Slovenien TV-bolaget RTVSLO avslöjade i dag, torsdagen den 8:e december, att de gjort ett internval och kommer att skicka Joker Out som Sloveniens representanter i Eurovision Song Contest 2023.

Gruppen, som består utav Bojan Cvjetićanin, Martin Jurkovič, Kris Guštin, Jan Peteh och Jure Maček, är en populär slovensk grupp som ni kan läsa mer om hos eurovision.tv och wiwibloggs.com. Tävlingsbidraget uppges vara på slovenska och spelas in nu i helgen i tyska Hamburg men det kommer inte att presenteras för allmänheten förrän den 4:e februari 2023 i en speciell show. (Källa: eurovision.tv och wiwibloggs.com)

Sloveniens representanter i Eurovision Song Contest 2023:

Joker Out (Här med sin “Barve Oceana” från april 2022)
Fler Joker Out-låtar hittar ni på gruppens YouTube-kanal

Schlagerpinglan: Rent spontant så saknar jag “EMA“, den slovenska ESC-uttagningen, men med tanke på att TV-bolaget RTVSLO övervägde att inte delta i ESC 2023 så är jag naturligtvis tacksam över att de valde ett interval i stället för ett avhopp. Kanske kan Joker Out få till en fin placering i Liverpool och på så vis övertyga de beslutande att det är värt att behålla landet i tävlingen även följande år (och kanske även satsa lite extra, i form av “EMA 2024”)? Hoppas kan man ju alltid. 😀

När jag först nåddes av nyheten, att Joker Out var Sloveniens representanter, så blev jag först lite förvånad över att jag kände igen namnet. Slovenska grupper är ju inte riktigt min specialitet. 😀

Det visade sig att sångaren, Bojan Cvjetićanin, var programledare för EMA FREŠ 2020 och EMA 2022 (där han framförde en version av “Zitti E Buoni“). Jag kan inte påstå att jag är så jätteimponerad av det jag hört av Bojan / Joker Out så här långt men med rätt låt så är allting möjligt. Jag hoppas, som sagt, på det bästa. 😀

Mer om Sloveniens förberedelser inför ESC 2023 hittar ni här: “Slovenien i ESC 2023“.

Relaterad information: Så här långt har fyra artister bekräftats inför Eurovision Song Contest 2023. Den första var Israels Noa Kirel som ni kan läsa mer om här medan det finns mer info om Cyperns Andrew Lambrou här samt Nederländernas Mia Nicolai & Dion Cooper här.

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


6 kommentarer till “Eurovision 2023: Joker Out för Slovenien 2023!”

 1. Mr A

  Du blir snabbare och snabbare.

  https://eurovision.tv/story/slovenia-has-spoken-its-joker-out-liverpool-2023

 2. Mr A

  Kroatien:

  https://esctoday.com/188638/croatia-hrt-unveils-the-dora-2023-competing-acts/

 3. Micke

  Alltid intressant att kolla tillbaka på ett ESC-år ett drygt halvår efter och se hur mycket man fortfarande lyssnar på. För mig är svaret på den frågan ofta NOLL. Men i år finns det faktiskt två låtar som jag då och då fortfarande lyssnar på.

  Näst mest

  https://www.youtube.com/watch?v=jPgKdG3zN8k

  Finns dock ett bidrag som för mig nu är helt överlägset. Hade den bland favvisarna redan då men nu sopar den golvet med övriga. Lyssnar överraskande mycket på den

  https://www.youtube.com/watch?v=Lo4_K4relMg

  Största skämskudden 2022 är fortfarande Israel tätt följd av San Marino, Australien, Spanien och Italien

 4. Micke

  Återvänder när det skrivs lite mer här. Ha det gott alla här 🙂

 5. Adri

  Micke: Du är verkligen inte ensam 🙂 “Snap” må ha kommit på TJUGONDE plats. Skamligt lågt, men snacka om revansch för Rosa Linn. “Snap” är ju sannerligen detta årets stora hit!

  “Snap” är den nästmest lyssnade Eurovision-låten NÅGONSIN på Spotify (tror bara “Arcade” har fler). Det är sick. Men det är kul att se hur Rosa Linn nu verkligen är eftertraktad. Hon har ju åkt runt i Europa, och t.o.m USA, för att sjunga “Snap” i stora tv-program. Det är sånt som händer när låten blir en hit på TikTok.

  Det visar också att ja, det är en tävling som avgörs i maj. Men jäklar vad saker kan se annorlunda ut utanför tävlingens slut. För det är inte ens en tävling om vem som lyckats mest utanför bubblan 2022. Det är Rosa Linn 🙂 So far.

  Kul!

  Jag själv lyssnar inte så mycket på någon från året, förutom en låt från Spanien. Och nej, jag menar såklart inte “SloMo” då. Utan jag pratar om fantastiska “Calle de la lloreria”!

  https://www.youtube.com/watch?v=PVxSKymmqzY

 6. Mr A

  Här är Rosa Linn i junioreurovision https://youtu.be/pIL7ZTkgl44

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se