ESC2024 Schlagerpinglan: Här följer en liten påminnelse om vad vi har för Eurovision-relaterade shower och dylikt att se fram emot i dag (se hela veckoschemat här):

Uppdaterat: Nu har schemat även uppdaterats med uppgifter om Melodifestivalens tjuvlyssning.

ESC-händelser – Torsdagen den 1:a februari

Tyskland Tyskland – Ich will zum ESC! – Del 5 släpps
ardmediathek.de
Läs mer här: “Artister och bidrag presenteras den 19:e januari
Sverige Sverige – Melodifestivalen 2024 – Tjuvlyssna på deltävling 1
07:00 CET – svtplay.se
Läs mer här: “Melodifestivalen 2024: Lyssna på första veckans bidrag
Malta Malta – Malta Eurovision Song Contest 2024 – Musikvideorna presenteras
21:05 CET – TVM
Läs mer här: “MESC-finalen pågår under 6 dagar
Spanien Spanien – Benidorm Fest 2024 – Semifinal 2
22:50 CET – RVTE Play
Läs mer här: “Resultatet av “Benidorm Fest” – Semifinal 2

Schlagerpinglan: Mer info om Spaniens uttagning dyker upp här på sidan under dagen.
På återseende. 😀

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


33 kommentarer till “Eurovision 2024: Vad händer i dag? (2024-02-01)”

 1. Johanna

  Är det idag mn kan tjuvlyssna på mellolåtarna i deltävling 1?

 2. Mikaela

  Känner mig tyvärr ganska likgiltig till Spanien, finns inga riktigt bra låtar där.

  I Island växer låten Ro otroligt mycket. Mycket nära en 8/10 nu, fantastisk i slutet! Sunnys låt växer också. Wild West tröttnade jag på förvånansvärt snabbt.

  Tar mig an baltländerna som jag mest skummat igenom:

  – Litauen har inget riktigt bra hittills.
  – Lettland har mysiga Kur, och nu har jag också fått upp ögonen för For the show.
  – Estland har Ewert x 2, som är helt ok men inte wow.

 3. Mikaela

  Johanna, ja, de ligger uppe såg jag nu.

  Lyssnade bara på Smash into pieces, och tyckte den lät exakt som förra årets bidrag. Får väl se om resterande 2 min bjuder på roligare saker.

 4. Mikaela

  Lyssnat mer på Estland:
  Klart sämst av baltländerna! Flera bidrag är direkt urdåliga, och de enda som är hyfsat bra är Ewertarna och Antsud (som dock går överstyr med henenenene-andet mot slutet.)

  Rangordnar såhär:
  1. Supernova
  2. Eurovizija
  3. Esti laul

 5. Adri

  Mikaela: Hela Baltikum är verkligen under all kritik i år. Enda som räddar hela området är Litauens ”Luktelk” (hittills, fler låtar ska komma därifrån).

  Lettland och Estland är verkligen fruktansvärda.

 6. Micke

  Pinglan, Adri, Johanna och Mikaela… Önskar er allt det bästa med ESC och MF. Jag hoppar här nu. Intresset dalar. Återvänder i april månad då MF är över. Kommer att ha koll på San Remo men i övrigt nada. Hoppas på mer diskussion när jag återvänder. Möjligen kollar jag även nu på lördag. Vi får se 🙂

 7. Adri

  Du säger så gång på gång – ”mer diskussion”. Hur mycket diskussion vill du ha? 🙂 det är väl en hel del nu?

  Micke: du är välkommen när som helst, men du vet ju att du slipper MF även här

 8. Mikaela

  Adri, tycker Lettland har några bra och en del ok låtar. Men i Estland reagerade jag på att 3-4 st i rad verkligen var urdåliga – i mina öron. Min smak är dock inte likställt med kvalitetsstämpel, mvh föredrar Stripper med Achille Lauro framför Amar pelos dois…

  Ser också fram emot resten av Litauens startfält! The Roop tycker jag dock gör en Wictoria: debuterar med en superlåt och blir sen tyvärr sämre för varje återkomst…

  Micke, du gör vad du vill men det är ju nu högsäsongen för uttagningarna börjar!

