Finlands ESC-bidrag 2008

2008-03-02 (söndag)

Teräsbetoni kommer att få representera Finland i Eurovision Song Contest 2008 med sin låt “Missä miehet ratsastaa“, som fick 38,9% av rösterna. Tvåa blev Kari Tapio med “Valaise yö” (33,0%) medan Cristal Snow kom trea med “Can’t Save Me” (27,1%).
(Källa: esctoday.com)

Schlagerpinglan: Finland valde gammal, hederlig hårdrock som vapen mot den irländska kalkonen som de kommer att få möta i sin semifinal. Jag tror dock inte att det räcker.

Trots att “Missä miehet ratsastaa” är ganska bra så kan jag inte tänka mig att den ska kunna ta sig vidare från semin. Tiden då hårdrock var chockerande är sedan länge förbi.

Läs mer om bidragen i Euroviisut 2008 här.

Länk till Finlands ESC-bidrag 2008:
“Missä miehet ratsastaa”, Teräsbetoni, YouTube

(Övriga ESC-bidrag, artister och aktuella uttagningsdatum här.)

Andra bloggar om: , , , ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


4 kommentarer till “Finlands ESC-bidrag 2008”

 1. Håkan

  Om låten Finland skickar har någon chans kan man aldrig veta men bra är den. Den har mer kvalitet än de allra flesta låtarna. I dagsläge ser jag bara ett tänlbart hot och det är scweitz låt.

  Finland lät sig inte skrämmas av den dåliga placeringen förra året. De fortsätter köra sin Hårdrock och det är bra tycker jag. Bra att något land kör något med kvalitet som de flesta länderna saknar.

 2. Schlagerpinglan

  Håkan: Ja, Finland är ett av de länder jag beundrar mest i ESC-sammanhang. De avskräcks inte av sina oftast usla placeringar utan skickar sin egna bidrag i stället för att sjunka till att fiska gratis-röster.

 3. Kikeb

  Det är inte hårdrock. Det är metall.

 4. Schlagerpinglan

  Kikeb: Om vi nu ska vara så noggranna så är det inte metall heller. Det är metal. 😉

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se