Årets schlager-saga?

2009-10-13 (tisdag)

Schlagerpinglan: Mmmm…. i morgon börjar Webbjokern och då kan vi lyssna på alla de förhoppningsfulla bidrag som skickats in till svt i tron om att de förtjänar få en plats i Melodifestivalen 2010. Som ett brev på posten så har då Aftonbladet börjat sin jakt på sagan som ska sälja deras lösnummer.

Min förhoppning är att svenska folket inte börjar att tokrösta i blindo på ett bidrag bara för att en tidning (eller blogg för den delen) skriver om det, utan lugnar ner sig och lyssnar på ett antal bidrag innan de gör sina val. För det är väl en ESC-vinnare vi letar efter? Inte en ny Marie Lindberg?

(Vem vet? Kanske ÄR bidraget från Moha Paananen just precis vad vi letar efter? Det återstår att se. Låt oss dock lyssna på de andra bidragen först innan vi avgör det.)

Andra bloggar om: , , , ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


5 kommentarer till “Årets schlager-saga?”

 1. Hasse

  Jag vill påstå att Webbjokern inte införts för att få fram ett bidrag som representera Sverige i ESC.
  Nej det handlar om andra krafter, som bland annat att få mer uppmärksamhet runt Melodifestivalen under en större del av året och att samtidigt är det ett nytt sätt att mjölka pengar av SVT-tittarna.
  Sen kan det givetvis vara roligt för många att säga att dom vari tmed i Melodifestivalen.

  Jag undra fortfarande om någon kanske lyckas “köpa” in den här vägen till MF-finalen.

 2. Schlagerpinglan

  Hasse,
  Nej, jag tror inte heller att Webbjokern har så mycket med ESC att göra. Här gäller det mest att tysta kritiker, få in pengar och öka intresset. Förhoppningsvis blir vi positivt överraskade och hittar ett guldkorn “av misstag”.

 3. Chrille

  Jag håller verkligen med om din lilla kommentar att vi inte vill ha en ny Marie Lindberg, den grejen var verkligen ett skämt och hennes engelska var helt bedrövlig – ibland funderar man hur det går till…

 4. ante

  Jag tror alla kommer rösta på det som är mest
  annorlunda som man vill se tillexempel på tjejen
  som kör omkring i sin sportbil i videon till Twinkle
  twinkle (little star)´ochheta Twixie eller nåt
  sånt.verkar som folk villha

 5. Schlagerpinglan

  ante
  Du har nog en poäng där. Nu när svenska folket har chansen att få in något nytt i Melodifestivalen så vore det kanske inte så smart att rösta på en klassisk schlagerlåt som man hört förrut. De borde nog passa på att rösta på något nytt, men att det skulle bli just Twinkle Twinkle tror (hoppas) jag dock inte. Risken finns dock att det inte alls blir något nytt, utan det bidrag som kört effektivast PR-kampanj.

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se