenegro – “Breathe“, Vladana (S2)
Nordmakedonien x. (33.) (39.) Nordmakedonien – “Circles”, Andrea (S2)
(Sammanställning av schlagerpinglan.se – Odds från eurovisionworld.com)

Schlagerpinglan: Precis som förväntat så har majoriteten av de tio bidrag som gick vidare från semifinalen i går klättrat på oddslistan (endast Australien står still och Finland backar).

Vad gäller topp-striden så har Ukrainas vinstchans ökat från 49 till otroliga 59% medan Storbritannien är ny två, Sverige är tillbaka på tredjeplatsen och Italien har lämnat topp-tre. Blir det en storseger till Ukraina eller kan någon av de andra topp-tippade länderna (eller något mer oväntat land) ta hem vinsten? Om en inte alltför lång tid så vet vi. 😀

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


18 kommentarer till “Eurovision 2022: Oddsen efter andra semifinalen”

 1. Mikaela

  Hehe, min tippade topp 10 motsvarar visst oddsen helt och hållet. Nåja.

 2. Adri

  Jag vet inte om jag missar nåt. Men jag ser fortfarande inte Ukraina som en självklar vinnare. En vinnarkandidat? 100% såklart.

  Men jag tror inte det blir en åktur på en räkmacka till förstaplatsen isf 🙂

  Jag kommer inte försöka tippa hela finalen, för det är jobbigt. Men jag ska försöka placera in alla i fack om 5. Så en väldigt basic tippning.

  Länderna är alltså inte i en ordning, utan bara i fack där jag tror de kan hamna. I bokstavsordning.

  PLATS 1-5:
  • Italien
  • Spanien
  • Storbritannien
  • Sverige
  • Ukraina

  PLATS 6-10:
  • Armenien
  • Australien
  • Grekland
  • Norge
  • Serbien

  PLATS 11-15:
  • Estland
  • Moldavien
  • Nederländerna
  • Polen
  • Tjeckien

  PLATS 16-20:
  • Belgien
  • Finland
  • Frankrike
  • Island
  • Portugal

  PLATS 20-25:
  • Azerbajdzjan
  • Litauen
  • Rumänien
  • Schweiz
  • Tyskland

 3. Mikaela

  @Adri Jag tror stenhårt på Ukraina som vinnare. Nyfiken, varför tror du på Armenien så högt? Jag ser den i botten.

 4. Mikaela

  Såhär tror jag:

  PLATS 1-5:
  • Italien
  • Serbien
  • Storbritannien
  • Sverige
  • Ukraina

  PLATS 6-10:
  • Nederländerna
  • Polen
  • Grekland
  • Norge
  • Spanien

  PLATS 11-15:
  • Estland
  • Frankrike
  • Moldavien
  • Litauen
  • Portugal

  PLATS 16-20:
  • Belgien
  • Finland
  • Island
  • Tjeckien
  • Australien

  PLATS 20-25:
  • Azerbajdzjan
  • Armenien
  • Rumänien
  • Schweiz
  • Tyskland

 5. Adri

  Mikaela: Ah du är absolut inte ensam om det. Ni kanske har tänkt på nåt som jag missat 🙂 Men jag tror helt enkelt inte juryn kommer svälja det SÅÅ hårt bara.

  Och faktiskt kanske inte ens tittarna. Missförstå mig rätt. Tittarna kommer ha den högt, kanske etta t.o.m, och sympatipoäng kommer komma in 🙂 Men jag tror nog ändå att gemene man överskattat hur mycket folk röstar på sympatier.

  Sen tänker jag inte på kriget alls när jag såg Eurovision i tisdags och igår, och om fler funkar som jag så kommer de glömma kriget för en stund. Och då funkar inte heller sympatiröstning.

  Men ah. Jag är inte så naiv att jag säger ”Ukraina vinner inte”. Jag säger däremot ”jag tror inte de kommer få vinsten gratis”, utan lite motstånd kommer de nog få i form av andra låtar som berör mer, sätter sig bättre och en jury som är där för att berömma låtar! 🙂

  Vi får se.

  Armenien då? För att… enkelhet funkar. Låten är medryckande som tusan, Rosa är supercharmig, numret är årets snyggaste. Älskar det pappersrum hon sitter i.

  Låten är ett litet klister 🙂

 6. Micke

  @Mikaela, jag svarar för Adri så får han svara själv sen 🙂

  För att göra det enkelt och simpelt….Armeniens bidrag andas liv och glädje. Går inte att säga enklare än så. Varför den kan komma högt? Väldigt många tycks känna detta jag säger. Nog det bidraget som slagit bäst bland polare som säger sig hata ESC. Men det märks även bland de mer inbitna. Rosa Linn är precis som låten så härligt avskalad och äkta. I min verklighet märktes det också i publiken. Grymt gensvar

 7. Micke

  @Adri du hann före 🙂 Bra för det var ju dig hon frågade 🙂

 8. Nathalie

  Hellre Ukrainsk seger framför Sverige, Grekland, Polen, Storbritannien, Italien etc…

  Jag tippar att Serbien vinner, juryn kommer väl troligtvis slakta den, men jag tror att den är så pass annorlunda att den kan komma att gå hem och få höga poäng av tittarna.

