Schlagerpinglan: På torsdagskvällen den 8:e maj avgjordes den andra semifinalen av Eurovision Song Contest 2014. Resultatet, d.v.s. vilka tio länder som gick vidare till finalen den 10:e maj, ser ni här nedan tillsammans med länkar till alla de tävlande artisternas semifinalsuppträdande, ifall ni missade showen eller vill se och höra något lands bidrag igen.

De tio länder som gick till finalen av ESC 2014 från semifinal 2 (i ordningen de avslöjades):
Schweiz Schweiz Hunter of stars“, Sebalter
Slovenien Slovenien Round And Round“, Tinkara Kovač
Polen Polen My Słowianie – We Are Slavic“, Donatan & Cleo
Rumänien Rumänien Miracle“, Paula Seling & OVI
Norge Norge Silent Storm“, Carl Espen
Grekland Grekland Rise Up“, Freaky Fortune feat. Riskykidd
Malta Malta Coming Home“, Firelight
Vitryssland Vitryssland Cheesecake“, Teo
Finland Finland Something better”, Softengine
Österrike Österrike Rise Like a Phoenix“, Conchita Wurst

Länderna som ej tog sig vidare från den andra semifinalen av ESC 2014:
Israel Israel Same heart“, Mei Finegold
Georgien Georgien Three minutes to Earth“, The Shin and Mariko
Litauen Litauen Attention“, Vilija Matačiūnaitė
Irland Irland Heartbeat“, Can-Linn (featuring Kasey Smith)
Makedonien Makedonien To The Sky“, Tijana

Schlagerpinglan: Som sagt, jag återkommer i morgon med lite åsikter och betyg om de tävlande bidragen och semifinalen i stort. Redan nu kan jag avslöja att jag är otroligt glad för att jag fick med fyra av mina absolut största favoriter, varav två var några jag inte riktigt vågade tro på: Vitryssland och Slovenien, men samtidigt lite besviken då min absoluta favorit Israel av någon anledning missade finalen. Nåja, fyra av fem favoriter i final får man väl vara nöjd med… men mer om det i morgon. 😀

Andra bloggar om: , , ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


21 kommentarer till “Resultatet av Eurovision Song Contest 2014: Semifinal 2”

  1. Isabell

    Jag nöjd med alla sånär som med Polen & Grekland. Inget för mig! Hade hoppats på Irland & Makedonien istället.

  2. Johan

    Är fortfarande lite chockad över att Vitryssland kvalificerade sig och inte Israel… Hade 9/10 rätt baserat på mina gissningar efter alla framföranden!

    Annars? Jätteglad att Schweiz och Slovenien klarade sig vidare och att Österrike verkar krossa alla fördomar och ena Europa under en röd-vit flagga. Tror på allvar att den kan stå som segrare.

  3. Pär

    Grekland och Israel kom med kvalitet vilket är ett undantag i Eurovision, speciellt i år.

  4. Nathalie

    Är glad över majoriteten av de kvalificerade låtarna/länderna.

    Mina favoriter:
    1. Grekland
    2. Polen
    3. Slovenien
    4. Österrike
    5. Rumänien
    6. Finland
    7. Norge
    8. Malta

    Men dessa var däremot verkligen inte “my cup of tea”
    9. Schweiz
    10. Vitryssland

    Hade gärna sett Israel & Litauen kvalificera till final istället för dessa. Men 8/10 är inte illa! Ser fram emot finalen!

  5. davve

    rumäniens uppträdande ikväll var ju bara skrikigt och kitschigt. nej inget för mig. konstig finalist. sen överlag tycker jag de flesta finalisterna var okej…

    önskar dock att irland hade gått till final!

    nu kan mkt väl conchita vinna hela finalen!!! hoppas hoppas..

    om inte sanna vinner vill säga..

  6. davve

    danskarna visar verkligen hur man gör en riktigt bra eurovision. inte överdrivet mycket trams och riktigt bra produktion av allting i princip.

    I sverige förra året skulle allting skämtas med precis som i melodifestivalen. bättre att hålla det lite mer allvarligt som i danmark.

    även programledarna är i ärlighetens namn bättre än petra förra året.

    bara att gratulera danmark till en bra produktion..

    sen förstod jag det som att det var ett litet helvete att ta sig till och från arenan och att allting runt omkring tävlingen sköttes dåligt. men inget vi behöver bry oss om antar jag.

