Sverige Schlagerpinglan: Nu på lördag, den 2:a mars, är det dags för den femte deltävlingen av Melodifestivalen 2024 som sänds från Karlstad. I dag har SVT släppt de klassiska en minuts-klippen av veckans sex bidrag, se listan med länkar nedan.

I morgon klockan 07:00 är det tänkt att 30 sekunder från artisternas live-repetitioner inför lördagens deltävling ska släppas och då uppdateras länk-listan (som även innehåller länkar till bidragens/artisternas sidor på mellopedia.svt.se) nedan.

Två av de tävlande artisterna i Melodifestivalen 2024:
Marcus & Martinus Medina
Marcus & Martinus & Medina
(Foto: Janne Danielsson/SVT – Grafik lånad från Mellopedia)

Melodifestivalen 2024 – Deltävling 5 – Karlstad – 2:a mars 2024:

Startordning, Bidrag, Artister:
1. “Unforgettable”, Marcus & Martinus
1-minuts-klipp30-sekunders-repartistinfo & låttext & bidragsfakta
(Joy Deb, Linnea Deb, Marcus Gunnarsen, Martinus Gunnarsen, Jimmy “Joker” Thörnfeldt)
2. “Controlla”, Chelsea Muco
1-minuts-klipp30-sekunders-repartistinfo & låttext & bidragsfakta
(FERNAND MP, Karl Flyckt, Chelsea Muco, Elsa Carmona Oljelund, Pa Modou, Anderz Wrethov)
3. “Back to My Roots”, Jay Smith
1-minuts-klipp30-sekunders-repartistinfo & låttext & bidragsfakta
(Jonas Jurström, Jonathan Keyes, Jay Smith, Maria Jane Smith, Victor Thell)
4. “Banne maj”, Elecktra
1-minuts-klipp30-sekunders-repartistinfo & låttext & bidragsfakta
(Jonny Werner, Robin Werner, Anderz Wrethov, Elin Wrethov)
5. “Light”, Annika Wickihalder
1-minuts-klipp30-sekunders-repartistinfo & låttext & bidragsfakta
(Herman Gardarfve, Linnea Gawell, Patrik Jean, Annika Wickihalder)
6. “Que sera”, Medina
1-minuts-klipp30-sekunders-repartistinfo & låttext & bidragsfakta
(Ali Jammali, Sami Rekik, Jimmy “Joker” Thörnfeldt, Anderz Wrethov)

Relaterad information: Vill ni lyssna in er på bidragen i fler av de nu pågående nationella uttagningarna inför ESC 2024 så uppdateras “Lyssna på bidragen i de nationella ESC 2024-uttagningarna“-sidan regelbundet.

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


13 kommentarer till “Melodifestivalen 2024: Lyssna på femte veckans bidrag”

 1. Mikaela

  Medina har en svängig vm-låt, som jag tycker förtjänar en bättre text. Staplandet av uttjatade spanska och franska uttryck riskerar bli lite pekoral. Jag blev liksom förvånad att inte höra ett “c’est la vie” däri. Men absolut kul låt i övrigt.

  M&M kändes som om den inte kom igång på denna lilla snutt, får ge omdöme på lördag istället.

 2. Johanna

  Jay Smith! Lätt bäst i hela Melodifestivalen i år. Den kommer jag lyssna sönder alltså.

  Hoppas att Medina vinner deltävlingen på lördag så att de har en realistisk chans att vinna hela kalaset. Marcus &Martinus hade jag förväntat mig mer av och förstår inte hur de kan ligga bättre till för vinst än Danny och Liamoo.

  Utgår från att Medina kommer till finalen för då kommer de vara min favorit annars är Lisa Ajax FORTFARANDE min favorit av finalisterna

 3. Adri

  YES! Det här var exakt bad jag ville ha. En stark delfinal, men där inget var SÅ starkt att en vinnare plötsligt blev uppenbar (kanske blir så i sändningen dock… vi får se).

  Så är det här. Lite som deltävling 3 var också. Att ingen här förtjänar en sistaplats egentligen. Men nu är fördelningen som den är.

  Likväl är inget heller ”WOOOOOW, detta vinner”.

  Det gör att Mello-24 ser ut att bli himla öppet. Iaf för mig som inte följer odds eller statistik och sånt. Det kanske finns en klar favorit. Berätta inte det för mig då helst (ni får såklart skriva vad ni vill, det är mitt ansvar att hålla mig borta… men ni behöver iaf inte svara på denna specifika kommentar med hur odds och sånt ser ut – för jag vill vara så tom jag kan vara med min usla självkontroll när jag går in i en MF-sändning 🙂 ).

