SverigeLördagen den 24:e februari avgjordes Deltävling 4 av Melodifestivalen 2024, den uttagning som ska utse Sveriges bidrag i Eurovision Song Contest 2024. Showen, som leddes av Carina Berg, sändes från Volvo CE Arena (f.d. Stiga Sports Arena) i Eskilstuna.

Sex bidrag tävlade och efter att 100% tittarröster valt ut ett bidrag som fick gå direkt till final så genomfördes det en andra omröstning där tittarna fick utse det andra finalbidraget samt rädda vidare två bidrag.

Här nedan ser ni resultatet och länkar till showens framträdanden (final-bidragen kan dock endast ses i showen en begränsad tid) medan inför-infon finns här.

Mellanakter m.m. – deltävling 4:
Gravitation“, Björn Gustafsson (öppningsnummer)
Björn Gustafsson trollar“, Björn Gustafsson (mellanakt)

Ett av de tävlande bidragen i fjärde deltävlingen av Melodifestivalen 2024

Done Getting Over You”, Albin Tingwall

Resultatet av Melodifestivalen 2024 – Deltävling 4 (24:e februari)

Till final (efter första omröstningen):
1. “Happy That You Found Me”, Danny Saucedo
Resultatet av den andra omröstningen:
3-9 10-15 16-29 30-44 45-59 60-74 75+ Tele Summa:
Till final:
2. “It’s Not Easy to Write
a Love Song
”, Dotter
8 p. 12 p. 12 p. 10 p. 12 p. 12 p. 10 p. 8 p. 84 p.
Till kvalet:
3. “Done Getting Over You”,
Albin Tingwall
5 p. 8 p. 10 p. 5 p. 8 p. 10 p. 12 p. 5 p. 63 p.
4. “Circus X”, Scarlet 10 p. 5 p. 5 p. 12 p. 10 p. 5 p. 3 p. 10 p. 60 p.
Ute ur tävlingen:
5. “30 km/h”, Lia Larsson 12 p. 10 p. 3 p. 8 p. 5 p. 3 p. 5 p. 3 p. 49 p.
6. “En sång om sommaren”,
Lasse Stefanz
3 p. 3 p. 8 p. 3 p. 3 p. 8 p. 8 p. 12 p. 48 p.
(Källa: mellopedia.svt.se)

Schlagerpinglan: Efter förra veckans lite oväntade resultat, där en debutant visade sig ha det mest uppskattade bidraget, så var vi nu åter tillbaka i de “vanliga gängorna”. Inför deltävlingen kunde man ana att Danny Saucedo och Dotter var de som skulle få finalbiljetterna och mycket riktigt blev det så också. Kanske inte direkt spännande men (i mitt tycke) rättvist då jag faktiskt tyckte att de hade kvällens bästa bidrag. Nu återstår det endast en deltävling och om det blir ett mer överraskande resultat där återstår att se.

Jag skickar ett stort grattis och lycka till till de fyra som gick vidare i tävlingen. 😀

Se tidigare resultat här: Deltävling 1Deltävling 2Deltävling 3

Mer om Sveriges förberedelser inför ESC 2024 hittar ni här: “Sverige i ESC 2024“.

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


6 kommentarer till “Sverige 2024: Resultatet av Melodifestivalen – Deltävling 4”

 1. Denis

  Nu blev det tävling på riktigt! Både Danny och Dotter hade vinnarframträdanden, på allvar!
  Kan se båda som vinnare faktiskt.
  Hade också velat se Scarlett gå till final men det är ok

 2. Adri

  På X får man intrycket att Danny var helt överlägsen. Men jag tror faktiskt inte det. I finalen tror jag att juryn kommer gå mer åt Dotter än Danny, och med fulla röstresurser kanske hon ökar på antalet röstare 🙂 Vi får se.

  Jag hoppas inte Danny vinner. Nu gillar jag honom 🙂 Han har utvecklats till rätt likeable och inte så bratig som 2011/2012. Men denna låten är tyvärr rätt omodern. Föredrog ”Dandi Dansa” 🙂

  Jag tror Scarlet har viss finalchans. De är minnesvärda ju. Och i kvalet används ju inte åldersgrupperna, utan bara antalet röster.

  Jag tror typ att alla fjärdeplatsare: Adam Woods, Fröken Snusk, Gunilla Persson och Scarlet, har högre finalchanser än tredjeplatserna Elisa, Dear Sara, Klaudy och Albin Tingwall.

  De känns mer minnesvärda och tilldragande för de som röstar mest av alla 🙂

 3. Schlagerpinglan

  @Denis, Ser gärna att du får rätt om det visar sig att vi väljer Dotter (tror att det är bästa valet så här långt). Går jag efter personlig smak så är Dotter, Danny, Smash Into Pieces, Jacqline, Elisa Lindström och Liamoo fortfarande bland de jag väljer mellan.

  @Adri, Hoppas att du har rätt om att juryn eventuellt kan föredra Dotter. Vinnarspekulationer bör man i och för sig vänta med tills man hört alla bidragen men så här långt så tror jag att hon är vårt största hopp. (Blir intressant att se om bidragen från Marcus & Martinus och Medina kan utmana.)

 4. Denis

  Problemet med Dotter är väl att hon är älskad av juryn och fans, inte så mycket av publiken som röstar. Och jag tror inte denna låt kommer ändra på det. Tror folk redan uppfattar henne som gammal,typ som Mariette. Gissar att juryn placerar henne högt och tittarna lågt.
  Därför tror jag Danny går hem mer hos tittarna, folk vill se han som vinnare.
  Och det säger ju mer om Mello, att i valet mellan kvinna och man väljer man mannen. Trots att Danny tävlat fler gånger än Dotter så ses han inte lika mycket som en artist man tröttnat på, vilket man gör med Dotter. Hon är bara den där Mello artisten medan Danny är Danny.
  Så jag tror nog Danny har the moment. Vinner han kommer jag inte klaga. Visst är det hans sämsta låt men man ska ju jämföra med dom övriga som tävlar i år..

 5. Adri

  Jag tror Dotter anses vara mycket mer intressant än Mariette (med det sagt: jag gillar Mariette, men när andra klagar på henne är det just att hon skulle vara tråkig).

  Dotter är egen. Man märker en Kate Bush-inspo i henne även när låtarna är ganska vanliga poplåtar. Och rösten har verkligen ett eget ID.

  Och sen är hon ju, till skillnad från typ Hanna Ferm, Lisa Ajax eller Mariette, också en värdig artist utanför MF 🙂 Hon spelas ju här och där, med helt andra låtar än MF-låtarna.

  (Tyvärr är hon dock också ofta ocreddad. Dotter är ju en väldigt vanlig sångerska för DJs och producenter att använda i sina EDM- och houselåtar)

  Jag tror hon har vinstchans. Tror inte hon vinner tittarrösterna. Men vinstchans för hela kalaset finns tror jag (men verkligen inte där jag skulle lägga mina pengar).

 6. Adri

  Pinglan: Hoppas att de sista sex akterna också läggs på en ”lagom” nivå 🙂

  Haha. Många kritiserar årets MF med att Vinnaren med stort V saknas. Jag håller med. Men det gör ju också finalen mer spännande, och det kan vi unna oss ett år där vi ändå står som värdar och sitter safe 🙂

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se