  7. André

    Är nöjd med resultatet samtidigt som jag är väldigt besviken. Jag är glad för att Schweiz för en gång skull gick till final, de har alltid skickat bra låtar enligt mig och borde vara i final varje år. Att de fick till final nu med en av de svagare låtarna de haft är lite ironiskt men den är fortfarande charmig och härlig att lyssna på så att Schweiz är i final tycker jag bara är kul.

    Min stora besvikelse är dock att Israel missar final. HUR kunde det bli så? Israel har en riktig ESC-poplåt och sångerskan har en väldigt mäktig röst och tillhör tävlingens bästa sångerskor och framträdandet satt felfritt ikväll och dessutom har de varit en riktig fanfavorit…de var verkligen värda att gå till final enligt mig och jag var också övertygad om att de skulle gå dit. Med all respekt för er som gillar låten men för mig är det fullständigt bestört att Vitryssland gick till final med ett plojnummer och en fånig låt medans Israels svar på Cher får åka hem. Fullständigt obegripligt för mig och jag är jättebesviken över at inte få höra Israel igen på lördag…de var topp 5 för mig i årets tävling. Verkligen ofattbart.

    Sen avslutar jag med att säga: Österrike var klart bäst ikväll! Har Aldrig hört så högt jubel på någon artist tidigare! Hon sjöng otroligt bra, låten lyfte och var mer kraftfull på scen än vad jag hade förväntat mig och numret var riktigt snyggt! Man hörde verkligen hur arenan exploderade varje gång Conchita syntes i bild…otroligt maffigt! Aldrig vart med om något liknande i ESC. Österrike kommer vinna finalen på lördag! Det är jag 99% säker på 😉

  8. Micke

    Vill börja med att be Tom/Conchita om ursäkt för att jag tvivlat på din röst. Du lät ju rent ut sagt för jävlig när jag såg dig live i Österikes uttagning 2012. Vad hände egentligen? Du måste ha varit sjuk eller något. Med tanke på det du visade upp ikväll med din helt fantastiska röst är det enda rimliga förklaringen till att du lät så jävlig då. Det du presterade ikväll var på absoluta toppen av vad en mänsklig sångröst kan utföra. Tycker ärligt talat att du ser för jävlig ut i ditt skägg men vad fan har jag med det att göra. Är det den du vill vara och se ut som då ska jag och alla andra skita i det. Jag tror du blir livsfarlig i finalen och än en gång en stor ursäkt från mig för att jag tvivlade på din sångröst.

    Just sångröster är den stora grejen överhuvudtaget i årets esc. Det brukar ju vara vanligare med dåliga sångröster än bra i esc. Definitivt inte så i år. En som jag tvivlade på efter att ha sett några videoklipp var Maltas sångare men jädrar vad han satte dit mig. KLOCKRENT. En annan som otroligt många tvivlat på har varit Norges dörrvakt. Han gjorde sin absolut bästa sånginsats i semifinalen. De två länder som gjorde litet tapp vad gäller sångröst från videon tycker jag var Irland och Grekland. Men det var inte dåligt. Hittade inte nån som sjöng dåligt.

    Är jag då nöjd med de två semifinalerna? Hur kan jag vara annat när 13 av de 14 låtar jag gillar är i final. Men hur i hel_____________ kunde Mei från Israel missa? Kvällens absolut största chock. Produktionen då. Helt ok även om jag tycker den där boken med prisutdelningar tenderar att nå samma dagisnivå som Rumäniens refräng. Programledarna är lika sliskiga som de brukar vara i esc 🙂 Undantaget Petra Mede förra året. Men i det stora mycket bra gjort Danmark.

  9. Micke

    Tretton av mina fjorton låtar är alltså i final men tre är lite högre upp än övriga: Nederländerna, Italien och Malta.

    Kan inte släppa det här att Israel missade final. Hur gick det till egentligen?

  10. Davve

    Jag har kanske svaret på Israel frågan. Hon givk inte vidare likväl som att Irland inte gick till final.. Deras uppträdanden var bra men ganska anonyma. Brukar finnas såna bidrag som faller igenom när röstningen sätter igång och tyvärr var Meis uppträdande ganska skrikigt tycker jag plus att själva uppträdandet var ok men hyfsat anonymt tyvär.

  11. Johan

    Jo tyvärr finns det alltid bra bidrag som faller mellan stolarna och åker ut trots en finalvärdig prestation. Kate Ryan 2006 är väl mer eller mindre ansiktet för dessa bidrag? Riktigt tråkigt.

