ESC2024 Schlagerpinglan: Här följer en liten påminnelse om vad vi har för Eurovision-relaterad händelse att se fram emot i dag (se hela veckoschemat här):

ESC-show – Fredagen den 26:e januari

Irland Irland – Eurosong 2024 – Final
22:35 CET – RTÉ Player
Läs mer här: “Lyssna på “Eurosong”-finalbidragen

Schlagerpinglan: Som vanligt så dyker det upp en snabbguide med mer info när vi
närmar oss starttid, men det skadar ju aldrig med en påminnelse. 😀

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


16 kommentarer till “Eurovision 2024: Vad händer i dag? (2024-01-26)”

  1. Mikaela

    Det enda jag gillar i uttagningen är det mjuka partiet i Doomsday Blue, hade man byggt mer kring den delen skulle låten blivit mer intressant. Jag är inte anti-kaos i låtar, men det här kaoset blir inte bra.

  2. Adri

    Jag blir otroligt glad ifall någon av ”Doomsday blues” eller ”Let me be the fire” vinner. Det är två låtar som skulle vara otroligt bra med irländsk standard 🙂 Heja heja heja!

    De andra fyra är väldigt meh.

    Min otroligt starka magkänsla är att pojkbandet eller Erica vinner. Vinner Erica är det tråkigt och jag blir besviken – men om pojkbandet vinner så… alltså jag tappar det.

    Om ”Go tobann” vinner så blir jag kanske inte glad, för låten är inte bra… men det är iaf unikt och annorlunda. Och det är alltid bättre än att vara tråkig 🙂

    ”Judas” finns också, just det… det är ungefär vad man kan säga om den!

    Heja Bambie Thug och Isabelle Kearney!

  3. Mr A

    https://eurovisionworld.com/odds/eurovision

    Oj, nu är Island 1a I oddset.

  4. Mikaela

    Efter en första lyssning i Serbien blev jag mest nyfiken på:

    Duga je noc – Filip Balos
    Gnezdo orlovo – Breskvica
    Dijimanti – Keni nije mrtav

  5. Adri

    Så himla poänglöst med odds innan låtarna ens är klara. Detta kan ju sluta på två sätt:

    1. Island deltar inte ens, så all denna betting är in vain.

    2. De deltar. Men alla ser att låten troligtvis (rent statistiskt) inte är en vinnare, och de sjunker igen.

    Undrar om utspelet bara var PR just för att få till en sån här effekt? Men vill egentligen mest ifrågasätta folk som bettar öht i detta skede.

  6. Schlagerpinglan

    @Adri, Ja visst luktar det PR långt håll. Annars borde tankegångarna gå i stil med “Ooo… Island har eventuellt 0% chans att vinna… och väldigt låga odds… här lägger jag mina pengar” och att medel-Svensson tänker så är (förhoppningsvis) inte så stor. 😀

    Eller så vet någon att de har ett superbidrag på gång som inte har något emot att tävla i Malmö. Personligen hoppas jag (lite naivt) att detta visar sig vara orsaken. 😀

  7. Mr A

    Tja så länge Island Finland Norge inte är med spelar låtarna ingen roll. Dock måste de betala böter nu om de hoppar av så lär ju inte bli nåt med det.

  8. Mr A

    Hur går det för San Marino egentligen?

  9. Schlagerpinglan

    @Mr A, Vad jag vet så har de genomfört auditions för ett stort antal hoppfulla, både live och online, och nu ska en jury utse runt 80 artister till semifinalerna som kommer att hållas någon gång i mitten av februari, innan finalen den 24:e februari. 😀

  10. Adri

    Pinglan: Nja. Nu kanske jag låter otroligt cynisk, men jag TROR mig se hur hela isländska uttagningen kommer gå. Betoning på tror.

    Det har nämligen läckt ut att en av de deltagarna är av palestinskt påbrå. Man blir absolut inte en aktivist eller dyl för det, men det är ju förståeligt att man då är ”lite kritisk” mot det ökända landet på I. Och Island som nation verkar ju också vara pro den sidan.

    Så jag anar redan nu att Island kommer rösta fram honom till vinsten – oavsett låt (men hoppas då låten är grymt bra så vinsten kan försvaras) – som lite av en poäng, och snackis.

    Och sen kommer han förmodligen vara anti ett deltagande, sålänge Isr. är med.

    Det är vad jag tror. De kommer använda ESC (och en faktisk människa) som politiskt redskap.

    ————————————————

    Obs. Jag kan ha fel. Kanske vinner han inte? Kanske vinner han, men faktiskt vill till ESC för att använda plattformen till sina frågor (förhoppningsvis utanför sändning då)?

    Ah. Sista ordet är inte sagt. Men jag är fortfarande rasande på RUV.

    Finland och Norge oroar mig inte 🙂

  11. Schlagerpinglan

    @Adri, Jag hoppas verkligen att du har hört fel. Är så innerligt trött på att ESC utnyttjas av de som inte förstått att ESC är en tävling som är tänkt att hållas utanför allt politiskt och ska förena folk, oavsett vad som händer utanför ESC-bubblan. :/

  12. Mr A

    Ja det där har jag inte förstått mig på varför folk ska i just ESC alltid dra in politiska grejer. I sport hör man oftast inte samma grej oftast.

    @pinglan ojoj 80 låtar från San Marino. Det ser man ju framemot. Årets höjdpunkt i ESC förutom San Remo.

  13. Schlagerpinglan

    @Mr A, Jag är osäker på om det verkligen är 80 låtar. Frågan är ju när de går över från att imponera med sina artistiska förmågor och presenterar sina ESC-förslag. Kanske har alla en låt, kanske har några en låt och andra får tilldelade sig ett bidrag senare i uttagningen. Har inte sett någon uppgift på detta men det ska bli intressant att se hur det utvecklar sig. 😀

  14. Adri

    Pinglan: Håller helt med.

    (Sen vill jag för guds skull vara tydlig med att man ska få vara med i ESC oavsett sitt ursprung, om det representerande tv-bolaget tillåter – men jag tycker inte man ska använda sin eller någon annans identitet som ”vapen”)

  15. Mr A

    San San Marino 2024
    Una Voce per San Marino 2024 consists of three phases:

    Auditions from 10 November 2023 to 20 January 2024

    Six semi-finals and a second chance round on 15 and 16 February 2024

    Final on 24 February 2024
    Una Voce per San Marino

    Date 24 February 2024
    Location Teatro Nuovo
    City Dogana

    Voting 100% jury
    16 songs will compete in Una Voce per San Marino

    Eurovisionworld.com

  16. Mr A

    https://eurovoix.com/2024/01/26/alexander-rybak-luxembourg-song-contest-2024/?fbclid=IwAR3biSSeMEoF27i-cEwGrGmWCDQGd19rnHQglUuN_AdTlyKPM3uHrSp3ZBw

  1. Lämna en kommentar


                 

                 

     





Musik bloggar Blogglista.se