Startordningen ESC 2008

2008-05-23 (fredag)

Schlagerpinglan: Då var semifinalerna avklarade och vi vet vilka 25 länder som får lov att tävla i finalen av Eurovision Song Contest 2008, bl.a. alla de fem nordiska länderna.

Både Finland, som fick startnummer 8, och Island, nummer 11, hade turen att hamna bakom vars en ballad medan Norge var det land som lyckades knipa det 25:e och sista startnumret. Sverige fick samma startnummer som Charlotte hade när hon vann ESC 1999, d.v.s. nummer 15. Danmark startar direkt efter, på plats nummer 16.

Startordningen samt länkar till bidragen och dess låttexter hittar ni här på Schlagerpinglan längst ut till höger under rubriken Övrigt / Bidragen till ESC 2008 eller genom länken här.

Andra bloggar om: , , , , , ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


6 kommentarer till “Startordningen ESC 2008”

 1. David

  OM inte sverige vinner hoppas jag att ett helt oväntat land som tillexempel norge,island eller något av de 4 stora vinner.. vil helt inte att grekland,ukraina eller ryssland vinner. dom är sååå diviga och har varit otrevliga igenom hela eurovision veckan… speciellt dima som jag inte unnar en seger eftersom eurovision handlar om glädje…

 2. David

  var faktiskt lite skeptisk till om charlotte skulle ha en chans att vinna men efter att ha sett hennes framträdande igår så kan ju nu ärlgt säga att hon är med och på riktigt fajtas om segern imorgon. jag vet ju iochförsig att alla komme rrösta hjelt knasigt som vanligt men man kan ju hoppas……

  annars tror jag att norge ligger bra till också… vore kul om vilket nordiskt land som helst vann….

 3. Schlagerpinglan

  David: Jag är inte lika hoppfull, utan tror att det behövs ett litet mirakel om Charlotte ska lyckas vinna. Därför hoppas jag även på Island, som verkligen växt på sistone. Grekland, Ukraina, Ryssland och kanske även Serbien blir dessvärre inga lätta nötter att knäcka.

 4. Roberto

  jag tror att serbien tar det i år igen. bidragen är så vacker nästan lika bra som lane moje, men betydligt bättre än lejla

 5. Kevin

  GOO CHARLOTTE!

 6. Björn

  Tror oxå Serbien vinner igen. Låten är ju helt fantastisk. Första gången nånsin håret reser sig på armarna när jag hör en låt i ESC.

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se