 9. Adri

  Mikaela: Estland har bara en låt som inte får halvsmält mat att vilja återvända till ytan. Den är inte bra. Den är bara minst dålig. Och namnet lär jag mig aldrig heller. Det är den med det långa namnet, och parenteser. Vad tycker du om den? Förmodligen inte gott då.

  Lettlands bästa låt – “Hollow” – är inte ens bra den heller. Den är faktiskt t.o.m rätt tråkig. Men vinner ändå, när motståndet är som det är.

  Litauen kan ju skada de andra baltstaterna bara med faktumet att de har “Luktelk” 🙂 Det är en av mina absoluta favoriter i år. Sen är det ju kul om även bättre låtar kommer… men det är verkligen inte The Roop som står för den isf.

 10. Micke

  Adri, helt annat den här gången…. Är SÅ LESS. Tro mig mina vänner ni fyra har ingenting med detta att göra.

  Hänger i så jag får se hur det går i Spanien o Ukraina. Sen givetvis San Remo. Därefter så får ni ha MF för er själva (Heja Elisa Lindström och Smash into pieces). Skiter egentligen i det men inte efter dyngan de fick över sig.

 11. Micke

  @Mikaela, vi har mycket att diskutera om här längre fram 🙂

 12. Adri

  Mikaela: Det var verkligen typ samma låt som SiP hade i år igen. Kreativiteten gick inte på högvarv.

  Min topp 6 baserad på smakprov:

  1. Melina (Fan… min favorit är startfältets enda chanslösa låt 🙁 )
  2. Smash Inte Pieces (Ja det var inte kreativt. Men jag gillade ju ändå deras låt förra året också 🙂 ).

  3. Elisa Lindström (Hands down, hennes bästa låt i tävlingen. Dock så är ribban löjligt låg med tanke på hennes tidigare bidrag. Hemskt. Men detta var ok.)
  4. Adam Woods (Vääääldigt mello)

  5. Lisa Ajax (Hmm en annan låt där kreativiteten inte verkar gått på högvarv. Ganska tråkig låt. Dock tycker jag alltid det är lite modigt när nån återvänder efter en sistaplats – i deltävling. Tyvärr är inte detta bättre dock :/)
  6. Samir & Viktor (Detta var oväntat o-medryckande. Lät rätt störig.)

 13. Denis

  Smash Into Pieces går ju direkt till final. Bäst ju!
  Sedan blir det svårare men tror faktiskt på Adam Woods. Mest för att jag tror att framträdandet har mer potential än övriga “favoriter”.
  Sedan tror jag Samir och Viktor går till semifinal eller vad det nu är. Mest för att dom har fanbase. Även om jag tycker det var en tråkig låt för att vara dom. När blev dom schlager? Var är partyt?
  Sedan tror jag faktiskt på Elisa. Kanske är det min ålder men den har en skön nostalgisk känsla som påminner om 2000talets Mello.Hade hon tävlat i 2005 hade hon säkert hamnat topp 3 i final.

  Lisa Ajax skräller och åker ut. Hon var mer kreativ när hon var låtsastuff med I Don”t Give A..

  Och så Melina, klart sist. Typisk tråkig svensk vispop som bara är med för att uppfylla kvoten om svenska låtar

 14. Mr A

  Gillar både Luktelk och The Roop i år. Ser gärna en vinst för någon av dom. Hade kanske förväntat mig nåt annat av The Roop men nu har jag ställt om och gillar låten de har denna gång med. Gillat alla deras låtar utom den första då de inte vann.

 15. Adri

  Det som skulle kunna rädda Melina är väl om hon kan få till en lite Clara Klingenströmsk energi och karisma på scenen, med sin låt.

  Tyvärr så av det jag sett hittills, är hon inte så pass engagerande performer. Obs, absolut inget fel på vad hon gör. Men i detta sammanhang med en sån låt behövs nåt mer.