  Börjar med en (troligtvis högst preliminär) liten topp 6:

  1. Medina
  2. Jay Smith
  3. Chelsea Muco
  4. Marcus & Martinus
  5. Elecktra (SKÅNSKA!!! Älskar!)
  6. Annika Wickihalder

  Hur går det? Feelingen sa följande:
  Final: Marcus & Martinus
  Final: Jay Smith
  Kval: Medina
  Kval: Annika Wickihalder
  Ute: Chelsea Muco
  Ute: Elecktra

  ———————————————

  Och då, den mer intressanta diskussionen? Vem vinner?

  Jag har INGEN. ANING. Dock. Allt tyder ju egentligen på att det skulle bli nån som vann sin deltävling.

  Men jag är inte övertygad om det. Jag tror att både Maria Sur och Dotter kan komma att få ordentligt med jurystöd så till den grad att de inte kan räknas bort helt.

  Det finns egentligen bara två jag räknar bort: Lisa Ajax och (tyvärr) Cazzi Opeia (men hej, jag har haft fel förr. Har gärna fel igen 🙂 ).

  Smash Into Pieces känns lite som att de inte har nåt riktigt momentum efter sin delfinalsvinst. Men de är ju ensamma i sin genre. Och Danny är älskad, visst, men låten har ju fått ett otroligt kasst mottagande i utlandet så jag tror personligen inte han har mycket att hämta hos juryn (och mer – men inte tillräckligt – att hämta hos tittarna).

  Nä. Ok. Såhär:

  Året är otroligt öppet! Det är skitkul 🙂 Men tvingar nån mig att tippa (i nuläget, ingen av dessa sex låtar har ju setts live) så tror jag väl att kampen blir mellan:

  LIAMOO vs. Jacqline.

  Men detta kanske omkullkastas på lördag. Eller mest troligen till och med 🙂

 4. Adri

  Oavsett hur mycket det kanske omkullkastas på lördag hoppas jag att finalens öppna slut behålls dock. Jag kan inte minnas sist en final bäddade för att vara så här o-självklar 🙂

  (Som sagt, jag följer inte odds eller statistik eller sånt. Det man ibland ser för det är svårt att låta bli är ju isf Youtube views. Det säger en del. Men inte jätttemycket 🙂 ).

 5. Camilla

  Som vanligt svårt att veta efter att bara ha hört en minut. Men M&M börjar spännande och lovande tycker jag. Jag hoppas den tar sig och blir så bra som den har förutsättningar för. Air var min tvåa i fjol efter Loreen och den här verkar också ha den där suggestiva känslan som jag ofta älskar i musik.

  Älskade Medina förra gången men blir lite osäker på det lilla jag hör här. Håller med dig Mikaela om att texten är snubblande nära pekoral. Men det blir säkert härligt och festligt på scen.

  Versen på Wickihalders bidrag är också väldigt bra men sen kommer det tyvärr en gospelsrefräng och jag orkar inte mer sånt. Det börjar bli vääääldigt uttjatat.

  Jays bidrag kändes väldigt anonymt tycker jag. Precis som jag kände med Lisa Ajax. Men han kanske liksom henne kan lyfta låten en snäpp på scen?

  Electra har sin plats i tävlingen, såna bidrag behövs för mångfalden. Mucos bidrag kändes oerhört tjatigt. Jag var less efter en minut och då ska den hålla på i två minuter till.

 6. Denis

  Ingen tvekan över att tvillingarna vinner deltävlingen. Lite som Swedish House Mafia meets the Weeknd. Dom har min röst, kanske även i finalen..
  Medina tror jag också går till final, med samma sommarkänsla dom är kända för. Också den enda svenska låt som jag tror har en chans.
  Chelsea Muco var den enda som kändes tjatig,bara tjuvlyssningen kändes jobbig.
  Jay Smith var fin men kanske för anonym.
  Som vanligt är det framträdande som avgör allt

 7. Mr A

  Ja det är ju en Audiovisuell upplevelse.

  Min vinnare i MF i år är M & M ingen som slår dom för min del, Medina är en fotbollslåt jag hört förr.

  Elecktra låter som en kul partylåt.

  En Maltalåt med Wickihalder, en oförarglig countrylåt med Smith och Muco lät väl ok men inget speciellt.

 8. Brutus

  Nej, ingen av dessa kommer bli mina favoriter! M&M var riktigt tråkiga tycker jag. Jag kommer nog att hålla på Fröken Snusk, Scarlet eller SIP om de tidigare inte går till final.