  12. Josef

    !!! Vem sade inte att utropstecknet skulle bli Conchita Wurst denna afton! 🙂 Jag tror frågan om tolerans och kärlek är det budskap Österike bar med sig till finalen.

    Sanna är fantastisk men Conchita bara växer och växer. 😀

    Annars tyckte jag Finland var riktigt stabil och även Grekland. Rumänien NEJ och åter NEJ. Tyvärr med Norge, en man så underbar. Han får inte riktigt till det men grattis till final. Irland och Polen var enligt mitt tycke smått osmakliga med sina framträdanden. Ingen av mina vänner trodde mig när jag sa att både Irland och Belgien ryker. Men jag fattar inte mig på Irland, de har ju MASSOR av bra musik i detta land??!

    Oddsen är ändå på Sannas sida.

    Kolla själva!

    http://www.braodds.com/vinnare-eurovision-song-contest

    Så här var mina tips där jag trodde verkligen att Israel skulle vidare.

    1. Österike
    2. Norge
    3. Malta
    4. Grekland
    5. Israel
    6. Finland
    7. Rumänien
    8. Vitryssland
    9. Polen
    10 Georgien
    **************
    11 Irland
    12 Schweiz
    13 Slovenien
    14 Makedonien
    15 Litauen

  13. Davve

    Sen lite intressant att folk säger att tävlingen ska hållas politik fri. I ryssland fallet var det många som höjde rösten och sa att det absolut inte får förekomma politik i Eurovision. Men nu med Conchita och hennes högst politiska budskap då är det “härligt och rätt budskap”. Ganska stor dubbelmoral iallafall i min värld. 🙂

  14. Micke

    Måste bara kommentera en sak Josef sa: “Men jag fattar inte mig på Irland, de har ju MASSOR av bra musik i detta land”

    Detta har jag tjatat om sedan första gången jag trädde in på den här bloggen. Hade faktiskt väntat mig massa kommentarer på det men inga har kommit. Inte förrän nu då med Josef 🙂 Detta med Irland är för mig den största faran med hela esc. Den ger på fötterna till de som menar på att esc är en andra klassens musiktävling, en tävling för de som inte har klass nog att komma ut på annat sätt. Jag tror de flesta har hört detta och jag tycker det är jädrigt tråkigt att Irland år ut och år in ger stöd för det här. Inte bara de utan även England mm.

    Hur i hela _____ kan världens bästa musikland släppa ut sån musik? Hur kan de tillåta att svenska låtskrivare tar över deras? Det visar att de egentligen inte bryr sig och det ger som sagt stöd för de tråkmånsar med kommentarer som de jag skrev inledningsvis. Irlands låt i år är definitivt ingen skitlåt men inte värdigt ett musikland som detta. Hur tusan ska man få Irland intresserat? Någon som har lösningen? 🙂

    Hur går det med ditt kommenterande här Josef. Låter regeringen dig skriva så mycket du vill nu? Du hade ju problem med det sa du 🙂

    Davve: En kommentar till det du sa om politiskt budskap. För mig är det mycket enkelt. All politik hålls där det ska, vilket är på det politiska planet lååååååååååååååååångt ifrån esc. För en musiknörd som jag är det stor skillnad på esc och övrig musik. Pratar inte om kvalité då utan om texter. I övrig musik är texter mycket viktiga för mig. I esc är texter mer oviktigt för mig än revbensspjäll som jag hatar 🙂 Jag lyssnar knappt ens på texten. Dels för att jag vet att texter i esc oftast är very corny och dels för att det är en musiktävling där länder förenas och delar med sig av sin musik befriat från all påverkan från politik och annat som splittrar. För mig mycket enkelt. Det finns otroligt många viktiga frågor inom det mesta i världen men de har inte med esc att göra.

  15. Micke

    En sak till om dina kommentarer Josef. Det gäller det du sa om ett visst lands bidrag: “Rumänien NEJ och åter NEJ”. Även där är vi helt överens 🙂

  16. Davve

    Yes! EBU har gett oss lycka och placerade Sanna som nummer 13 i finalen.. Mellan två låtar som inte har em chans. Är jättebra. 🙂

  17. Schlagerpinglan

    @davve Jag är en av de som säger att tävlingen ska hållas fri från politiken och jag kör absolut ingen dubbelmoral. Jag står 100% bakom Conchitas budskap och tycker att det är underbart.