 9. Micke

  För några år sedan gjorde jag en koll på hur jag rankade de svenska ESC-vinnarna de år de tävlade:

  1974. “Waterloo”, ABBA

  Tråkigt år och ABBAS sämsta låt någonsin

  Rank: 6
  ————————————–
  1984. “Diggi loo diggi ley”, Herreys

  Riktigt skapligt ESC-år och skaplig svensk låt

  Rank 6
  ————————————–
  1991. “Fångad av en stormvind”, Carola

  Riktigt dåligt ESC-år och extremt dålig svensk låt

  Rank 15
  ————————————–
  1999. “Take me to your heaven”, Charlotte Nilsson

  Riktigt dåligt ESC-år och skaplig svensk låt

  Rank 5
  ————————————–
  2012. “Euphoria”, Loreen

  Ganska bra ESC-år och bra svensk låt

  Rank 5
  ————————————–
  2015. “Heroes”, Måns Zelmerlöw

  Helt ok ESC-år och riktigt dålig svensk låt

  Rak 35
  ————————————–

  Vad vill jag då ha sagt med det här? Att om Cornelia skulle ta vår sjunde seger så skulle hon för mig vara absolut etta av de sju då jag rankar henne på plats 3 med betyg (9/10) Mycket bra

  Svenska ESC-vinnare:

  1. 2012 (8/10) Mer än bra
  2. 1984 (5/10) Godkänd
  3. 1999 (5/10)
  4. 1974 (3/10) Dålig
  5. 2015 (2/10) Mer än dålig
  6. 1991 (2/10)

 10. Denis

  Inne på Adris linje. Känns som om alla tror Ukraina är den förväntade vinnaren på grund av kriget. Och att oddsen också tror det.
  Men jag är inte lika såld på att alla kommer falla pladask för dom. Precis som Adri glömde jag bort kriget när jag såg ESC och om det flesta gör så( vilket dom gör) faller ju hela konceptet med att ge sympatiröster

  Sedan tror jag inte heller juryn kommer falla så hårt för dom heller. Hör många säga “åh juryn kommer ge dom högt. Det är ett kreativt originellt bidrag”. Fast jag är inte säker på det heller. Serbien är mer originellt i så fall och den kommer dom heller inte gilla. Sedan är ju juryn inte precis känd för att belöna originalitet .

  Och precis som Adri tror jag folk helt enkelt överskattar hur mycket folk röstar på sympatier. Det är inte X- factor eller Idol..

  Men jag underskattar inte någon. Vinnarkandidat? Absolut. Men vinnare? Inte än. Det finns flera som kan ge Ukraina en fight

 11. Daniela

  Min vinnare i år är WRS❤️Romania❤️

 12. Mats

  Om min smak fick bestämma helt så skulle Portugal stå som vinnare imorgon med Island som tvåa men jag tror inte det kommer att hända. Mitt grundtips är fortfarande att Ukraina vinner med Sverige som tvåa.

  Sedan vänder jag lite kappan efter vinden och tippar Storbritannien som trea före Italien och Spanien. Väldigt kul att Storbritannien har skickat en så stark låt i år efter debaclet i fjol och jag tycker även Spanien har skärpt sig (jag vet och respekterar att många av er inte håller med mig om Spaniens bidrag) men jag tycker att den är ganska bra.

 13. Johanna

  Enda big 5 i topp 5 blir Uk. Med sig till topp 5 får de Sverige, Serbien, Ukraina och Norge. Eventuellt skulle Grekland kunna ta någons plats där…..

 14. Giggi

  Mina favoriter i år
  1-Frankrike
  2-Moldavien
  3- Ukraina
  Vinner Sverige och Italien blir jag glad så klart. Jag tror också att folk kommer sympatirösta för Ukraina. Sen om de vinner och landet är i ruiner hur bra är det att de får stå för värd landet det är en annan femma.
  Tror att Italien kommer två och Sverige i femte plats.

 15. Pato

  Ukraina är jättevärda att vinna. För mycket snack om sympati o för lite fokus på kvalité. Att befinna sig i krig o ändå ställa upp med en så pass kvalitativt hit som Stefania är anmärkningsvärt. I Sverige borde man ju bli glad om Ukraina vann eftersom Sverige blir högst sannolikt världland i så fall…

 16. Engsla

  Hmm. Jag tror att antingen Spanien eller Polen vinner imorgon, helt enkelt för att de är de enda låtarna i startfältet som jag inte hittar något positivt i överhuvudtaget… All min esc-tur förbrukades de senaste två tävlingarna så jag har redan förlikat mig med det 🙂

 17. Micke

  @Engsla, jädrar sicken positivt tänkande tjej 🙂 Upp med hakan nu för tusan. Finns det någon som helst musikkänsla i Europa så kan helt enkelt inte Spanien vinna. Min enda och absolut enda oro för det är att ESC är så rent på bidrag med robotdansare. Normalt finns det ju mängder med såna bidrag där bidragen tar poäng från varandra. Nu har ju Spanien inget sånt och kan ta detta för sig självt

 18. Engsla

  Micke, grejen är ju den att Europa oftast brukar rösta fram bidragen som jag inte alls klickar med, så jag är bara realistisk 😀

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se