 9. Denis

  Efter att ha sett repetionsklipp tror jag tvillingarna har vinsten i en säck. Ready to go!

 10. Adri

  Hoppas jag verkligen inte :/

 11. Denis

  Adri, tror faktiskt det. Och det är inte fel, finns värre..
  Vad är alternativet? Danny och hans tio år gamla klubbsound som han själv inte ens verkar övertygad om?
  Dotter som inte ens kunde vinna deltävling, hur ska hon vinna allt?
  Tvillingarna är än så länge dom enda som har det paketet. Kanske Jacqline men henne tror ingen på
  Mycket kommer bero på jury men jag tror heller inte att dom kommer rösta ner bröderna. Dotter kommer få mycket stöd av jury, inte så mycket av publiken. Danny vet jag inte men känns mer tittar vänlig.

 12. Adri

  Jag vet inte. Jacqline och Liamoo ger mig mest vinnarvibes hittills (inte sett hela brödernas show än såklart. Det kan påverka, obviously.)

  Danny tror jag inte alls på. Inte heller Lisa Ajax eller Cazzi Opeia (som ju är min personliga vinnare. Aja rätt låt van 22 och 23 – tre i rad är för mycket begärt 🙂 ).

  Tror det spelar noll – alltså NADA – roll huruvida en person vunnit en deltävling eller inte.

  De allra jämnaste finaler vi haft på sistone har visserligen vunnits av deltävlingsvinnare, men de vinsttippade utmanarna (Ace Wilder 2014 och Dotter 2020) vann inte sina delfinaler. Kom likväl bara ett och två poäng short of victory.

  Robin Stjernberg vann med en låt som gick via andra chansen. Och den låten var mindre minnesvärd än någon av alla låtar som är kvar överhuvudtaget.

  Jag tror absolut M/M har vinstchans. Men det är inget case closed det här.

  Tror vinstchans existerar för M/M, Jacqline, Liamoo, Maria Sur och Dotter.

  Liiiiiiiiiiite liiiiiiite för Danny också – men magkänslan är att juryn kommer TOKSÄNKA honom (kanske sist av alla i finalen efter juryn?).

  Jag tror detta blir ett år där juryn blir den som sitter på det slutliga avgörandet 🙂 Övertygas juryn av M/M (vilket jag alltså inte säger är omöjligt alls. Det är rätt troligt, men visst fan finns konkurrens? 🙂 Det är ju liknande musik som Danny. Lite utdaterad EDM-ish grej) så vinner de, men går de hellre på nån av de andra jag nämnde – så kan vågen lika gärna tippa dit. Är min känsla.

  För jag tror inte att nån i år kommer få Tusse-siffror av tittarna. Eller ens Bagge-siffror. Eller ens Loreen-siffror faktiskt 🙂

  MEN! Viktig brasklapp: saker och ting kan förändras imorgonkväll 🙂

  Det är ett öppet år, iaf för min del 🙂

 13. Adri

  Som sagt jag följer inte odds, jag följer ingen statistik gällande streams eller dyl. Jag vill inte veta sånt 🙂 Läser aldrig publikundersökningar före en sändning (medvetet, ibland är jag lite för snabb…)

  Det är ett val jag gjort för att kunna ha kvar lite mer spänning (så jag uppskattar om ingen skriver direkt till mig att någon är fet oddsfavorit eller dyl. Sen får folk skriva vad de vill på annat håll, jag får ta mitt ansvar också naturligtvis 🙂 Klickar tex inte på ett inlägg som ev skulle heta ”Oddscheck inför femte deltävlingen/finalen”).

  Det valet gör dock att jag missar lite grejer. Så eventuellt är det så att all tillgänglig undersökning pekar åt samma håll. Maybe.

  Men för mig är detta ett så pass öppet år som vi sällan haft i MF. Närmst var väl kanske 2013, kanske 2017. 🙂 Magkänslan är iaf att det inte finns en given favorit i alla läget. Och jag är SÅ GLAD för det. För MF är väldigt ospännande ofta 🙂 I år så känns det genuint ovisst.

  Så pass ovisst att kanske blir det en sån ”1944-vinst”. Dvs att båda har olika favoriter, men som dras ner otroligt av den andra makten, så bådas andraplats vinner? 🙂

  Jag utesluter inget. Framför allt inte innan hela den sista deltävlingen, så håll inget här emot mig om jag sen faktiskt får fel 🙂 Kan ha ändrat mig tills nästa lördag.

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se