    Tyvärr har majoriteten misstolkat det. Att visa tolerans och respekt till alla människor, oavsett var de kommer ifrån, vad de har för sexuell läggning, vad de har för åsikter, hur de ser ut o.s.v. ser jag som en självklarhet.

    Så fort man tar bort en grupp människor från detta så har man misslyckats. Därför tycker jag att de som är så glädjerusiga nu tyvärr lurar sig själva. ESC-publiken kör med samma “vi och dom”-tänk som vi kritiserar resten av samhället för att göra. Det är lätt att älska “sina egna” men det är inte förrän man kan resa sig upp och även applådera de oliktänkande som man kan känna sig stolt, och dit har tvyärr denna “toleranta” och “kärleksfulla” publik väldigt långt kvar.

    Men men… det är ju en liten bit på väg att de i alla fall verkar släppa in ganska många i sin lilla “respektbubbla”.

  18. Okloker

    Precis som jag trodde. Nu är de tre bästa bidragen klara, Holland och Malta. Men vinner gör Österrike. Inte för att låten är bäst, utan på grund av tre saker: Hen, skägg och det falskklingande namnet Conchita Wurst.

  19. Micke

    Schlagerpinglan:

    AMEN

  20. Micke

    Okloker: Är det jag som är dum eller? Jag fattar inte vilket ditt tredje favvisbidrag är. Två av dem Nederländerna och Malta är även bland mina tre favvisar. Det tredje för mig är Italien.

    Vill bara avsluta det Schlagerpinglan kommenterade och så många andra gjort. Alla kan inte älska alla här i världen var en sång som sjungs för länge sedan. Det är sant och om vi tror det är vi helt fel ute. Men allt det här handlar inte om det Låt säga att Lasse och Lena långt ifrån älskar homosexuella eller heterosexuella eller vad fan det nu än kan vara. Låt dem göra det då. Det handlar inte om det utan det handlar om hur de behandlar och värderar dessa. Alla människor är lika mycket värda och ska ha samma rättigheter i samhället. PUNKT SLUT. Men sluta tro att alla ska älska varandra. Det är en utopi. Lär människor istället att behandla alla lika.

    Nu orkar jag inte med den här diskussionen längre. Framförallt inte den politiska. Det är så jädra synd att man inte ska kunna kolla och njuta av tävlingen utan att drabbas av “Vann Ukraina bara för deras situation i samhället” “Vann Österrike bara för att hon fick stödröster från transsexuella och andra. Röstades Österrike bort bara för att han är den han är” “Röstades Ryssland bort på grund av den politiska situationen.” Kan fortsätta i all oändlighet med såna frågeställningar. Det är rent ut sagt för jävligt att det ska behöva vara så här. Jag skiter fullständigt i om artisten kommer in naken eller i Burka, om artisten är från Ukraina, Ryssland eller vilket land som helst. Jag vill ha ett esc helt opåverkat av allt sånt. Kan vi inte få något eget i världen? Något där vi kan släppa allt sånt och bara njuta av företeelsen?

    Vill inte göra mig till ovän med någon här men kan vi inte sluta prata om allt sånt här nu och bara koncentrera oss på musiken? Jag ha lika stor del i det här för jag kommenterar om det själv som svar. Men kan vi inte använda Schlagerpinglans blogg till det jag är säker på att hon tänkte ha den till. – MUSIK

  21. Isabell

    Som sagt, mina favoriter gick vidare! 🙂
    Tack och lov så gick inte Litauen vidare, ej heller Georgien (rörigt & svårt att förstå sig på..en catchig refräng räcker inte). Hur Polen kunde gå vidare med en såååå tramsig låt är för mig obegripligt!!!! Skräp!!
    Tror absolut att Conchita kan ge Sanna en match på lördag. Svensk som jag är, hoppas jag definitivt på vår Sanna, men skulle inte bli besviken om Conchita tar hem hela klabbet! 😉
    Blev imponerad av sångaren från Malta. Han hade en härlig röst som höll hela vägen. En skön låt dessutom. 🙂 Nu är det “bara” finalen kvar. Jag säger bara SPÄNNANDE!!!!
    Jobbar hela helgen, typiskt, men har som tur är ledig just lördag kväll… 🙂

  1. Lämna en kommentar


                 

                 

     





Musik bloggar Blogglista.se