ESC2024 Schlagerpinglan: Här följer en liten påminnelse om vad vi har för Eurovision-relaterade shower och dylikt att se fram emot i dag (se hela veckoschemat här):

ESC-händelser – Lördagen den 27:e januari

Norge Norge – MGP 2024 – Semifinal 3
19:50 CET (- ca 21:10) – NRK
Läs mer här: “Lyssna på “MGP 2024”-bidragen
Litauen Litauen – Eurovizija.LT 2024 – Deltävling 3
20:00 CET (- ca 21:45) – LRT
Läs mer här: ““Eurovizija.LT”-startfältet
Luxemburg Luxemburg – Luxembourg Song Contest 2024 – Final
20:00 CET (- ca 22:00) – RTL Télé Lëtzebuerg
Läs mer här: “Lyssna på finalbidragen
Island Island – Söngvakeppnin 2024 – Artister och bidrag presenteras
20:50 CET (- ca 21:30) – RÚV
Läs mer här: “Island 2024: Osäkert om RÚV deltar i ESC 2024

Schlagerpinglan: Som vanligt så dyker det upp snabbguider med mer info om respektive show när vi närmar oss starttid, men det kan ju vara behändigt med en påminnelse om vad som händer under dagen så att man inte råkar missa något. 😀

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


12 kommentarer till “Eurovision 2024: Vad händer i dag? (2024-01-27)”

  1. Johanna

    Så taggad på Luxemburg ikväll! Ska bli så spännande att se vad Luxemburg gör i dagens moderna tävling. Också kul att höra de isländska låtarna med!

  2. Micke

    NORGE:
    (Av de finalklara bidragen är Gåte – “Ulveham” överlägsen. Den får nog dock kliva åt sidan för min del ikväll om MIIA – “Green Lights” levererar och går vidare)

    LITAUEN:
    (En solklar etta hittills i Žalvarinis – “Gaudė Vėjai”. Dels för att den är klart bra men dels även för att Litauens bidrag hittills nästan har varit lika dåliga som Maltas i år)

    LUXEMBURG:
    (Fyra bra låtar av åtta….Inte illa 🙂 “Paumée sur terre”, Naomi Ayé, “Fighter”, Tali, “Drowning In The Rain”, Krick och “Devil In The Detail”, One Last Time. Allt är ok förutom Edsun)

  3. Adri

    Norge: “Green lights” måste gå vidare. Annars… så är det jag som återskapar Kalmarunionen, fast utan Danmark.

    Litauen: Ni har redan er vinnare. Den heter “Luktelk”. Bara gå direkt till final och låt det slå in. Dessa veckor är onödiga.

    Luxemburg: Måtte en av solotjejerna ta det. Krick och Tali är nästan lika bra 🙂 Väldigt ok med båda de två. Naomi är väl den sämsta av de tre – men likväl bättre än övriga fem. Blir nöjd, men inte glad, om hon vinner. De andra fem lämnar mer att önska 🙂

    Island: Kommer inte följa Island i år

  4. Micke

    Ibland blir man väldigt förvånad över att bidrag får sån jädra respons hos många. Många gånger kan det vara låtar som man avskyr och blir chockad över att andra gillar. Men ibland finns det en annan typ av chock som drabbar en när så många gillar nån låt. Man har absolut ingenting emot den. Finns inget man hatar i den men den är bara totalt tom rakt igenom för en själv. I år har det hittills dykt upp en sån och det är “Luktelk” i Litauen. Tro mig jag skulle inte ha ett ont ord att säga om den lika lite som nåt gott ord. Den är bara totalt nada. När man då märker att så många andra gillar den blir man lindrigt sagt chockad 🙂

  5. Mikaela

    Micke: Tycker Luktelk är lätt-trallad och svängig, men inte fantastisk. Versen påminner lite om den i Voyage voyage av Kate Ryan 🙂

  6. Mikaela

    Mycket nyfiken på om någon (Pinglan kanske?) gillar Dijimanti i Serbiens uttagning. Min klara favorit där!

  7. Micke

    @Mikaela, sorry har helt missat din fråga. Som jag sagt tidigare på den här bloggen så svarar jag ALLTID när nån frågar något. Om jag inte gör det så bara fråga igen för isf har jag missat frågan.

    Har en motfråga. Är du säker på att du pratar om Serbiens uttagning? 🙂 Har knappt hört den låten men i Kroatiens uttagning finns det en med den titeln och den är en av mina tre favvisar där 🙂 Men är det så att du menar Serbiens uttagning så ska jag självklart kolla in den mer 🙂

  8. Micke

    @Mikaela och andra här. Om jag säger en sak så måste jag ju självklart följa den själv 🙂 För ett tag sedan slängde jag ut min topp 6 här som för mig är lite över övriga. Tog med frågan om hur många av dessa som ni här gillar. Provar väl en gång till då 🙂

    1. “Një kujtim”, Eldis Arrnjeti – ALBANIEN – (9/10) MYCKET BRA
    2. “My Friend”, Ollie – ESTLAND
    3. “Spune-mi“, LAURA – MOLDAVIEN
    4. “Te echo de -“, Noan – SPANIEN
    5. “Tears Like Rain”, Bodine Monet – TYSKLAND
    6. “Gaudė vėjai“, Žalvarinis – LITAUEN

  9. Mikaela

    Micke, det är Serbien jag menar. Jag tror inte låten är något för dig, men lyssna gärna.

    Har redan sagt mitt om Nje kutim, som är för lite högtidlig för mig. Men inte dålig.

    Olles låt är precis som hans förra sån där polerad Nickelback-rock som inte fastnar för mig. Den bara pågår och jag känner 0.

    Zalvarinis fick jag upp ögonen för tidigt, men vid omlyssning var den inte spännande nog för att hålla mitt intresse. Nu lyssnar jag igen och tycker nog ändå att den är det bästa alternativet för Litauen. Versen är bättre än regrängen. 6-7/10.

  10. Mikaela

    Micke, vad tycker du om min favorit i Albanien? Askush si ty. Finns nog ändå en chans att du kan gilla den. Min nr 2 i Albanien bemödar jag mig inte att nämna, för jag tror du avskyr den. Kan du gissa vilken det är får du medalj!

  11. Micke

    @Mikaela, Ollies låt förra året var guld. Något så ovanligt som en låt jag lyssnar på även utanför bubblan. Årets är riktigt bra inom bubblan men inte i närheten av förra årets. Zalvarinis är nog den låt som växer mest för mig…totalt överlägsen i Litauen this far.

    Din favvis i Albanien var bland de fem jag satte över övriga. Vad gäller din tvåa….”Ska jag avsky den”???

    Fanns ingen jag direkt avskydda där. Minns bara två som jag tyckte illa om. “Çmendur“, Mal Retkoceri och
    “Unë“, Olsi Ballta. Hur den förstnämnde kunde vinna i Albanien begriper jag inte. Tur att den inte valdes till ESC 🙂

    Men jag gissar väl den då så jag har en chans till din fina medalj 🙂

    Ok då får jag kolla in Serbien lite då. Ligger långt efter där. Skillnad mot förr. Då var Serbien de jag såg mest fram mot

  12. Mikaela

    Grattis till medaljen Micke! Gillar låten men vet att det lät illa live.

    Faktiskt lite besviken på Serbien, hittade ingen wow-låt.

  1. Lämna en kommentar


                 

                 

     





Musik bloggar Blogglista.se