  Jag tror jag är lite mätt på den svenska tungproddade poppen. En visa gör mig betydligt mer glad 🙂

 16. Adri

  Den akt som gör mig mest konfunderad är Samir & Viktor. Detta är kanske önsketänkande. Men jag tänker på de som var tweens/teens när de liksom hade storhetstid. Nu är de ju vuxna och har väl mognat? Medan de som är tweens/teens idag väl har en rätt begränsad relation till Samir & Viktor?

  Jag menar… Viktor Frisk är inte såjäkla synlig i media-Sverige och under hela 20-talet fram tills typ i höstas har ju Samir mest jobbat som vanlig fastighetsmäklare bara.

  Men som sagt, detta är kanske önsketänkande mer än nåt annat. Men jag har svårt att se en otvivelaktig målgrupp åt dem.

 17. Denis

  Adri, fast även visor kan väl vara tunga? Clara Klingenström är väl vissångerska och hennes låtar är melankoliska..
  Tror dock ingenting kan rädda Melina, inte ens ett energiskt framträdande. Låten är för vanlig, för tråkig. Typiskt svenskt. En sådan standard låt som bara är där för att fylla ut startfältet.
  Svenska sånger kan låta betydligt bättre och modernare än så

 18. Mikaela

  Adri.. 5miinust mfl har nånstans en bra grundidé, men den färdiga låten blir lite väl stöktramsig. MEN finns andra låtar i Estland som är mycket sämre.

  Angående Hollow så tycker jag den är proffsig och Eurovisionvänlig. Men ja, den är lite väl förutsägbar. Det är därför jag gillar Kur, eftersom den börjar rätt sömnigt och så pang, kommer ett oväntat tungt riff.

  Luktelk är verkligen bland de bättre i Litauen, men liksom lite sval och händelselös.

 19. Mikaela

  Mr A, Va! Gillade du inte On fire? En av mina favoritlåtar nånsin i Esc. 🙂

 20. Mikaela

  Micke, hoppas du återfår gnistan snart. Kul att du stannar för Ukraina och Italien, som jag också kommer följa med starkt intresse. I Ukraina har jag hopp om att min favorit vinner, och i Italien har jag hopp om minst två riktigt bra låtar!

 21. Mr A

  @Mikaela Visst gillar jag On Fire, där kan jag lugna dig, de hade ju dock en låt innan det 2018 Yes, I do. https://youtu.be/0JOInc77Dec?si=MsPw7fWvIB3ibPYU
  4e gången de är med nu, det är som Danny Saucedo, man glömmer bort hur ofta de är med.

 22. Mikaela

  Mr A, det visste jag inte! Ja oftast är det väl första eller andra gången som man är med som man har bäst låtar. Tror aldrig någon har haft en bättre låt tredje eller fjärde gången

 23. Micke

  @Adri, min vän du har vid flertalet tillfällen sagt att du inte förstått mina tankar när jag breakar och så. Ok jag ska förklara. Tänk nu bara på att det inte finns några rätt eller fel utan bara olika intresse. Hävdar inte att någon här är dum i huvudet eller så. Kan lika gärna vara så att det är jag som är dum i huvudet 🙂

  Någon skriver om skribenter som skämt ut sig. Inte en enda respons. Någon skriver om odds för exempelvis Italien 2024. En jädra massa svar. Fattar du? Respekterar om folk är intresserade av såna odds men själv är jag nästan lika ointresserad av det som av MF.

  Som sagt ingens fel men just nu är det för mycket här som inte är min grej. Normalt bryr jag mig inte om att det alltid måste vara diskussion utan bara skriver rakt av. Är inte riktigt där just nu dock. Har också slängt ut för många frågor i år utan respons så man lessnar lite. Har inget med er fyra att göra.

  Som jag säger Adri intresset är inte riktigt där just nu. Ska som sagt följa San Remo. Förhoppningsvis höjer det intresset igen även om jag varit en liten dipp med deras ESC-bidrag på 20-talet.

  Ok Adri hoppas du greppar det nu. Som sagt finns inga fel och rätt….bara tappat intresse just nu. Vi kommer att höras mycket mer 🙂

 24. Micke

  @Mikaela, vi kommer att prata mycket mer 🙂 Jag har fyra favvisar i Ukraina. Kanske flera samma 🙂

 25. Mikaela

  Micke, det är lätt att missa frågor här bland alla olika inlägg och kommentarer. Mig får du gärna påminna om du märker att jag inte svarat.

