100 Webbjokern-bidrag kvar

2009-10-21 (onsdag)

Schlagerpinglan: Då har svenska folket gjort sitt första val (genom att skicka 35 509 sms) och nu återstår det “endast” 100 bidrag i Webbjokern, gå till svt.se för hela listan. Dessa 100 kan ni nu rösta på i ytterligare en vecka, fram till den 28:e oktober klockan 12:00, då ytterligare 50 bidrag ska åka ur tävlingen.

Tyvärr så verkar en av mina favoriter, nr 119 “Piano“, vara utslagen. Jag får väl hålla tummarna för att resten av mina favoriter, se nedan, hänger sig kvar även efter nästa utgallring.

Schlagerpinglans (nya) tio-i-topp-lista över Webbjokern-bidrag:
1. nr 061 “Hot for the night” (Pop/Grupp)
2. nr 117 “Out of my reach” (Rock)
3. nr 038 “En paus” (Pop/Grupp)
4. nr 029 “Don’t wanna wake” (Ballad/Pop)
5. nr 047 “Flyg mot himlen” (Schlager/Dansband)
6. nr 143 “Stay with me” (Schlager/Dansband)
7. nr 073 “I’ll make you want me” (Rock)
8. nr 022 “Come and get me now” (Pop/Grupp)
9. nr 140 “Stai stai” (Pop/Solo)
10. nr 033 “Dårarnas utopi” (Pop/Solo)

Schlagerpinglan: För att rösta sms:ar ni låtens tre siffror till 72 470 (kostnad: 3 kronor och 60 öre plus ev. trafikavgift).

Andra bloggar om: , , ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


21 kommentarer till “100 Webbjokern-bidrag kvar”

 1. Mia

  Där satt den!!! Top 20! Inte illa! Mitt bidrag 022 Come And Get Me Now där jag och min kompis Stefan sjunger och min dotters kompis har skrivit och sjunger på 117 Out Of MY Reach! Hej melodifestivalen, snart kommer vi!

 2. Schlagerpinglan

  Mia, Ett stort grattis! Jag har tittat på topp-20-listan och där är det endast “Come and get me now” som jag tycker är riktigt bra, för tillfället. (“Out of my reach” tycker jag dock är ännu bättre.)

 3. Mia

  Älskar Thelmas låt också, splittrad… men jag har velat komma till Melodifestivalen sedan Carola vann 1983 med Främling… detta måste betyda att jag snart är 36 år… Önskar mig röster i födelsedags present :), 37 års present, 38 års present, 39 års present och 40 års present. Sedan får man inte glömma att det snart är jul och jag tror fortfarande på tomten!

 4. Kristian

  Suck, båda mina favoriter, “Piano” och “Så stilla flyter floden…” blev utröstade.

  Antingen har jag ingen smak, eller också har de som skrivit de låtarna inga kompisar 😉

 5. Kristian

  Mias låt får nog bli min favorit efter denna utslagning av ett flertal av mina favoritlåtar. Möjligtvis tillsammans med melodi 044 “Floating freely” som är rätt mysig.

 6. Schlagerpinglan

  Kristian, Jag tror att många som lyssnade på “Piano” hoppade vidare efter någon sekund utan att ge den en ärlig chans. Tyvärr. “Floating freely” har jag också fått upp ögonen för på sistone. Den är, som du skriver, ganska mysig.

 7. Schlagerpinglan

  Mia-Lisa, Det finns kanske en del bidrag som legat ute på nätet vid fel tidpunkt, låtskrivare som varit publicerade innan o.s.v. Jag tror att de kommer att göra en ordentlig undersökning av detta, om inte nu så i alla fall lite senare, när det börjar att dra ihop sig.

 8. Hasse

  Vi tycks bara ha en gemensam favorit (143) Stay with me och den är inte ens med på “top 20”.

 9. Schlagerpinglan

  Hasse, Ja det är intressant att man kan ha så olika smak. Själv ska jag ta en snabbgenomgång av de som är kvar, förhoppningsvis är det någon som har växt till sig sedan sist. Inte skoj om man till sist sitter där med 10 bidrag kvar och man inte tycker om någon av dem.

 10. tonie

  tykker det finns tre bra webbjokrar
  My boyz, How och Twinkle twinkle (little star)

 11. Stefan

  Mina 4 toppfavoriter

  048 Forgive
  141 Stand by me
  074 Implicit love
  030 Hångel utan krångel

 12. Schlagerpinglan

  tonie och Stefan, intressant att få höra andras åsikter också. Efterhand som låtarna slås ut så verkar det som att jag får skaffa mig nya favoriter. 😀 Tror dock inte att det blir någon av era alternativ, men man vet aldrig.

  marv, detta verkar ju inte att ha gått rätt till. Ett av huvudsyftena med Webbjokern är att få tillbaka lite av folks förtoende och tvätta bort mygelstämpeln. Om dina uppgifter stämmer så är de på väg att misslyckas totalt med detta.

