ESC2023 Schlagerpinglan: 37 bidrag är tänkta att tävla i Eurovision Song Contest 2023 och så här långt har 21 bidrag presenterats, varav tre varit internvalda av Slovenien, Frankrike och Australien.

Det betyder att vi just nu väntar på 16 bidrag. I skrivandets stund så är det 6 länder som är fullt upptagna med sina nationella uttagningar, vilket borde betyda att vi har 10 internval kvar att se fram emot.

Här nedan ser ni vad vi vet om de kvarvarande internvalen vad gäller avslöjade artister, låttitlar och förväntade presentationsdatum.

Det senast presenterade internvalet inför Eurovsion Song Contest 2023:

Promise“, Voyager – Australiens internvalda ESC 2023-bidrag

Ännu ej avslöjade internval inför ESC 2023:

Land Internvald Artist / Låt Förväntat datum
Nederländerna Nederländerna: Mia Nicolai & Dion Cooper – “Burning Daylight”
(läs mer här)
1:a mars
Cypern Cypern: Andrew Lambrou – “Break a Broken Heart”
(läs mer här)
2:a mars
Schweiz Schweiz: Remo Forrer
(läs mer här)
7:e mars
Österrike Österrike: Teya & Salena
(läs mer här)
8:e mars
Israel Israel: Noa Kirel – “Unicorn”
(läs mer här)
8:e mars
Armenien Armenien: Brunette
(läs mer här)
?
Grekland Grekland: Victor Vernicos – “What They Say”
(läs mer här)
?
Georgien Georgien: Iru Khechanovi (“The Voice Georgia”-vinnare)
(läs mer här)
?
Azerbajdzjan Azerbajdzjan: ? ?
Storbritannien Storbritannien: ? ?
(Källa: Eurovision Twitter – Sammanställning: schlagerpinglan.se)

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


15 kommentarer till “Eurovision 2023: När presenteras de sista internvalen?”

 1. Johanna

  Taggad inför Nederländernas låt imorgon! De är ju lite av ett favoritland för mig i ESC de senaste 10 åren. Är väl egentligen bara 2015 jag inte riktigt gillar från dem.

 2. Mr A

  Blood and glitter live

  https://youtu.be/fBFIRpuOtOQ

 3. Micke

  @Johanna, håller helt med. Nederländerna är egentligen typ Australiens raka motsats. Man tror alltid det ska komma något bra från dem medan man alltid tror det ska komma något dåligt från Australien. Den sistnämnda höll detta även i år så jag hoppas även Nederländerna gör det

 4. Johanna

  @Micke håller med om allt du skriver förutom.om Australiens bidrag i år som enligt mig är deras bästa. Men det är inte så svårt att vara deras bästa eftersom det är väldigt låg nivå på deras andra bidrag…

 5. Micke

  Johanna för mig finns det bara ett bra från Australien och det är 2019.

 6. Mr A

  @pinglan Äntligen!

  https://www.facebook.com/100044305215668/posts/pfbid02DR8Ys8CNQbfjbacDTJfpUzTL1Fpuz3zU3Zpj3VhKcNG2PL6E3Scwd3DB2gwzCjDgl/

 7. Mikaela

  Angående Nederländerna är jag taggad men försöker hålla tillbaka. Förra året tyckte jag De diepte var vansinnigt tam vid första lyssning, men sen växte den otroligt under säsongen. Så försöker se lite nyktert på släppet.

  Båda snuttarna från Cypern och Grekland låter som lenstämmade unga män med r-n-b-touch vilket SÅ inte är min grej. (Jag säger detta om ganska många genrer, men just låtar som typ “Miss you” förra året är i botten, tillsammans med gladpop i baktakt.)

 8. Mr A

  Ja i år har du ju inte varit lättimponerad av låtarna Mikaela.

 9. Mikaela

  Haha, tycker du inte, Mr A? Tycker året är ok hittills, och bärs av Lettland och Finland. Kanske är det bästa yet to come

 10. Mr A

  Ja blir intressant att se ikväll.

 11. Schlagerpinglan

  @Mr A, 😀

 12. Micke

  Positiv känsla vid första lyssningen av Nederländernas bidrag. I synnerhet när det gäller sista biten. Men den kräver fler lyssningar

 13. Mikaela

  Håller med dig, Micke. Får inte den där pirriga “måste lyssna igen”-känslan som riktiga fullträffar till låtar ger redan vid första lyssningen, och det finns inga jättespännande element här. Men “helt bra”, som de eurovisa hade sagt.

 14. Adri

  Jag vet inte. Tror jag gillar det, men jag är verkligen inte övertygad om att Nederländernas kvalificerings-streak fortsätter.

 15. Adri

  I början – alltså legit några första sekunder – tänkte jag att det kanske skulle bli som den OTROOOOLIGA duetten mellan Bon Iver och Taylor Swift “exile”. Tyvärr blev det inte det, utan mer standardiserad ballad.

  Inte dåligt för det, absolut inte, men jag tror jag hade andra idéer i mitt huvud om var denna låten skulle.

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se