246 Webbjoker-bidrag

2009-10-07 (onsdag)

I söndags var sista dagen att anmäla sig till Webbjokern och hela 246 bidrag kom in till svt. Efter en granskning så är nu ca 175 bidrag kvar i tävlingen och tävlar om en plats i Melodifestivalen 2010.

Onsdagen den 14:e oktober startar SMS-omröstningen på svt.se/melodifestivalen och den avslutas den 12:e november. Samma dag utses vinnaren.

Varje sms-röst kommer att kosta 3 kronor och 60 öre plus ev. trafikavgift och röstningsresultatet kommer att visas efterhand på hemsidan. För att rösta skickar man den aktuella låtens nummer (ett tresiffrigt tal) till 72 470.

Antalet inskickade bidrag till Melodifestivalen 2010 blev därmed 2 860 st (246 webbjokrar + 2 614 “vanliga” bidrag).
(Källa: svt.se)

Schlagerpinglan: Nästan 30% av de inskickade bidragen uppfyllde m.a.o. inte kraven. Undrar om det var mest kvalitén som var dålig eller om det var de andra reglerna som de inte följde?

Förhoppningsvis så blir det inte en alltför plågsam upplevelse för alla oss som bestämt sig för att lyssna igenom ALLA de godkända bidragen. Visst, ingen tvingar mig men det är en ren principsak. Finns det ett guldkorn där så ska jag hitta det. 🙂

Andra bloggar om: , ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


12 kommentarer till “246 Webbjoker-bidrag”

 1. Timmy

  Hur tror du det är tänkt angående att man bara får rösta en gång per nummer? Annars kan ju någon “köpa” sig in i festivalen genom att tokrösta från sin egen mobil, eller?
  Ser med spänning fram emot den 14:e, ska också titta igenom ALLA videos 🙂

 2. Schlagerpinglan

  Timmy,
  Jag har faktiskt inte läst något om några begränsningar ang. hur många gånger varje mobilnummer får rösta. Historiskt sett när det gäller Melodifestivalen så har det ju varit viktigare att få in så mycket pengar som möjligt än att få fram ett rättvist resultat, så det ska bli intressant att se om de sätter några spärrar nu. Pengar är ju trots allt pengar.

 3. Kerstin

  Nu begriper jag äntligen syftet med webbjoker, det är för att plocka in pengar. Förra året infördes duellerna för att folket skulle rösta och rösta och rösta och rösta. När det inte blev en succe och herr Björkman tvingades lyssna på tittarna och plocka bort det misslyckandet så måste han hitta på nåt nytt. Nej usch, om det kostar så mycket att resa runt med schlagerkarussellen att vi först ska betala en hög tv licens och sedan hålla på ringa så tycker jag dom gått kunde göra denna tävling betydligt enklare för vad har det gett oss att det blivit så stort ingen seger i alla fall men en massa bottenplaceringar när det var enklare vann vi åtminstone nån gång. Ta bort tv licensen så kan jag acceptera detta med att svenska folket ska tok ringa. Melodifestivalen är bland det bästa jag vet men det går åt helt fel håll.

 4. Schlagerpinglan

  Kerstin,
  Själv skulle jag aldrig få för mig att ringa och rösta mer än EN gång och eftersom detta varken gör från eller till i sammanhanget så avstår jag faktiskt. Kanske behöver Melodifestivalen kosta för att kunna konkurrera med de andra programmen och då behöver de ju få in pengarna och då är detta “tokröstande” kanske det bästa alternativet. Jag personligen är dock inte så förtjust i det.

 5. Kerstin

  Inför en spärr där man endast kan rösta en gång från samma nummer så tycker jag att SVT har visat att man är seriösa och jag tror att det även skulle bli ett rättvisare resultat. Nu en fråga till dig Schlagerpinglan. Eftersom BWO varit en favorit för mig i tidigare års deltagande förutom förra året då jag tycker dom hade en alldeles för tråkig låt så undrar jag om du vet något om dom har några planer på att ställa upp i något annat land i år?

 6. Jessica Blomqvist

  Hej Schlagerpinglan!
  Fick för några dagar sedan reda på att jag var ett av bidragen som ska få tävla i webbjokerns omröstning. Satt och googlade för att se om någon skrivit om tävlingen som sådan och fann din sida:) Håller helt och fullt med dig och de andra bloggarna och hoppas att detta kommer gå rätt till och inte bara handlar om att dra in pengar, men självklart är den risken stor. För min del som i flera år skickat bidrag den “vanliga vägen” ser jag detta som en öppning och kanske kanske en chans till att få delta med egen text och musik:)

 7. Schlagerpinglan

  Kerstin,
  Nej, tyvärr så sitter jag inte på någon information om BWO:s eventuella ESC-planer. Jag är dock lika nyfiken som dig och tror att de hade kunnat få framgångar i ESC. Kanske hade det varit bättre om de försökte i ett annat land, för i Sverige verkar de inte uppskattas till fullo. Vi får väl se.

  Jessica Blomqvist,
  Grattis till chansen och lycka till. Personligen tänker jag som sagt gå igenom alla bidrag och är det något som jag fastnar för så kommer jag att puffa för dem. Ska kolla lite extra efter ditt, förhoppningsvis är det i min smak. 😀

 8. Andreas

  Jessica får lite konkurrens här.
  Kolla in min blogg imorgon, så får du reda på vad jag gjort för en låt!

 9. My sunrise

  Kul att det faktiskt är ett visst intresse för detta!
  Vår video “Pictures” kommer också läggas upp imorgon på Svt.
  Vi väntar med spänning på reaktioner.

 10. Schlagerpinglan

  Andreas och My sunrise,
  Grattis båda två. Jag kommer som sagt att puffa för mina favoriter och kan därför inte lova att just era bidrag kommer att nämnas, men vi kan ju hålla tummarna. Däremot så blir det ju så automatiskt att jag kommer att söka upp era och Jessicas bidrag först. Så fungerar ju den nyfikna människan. 😀 Lycka till i tävlingen.

 11. annelia

  Hej ska rösta på den ock på Twinkle twinkle (little star) med Twixie
  hon är så ball i sin peruk och röda sportcar!!

 12. Gwen

  Jag blir glad av bidrag 103, A Better Place! Inte den bästa kvalitén, men vilken känsla!

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se