 13. marv

  SchlagerP. Fler MÅSTE höra av sig till SVT om detta. De vill se mellan fingrarna på detta och då kan man spekulera varför?? Förtroendet är ordet!

 14. Schlagerpinglan

  marv, för att få lite klarhet i vilka regler som gäller rörande Webbjokern så har jag mailat svt. Vi får se vad/om de svarar.

 15. Leif

  Har uppmärksammat SVT om dessa bidrag: JANE samt A BEAUTIFUL LOVESONG. Dessa har upptäckts att ligga ute på nätet långt innan tävlingen. Detta är naturligtvis mot reglerna…..och inget har gjorts åt det (än så länge).

  Problemet är att om dessa har tagits bort i tid, skulle andra med all sannolikhet inte ha gallrats bort i 1:a gallringen (från 177 till 100).

  Nu närmar vi oss 2:a gallringen. Kommer fler att åka ut pga att SVT är sen till att ta bort bidragen som brutit mot reglarna??

  Det kanske blir just ditt bidrag…

 16. Leif

  Här är reglerna för webbjokern
  De som får tävla är:
  – upphovsmän som inte är eller har varit anslutna till ett musikförlag, och/eller tidigare haft verk utgivna på fonogram.
  Vad gäller de tävlande bidragen:
  – får de ej tidigare ha varit offentliggjorda (för mer information, se SVT:s ordinarie regelverk för Melodifestivalen 2010).
  – ska de uppfylla alla ordinarie krav i SVT:s regelverk för Melodifestivalen 2010.
  SVT förbehåller sig rätten att:
  – neka publicering av bidrag vars visuella kvalitet är för låg.
  – neka publicering av bidrag vars ljudkvalitet är för låg.
  – neka publicering av bidrag vars innehåll kan uppfattas som stötande eller inte är i linje med SVT:s ordinarie krav i regelverk för Melodifestivalen 2010.

 17. Maria Nicander

  Min fråga till svt..
  Hej undrar om det endast sms röster som gäller och i princip då så kan man smsa upp 5000-10000 kr och vinna eller finns det ytterligare något som påverkar ?

  Svar från svt …

  Hej

  Ja, den möjligheten står alla till buds. Så vill man chansa på att satsa på det så, ja.

  Mvh

  Johanna Liljegren
  Projektledare (webb)

 18. Halla

  Hej alla,

  jag kan se att ni undrar…
  och även uppmanar andra läsare att protestera mot min låt, på grund av att jag redan är en etablerad upphovsman och bryter därför mot reglerna om tävlingen. Detta er inte sant och min låt stämmer med alla regler, så jag skulle bara vilja berätta lite om mig för er, så att det inte finns något tvivel☺

  Jag skulle vilja bekräfta att:

  Jag har aldrig varit signad till ett skivbolag i något land, varken som upphovsman eller sångerska och jag inte alls är en etablerad upphovsman.

  Jag är utbildad till skådespelerska och sångerska och har självklart arbetat som skådespelerska och sångerska och uppfört pjäser och sjungit låtar av andra upphovsmän, som har utgetts. Men denna tävlingen är LÅTtävling för oetablerade upphovsmän och det är jag 100%. Det finns inga regler om att den som sjunger låten inte får vara en sångerska… Men även som en sångerska har jag inte ens sleppt en solo skiva.

  Jag har aldrig uppträtt i Sverige eller USA och jag skolade mig i London.
  Jag började arbeta på min egen skiva för ett år sedan och inga av låterna har sleppts ut eller varit signad till ett skivbolag.

  Jag är stolt och tacksam att få vara med i den här tevlingen och jag tycker att den är ett mycket bra sätt att satsa på en karriär som upphovsman eller singer/sonwriter, för att det har jag jo aldrig gjort förut ☺

  Jag hoppas att denna information klargör er ovisshet och om ni har några andra frågor, så tveka inte att höra av er☺

  Mvh,

  Halla

 19. Schlagerpinglan

  Halla, Tack för den informationen. Eftersom jag inte suttit inne med någon fakta och inte har tid att undersöka varje rykte som florerar så har jag valt att hålla mig utanför diskussionen om din medverkan i tävlingen. Nu vet vi i alla fall hur det ligger till. Tack!

 20. Halla

  Tack själv:-)

 21. Pierre

  Hej Halla! Lycka till! Du uppfyller dom kvaliteter som krävs. När ska du flytta till sverige och förgylla vårt land med lite schlager?
  /Pierre

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se