Schlagerpinglan: I går, söndagen den 11:e maj, startade som sagt de första repetitionerna inför Eurovision Song Contest 2008 på den riktiga scenen i Belgrad. Hela nio länder fick chansen att göra ett första test och resultaten varierade.

Här hittar ni ett fyra-minuters-klipp med lite repetitioner och lite kommentarer från de aktuella artisterna. Här nedan har jag även sammanfattat vad den officiella ESC-sidan, eurovision.tv, skrev efter de olika ländernas repetitioner samt tagit med repetitions-länkar från 12points.tv:

Kommentarer från eurovision.tv samt länkar till repetitionerna:

 • Montenegro: Stefan Filipović har fyra bakgrundssångerskor med röda hanskar med sig upp på scen. De såg väldigt självsäkra ut och gjorde ett bra första rep.
 • Israel: Även Boaz Mauda gjorde ett säkert intryck. Han börjar numret själv men får sedan sällskap av ytterligare fem personer.
 • Estland: Scenshowen är nästan identisk som när Kreisiraadio vann sin uttagning och det gick riktigt bra. Största skillnaden var att de nu även viftar med en serbisk flagga.
 • Moldavien: Geta Burlacu har endast en trumpetare och en vit soffa med sig upp på scenen, vilket ger en mysigare och mer intim känsla i detta jazziga nummer. Repetitionerna gick väldigt bra.
 • San Marino: De fem unga killarna i rockgruppen Miodio gjorde ett fenomenalt framträdande. De har med sig en kvinnlig dansare på scenen och färgerna gick i svart, blått och en del orange.
 • Belgien: Ishtar, som normalt består utav tio personer, gav ett välpolerat nummer och verkade ha skoj på scenen. De allmänna reaktionerna var väldigt positiva.
 • Azerbajdzjan: Elnur och Samir gjorde ett självsäkert och energifyllt uppträdande som ängel och djävul. De använde mycket specialeffekter och pyroteknik. Även röstmässigt imponerade de.
 • Slovenien: Rebeka Dremelj var väldigt missnöjd med sin repetition och ville inte svara på frågor om den på presskonferensen. Det var en hel del praktiska saker som gått fel. Med på scenen har hon i alla fall en bur, två manliga dansare och tre sångerskor.
 • Norge: Maria gjorde ett lysande framträdande som gick i blått, både scen- och klädmässigt. Hon hade med sig tre sångerskor och två män som spelade gitarr. Det samlade pressuppbådet och fansen jublade efteråt. En av semifinalens favoriter.
 • (Kommentarer från: eurovision.tv)

  Andra bloggar om: , ,

  Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


  3 kommentarer till “Titta på de första repetitionerna”

  1. Schlagerpinglan » Blog Archive » Se andra dagens repetitioner

   […] som ska tävla i den första semifinalen av Eurovision Song Contest 2008. (Ni kan titta på dem här.) I går var det dags för de resterande tio semifinalisterna, däribland Finland och […]

  2. Schlagerpinglan » Blog Archive » Se tredje dagens repetitioner

   […] och bl.a. Sverige fick chansen att inta scenen för första gången. (Se även repetitionerna från första och andra […]

  3. Schlagerpinglan » Blog Archive » Se fjärde dagens repetitioner

   […] Song Contest 2008 att göra sina första repetitioner på plats. (Se även repetitionerna från första, andra och tredje […]

  1. Lämna en kommentar


                   

                   

       

  Musik bloggar Blogglista.se