  Vilka gillar du i Ukraina? Jag gillar:

  M&T (9/10)
  Tsunamia (7/10)
  Glasss (7/10)
  Endless chain (7/10)
  (Endless fight (7/10) )

  De flesta andra får 6/10, är så impad av Vidbir i år. De enda låtar jag tycker är direkt dåliga är Slavic English och Lalala.

 26. Micke

  @Mikaela, är jag helt väck här eller? Vad är Endless fight för något? Hittar inget.

  Vi har samma två både i topp och i botten 🙂 De två andra som jag sätter högt är “Palala”, Anka och “Keeper“, Ingret

  Ingen går igenom utan att missa frågor Mikaela 🙂 Men när man i vissa fall gått mer än tio gånger då börjar man lägga ihop ett och ett 🙂

  Kan lika gärna ta lite här innan jag försvinner nu. Spanien var en stor besvikelse. Hade fem favvisar varav fyra var i semi 1. Två av dessa åkte ur och en av de övriga två kapsejsade lite live men gick vidare. I semi 2 har jag bara ett bidrag. “Amor de verano”, Marlena som jag tycker är ett litet glädjepiller…Åtminstone i studioversion

 27. Mikaela

  Micke, Endless fight var ett wild card som jag tycker är mysig.

  Ja jag minns att du gillade Anka. Jag gillar inte det där “woohoo!” i refrängen, som också är lite tjatig.. men det är en helt ok låt! Samma med Ingret, som balanserar vackert med gnälligt.

  Spanien är en besvikelse för oss båda! Jag tycker bäst om Amor de verano också, det är en glad sommarhit som du säger. Tror dock inte den vinner och blir inte ledsen för det. Däri ligger besvikelsen, att min “favorit” inte ger starkare känslor än så!

 28. Micke

  @Mikaela, två finaler till på lördag….Norge och Malta. Den sistnämnda är för mig årets klart sämsta uttagning. Där har jag fem bidrag som platsar på min botten 10 för hela året. De har ett enda bidrag som jag köper och det är “Siren”, Erba.

  Norge har ovanligt många bra bidrag för att vara Norge….Vet inte om de någonsin tidigare haft fyra bidrag i sin final som jag tyckt om:

  “Green Lights”,MIIA – (8/10) MER ÄN BRA
  “Ulveham”, Gåte

  “Judge Tenderly of Me”, Dag Erik Oksvold og Anne Fagermo – (7/10) BRA
  “Eya”, Ingrid Jasmin

  Tyvärr har de också två otroligt dåliga bidrag med.

  “My AI”, Super Rob, Erika Norwich – (1/10) MYCKET DÅLIG

  “We Come Alive”, GOTHMINISTER – (0/10) ÖVERNATURLIGT DÅLIG

 29. Schlagerpinglan

  @Micke, Tråkigt att höra. Önskar att jag haft mer tid till djupare diskussioner men tiden kommer kanske för det längre fram. Du får ha en trevlig “mellanperiod”. 😀

 30. Micke

  Tack Pinglan. Kanske känns löjligt att säga till när man gör break men jag vill alltid köra med öppna kort.

  Men som sagt…. San Remo missar jag inte 🙂 kanske drar upp intresset igen

 31. Schlagerpinglan

  @Micke, Uppskattas och sparar en massa oro. 😀 Nej, vem vill missa San Remo? Vem behöver sömn? 😉

 32. Mr A

  @Mikaela Förstår vad du menar med Luktelk samtidigt så gillar jag den hypnotiska slingan och artisten.

  @Adri Samir och Viktors fan förut är väl äldre nu ja och Fröken snusks fans ser väl de som gubbar. De får hoppas på en ny generation med barnen och deras mormor som ser de som rara.

 33. Mikaela

  Micke, jag har inte riktigt fastnat för nåt i Norge… Tycker ändå nivån är rätt hög. Men håller med dig om My Ai, som blir ett ohotat bottenbidrag i min topplista om den vinner.

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se