SverigeDirekt efter den femte deltävlingen, lördagen den 2:a mars, avgjordes Finalkvalet av Melodifestivalen 2024. Detta skedde genom en förlängning av sändningen där tittarna fick se en snabbrepris av de 10 kvalbidragen och sedan rösta fram två bidrag till finalen den 9:e mars.

I totalresultatet räknades både de poäng som bidragen fått i de första deltävlingarna samt de poäng de fick under finalkvalets omröstning. I händelse av samma antal poäng så blev de exakta antalet röster som bidragen fått under finalkvals-sändningen som avgjorde.

Här nedan ser ni resultatet och länkar till deltävlingarnas framträdanden medan inför-infon finns här.

Ett av de tävlande bidragen i finalkvalet av Melodifestivalen 2024

Back To My Roots“, Jay Smith

Resultatet av Melodifestivalen 2024 – Finalkvalet (2:a mars)

Placering, bidrag, artister Tittarröster 1 Tittarröster 2 Summa
Till final:
1. “Light“, Annika Wickihalder 107 p. 138 p. 245 p.
2. “Back To My Roots“, Jay Smith 106 p. 129 p. 235 p.
Ute ur tävlingen:
3. “Unga & fria”, Fröken Snusk 111 p. 124 p. 235 p.
4. “Circus X”, Scarlet 100 p. 122 p. 222 p.
5. “I Won’t Shake (La La Gunilla)”, Gunilla Persson 101 p. 113 p. 214 p.
6. “Supernatural”, Adam Woods 106 p. 83 p. 189 p.
7. “Done Getting Over You”, Albin Tingwall 96 p. 89 p. 185 p.
8. “The Silence After You”, Dear Sara 103 p. 66 p. 169 p.
9. “För dig”, Klaudy 86 p. 78 p. 164 p.
10. “Forever Yours”, Elisa Lindström 84 p. 58 p. 142 p.
(Källa: mellopedia.svt.se)

Schlagerpinglan: Jag skickar ett stort grattis och lycka till till de två som gick vidare i tävlingen och får återkomma med mer tankar i kväll. 😀

Se övrigt resultat från samma sändning här: Resultatet av Melodifestivalen – Deltävling 5

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


3 kommentarer till “Sverige 2024: Resultatet av Melodifestivalen – Finalkvalet”

 1. Adri

  Många säger att tävlande i deltävling 5 hade en fördel här. Och… jag avskriver det verkligen inte helt. Det var trots allt dem två som gick vidare. Och en av låtarna var ”Light” vilket redan där vill väcka nån misstanke i mig.

  Men kollar man omgång 1 redan så låg båda himla högt då med. Så deras förutsättningar var alltid bra :/

  Jag gillade avslappningen i det. Men det kan ändras ytterligare.

  T.ex:
  • extrasändningen behöver inte ske DIRR efter deltävling 5, utan kan kanske ske på söndagen efter?
  • artisterna behöver inte vara där. Det blev lite förnedring för dem.
  • Istället för de märkliga 1000 poängen som delades ut i början så kanske de kan göra som så att 200 poäng delas ut mellan låtarna från samma deltävling (Elisa & Adam, Snusk & Sara osv.) och sen i omgång 2 är det 1000 poäng mellan alla. För nu känns det som att låtar från deltävlingar med fler röstare överlag gynnades. (SVT sa att en vägning gjorts för att undvika detta – men de har inte sagt hur vägningen går till tror jag?)

  Jag jobbar inte med matte eller statistik, så kanske att mitt föreslagna system i slutet faktiskt är desto mer orättvist. Då köper jag det. Men ändå:

  SVT, anställ mig för fanken.

  Jag håller verkligen inte med resultatet 🙂 Men ah… jag blir faktiskt ändå glad när SVT testar grejer. Förnyelse är bra, och sen blir det utvärdering. Hoppas en till förändring sker och att de inte rakt av nöjer sig med detta.

 2. Denis

  Fast dom övriga låtarna hade ju en fördel genom att ha släppts tidigare och fått exponering. Många säger att Fröken Snusk borde gått vidare eftersom hon toppar Spotify. Men är det en anledning till att gå vidare, för att hon är etta? Säger det något om låtens kvalitet?
  Hade hon gått vidare hade folk klagat på att hon bara gått vidare för att hon är känd och toppar listor eller nåt.

  Inget system är perfekt tror jag. SVT ville testa nytt och det är ju alltid kul. Nästa år blir det säkert något nytt igen.

  Fattar dock inte varför man envisas med att hålla kvar låtar som hamnar på fjärdeplats. Hur stor chans tror man dom har att vinna?
  Hade jag jobbat med Melodifestivalen hade jag föreslagit fyra deltävlingar med tre vinnare i varje. På så vis får man ändå 12 låtar i final. 12 starka låtar. Hamnar man inte topp 3 efter första impact har man nog inte mycket att hämta..

  Eller att inte sända kvalet alls. Låt folk rösta via appen och dom som får flest vinner. Eller sänd det på söndag kväll i en egen show. Jag vet inte, hela konceptet luktar olycksbarn

 3. Adri

  Denis: Du har helt rätt i att inget system är perfekt. Så är det. Jag är också helt med på ditt tåg med 4×3 finalister istället och helt hoppa över denna mellanlandning. Även om det såklart är kul med lite reunion 🙂 Och mina favoriter ofta hamnar just fyra…

  Sen det där med att de andra har haft fördel med att de legat ute. Det som kan sägas emot det, är ju att det inte är samma tittare varje vecka. SVT verkar typ ha utgått från att det är det. Men det var säkerligen tittare igår som kollade för första gången för säsongen, och då fick höra Annika och Jay – men aldrig hade hört Gunilla, Snusk eller… ja, Adam Woods, Dear Sara eller Scarlet heller. Ingen av dem. Och då ger liksom inte 30 sek allt för mycket?

  Men som sagt, jag uppskattar att SVT testar nytt. Men vid utvärderingen efter turnén hoppas jag inte att de nöjer sig med denna utformningen 🙂

  Men läser nån projektansvarig denna blogg. Hire me! Jag har inte mycket självförtroende ofta, men jag tror att MF skulle må bra av min inblandning.

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se