50 bidrag kvar i Webbjokern

2009-10-28 (onsdag)

Schlagerpinglan: Då har ytterligare 50 bidrag fått lämna Webbjokern och efter 72 881 sms så återstår det nu 50 bidrag. Vilka dessa är ser ni på svt.se. Nu har ni en vecka på er att rösta vidare, för den 4:e november åker ytterligare 40 bidrag ur tävlingen.

Tyvärr så var det tack och adjö för väldigt många bra låtar, bland annat (038) En paus och (029) Don’t Wanna Wake men flera av mina favoriter klarade sig vidare.

Schlagerpinglans (nya) tio-i-topp-lista över Webbjokern-bidrag:
1. (117) Out Of My Reach Thelma, Rock
2. (061) Hot For The Night Siberia, Pop/grupp
3. (047) Flyg mot himlen Marcel Rådström, Schlager/dansband
4. (022) Come And Get Me Now MiSt, Pop/grupp
5. (111) Nåt som är mitt Ludvig, Schlager/dansband
6. (112) När det var vi Joakim & Sofia, Ballad/pop
7. (073) I’ll Make You Want Me woznicki, Rock
8. (143) Stay With Me Jessica Persson, Schlager/dansband
9. (041) Every Word You Say Hanna feat. Andreas, Ballad/pop
10. (168) Vi som lever Jessica Blomqvist, Jazz/visa

Schlagerpinglan: För att rösta sms:ar ni låtens tre siffror till 72 470 (kostnad: 3 kronor och 60 öre plus ev. trafikavgift).

Andra bloggar om: , , ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


27 kommentarer till “50 bidrag kvar i Webbjokern”

 1. Joakim

  Vad kul att du har med oss på din tio-i-topp-lista! Vi blir jätteglada! 😀 Kramar från Joakim & Sofia (112 När det var vi)

 2. Mia

  Så himla spännande det var att sitta och vänta på resultatet!!! Man lever i en webbjoker värld och jag är glad att kunna fortsätta med det ett tag till! Jätteroligt att Come And Get Me now och Out of My Reach är med på Top 20 listan och även på din Top 10 lista.
  We¨re in it o win it!!!!
  Kram Kram Mia

 3. Schlagerpinglan

  Joakim och Mia, Jag tycker att detta med Webbjokern är väldigt spännande, fastän jag inte har något att vinna på det. Måste vara näst intill olidligt för er. 😀 Lycka till båda två.

 4. lotta ahlberg

  hej! jag håller med om att webbjokern är ett roligt inslag i vardagen. men jag tyckte det var synda att inte you´re a star (180) var med på topp 20 listan. har verkligen fastnat för den. Vad tycker ni ni andra om den?

  lotta

 5. Kerstin

  Jag hade verkligen inte tänkt lyssna på alla webbjokrar men när det nu var endast 50 kvar så tänkte jag att ok jag som schlagerälskande person ska göra det ändå. Jag var emot detta med webbjoker innan jag lyssnade och tror ni att jag nu ändrat mig, ABSOLUT INTE. Är ännu mer övertygad nu och ännu mer oförstående till detta och hoppas det försvinner till nästa år för detta måste vara bidrag som inte kommit med på det “traditionella” sättet. Tycker ni som också lyssnat på alla bidrag att det finns en vinnare av hela eurovision där? För mig var det en bortkastad timma och jag gillade faktiskt ingen låt.

 6. Schlagerpinglan

  Kerstin, Om det finns en vinnare av ESC bland Webbjokrarna kan ju diskuteras, ett bra framträdande av en superartist kan ju lyfta ganska mediokra låtar. Så chansen finns, även om den kanske inte är så stor.

  Själv hade jag lagt ribban ganska lågt när jag lyssnade igenom de nästan 200 låtarna första gången och efter några lyssningar så hade jag hittat några låtar som jag faktiskt tyckte om på riktigt. Men visst, det fanns stunder då man undrade varför man genomled vissa låtar. 😀

 7. Andreas

  Jäklar Pinglan!
  Nu börjar det likna nåt!
  Låt 9, den är så vacker!
  Undra vem som skrivit den,
  hihi

 8. Jessica Blomqvist

  Hej Schlagerpinglan!
  Va glad jag blir att min melodi “Vi som lever” är med i din lista, tackar för det:)

 9. Tony

  Mia

  Läste en artikel om er i säffle-tidningen och ni nämnde att om någon av låtarna går vidare till Melodifestivalen bli det någon annan artist som får framföra den. Ni vet väl att varför man skulle skicka in en video till webbjoker tävlingen var därför att det är ni som SKALL framföra den? /T

 10. Marcel

  Hej
  !

  Vad glad jag blir när jag ser att du gillar FLYG MOT HIMLEN
  Jag ligger ju lite pyrt till så hoppas många rösar på mig så jag hänger kvar även nästa vecka
  Marcel

 11. Schlagerpinglan

  Andreas och Jessica, Tio-i-topp-listan ändras ju efterhand som låtar faller bort, man tröttnar på vissa låtar och andra växer. Era tillhör den kategorin av låtar som växer, tycker jag i alla fall. Nu får vi bara hoppas att ni tar er in bland svt:s 10 främsta innan onsdag. Lycka till.

  Marcel, “Flyg mot himlen” har jag tyckt om sedan första lyssningen. Förhoppningsvis upptäcker tillräckligt många din låt innan ondag. Lycka till.

 12. Mia

  Tony!
  Klart att vi kommer att framföra den om SVT vill det! Då blir det ju en dröm som går i uppfyllelse! Christer Björkman sa i en artikel att till 95 % så blir det de som sjunger på bidraget som framför bidraget. Men det är SVT som bestämmer i slutändan, vi hoppas både jag och Stefan att vi är snygga nog…:)

 13. lotta ahlberg

  jag slår åter ett slag för you´re a star:) nr 180 i webbjokern om någon vill lyssna o kommentera.
  allt gott
  lotta

 14. Yoizan

  Jag har ju inte direkt en likadan lista som du har direkt… Men alla tycker ju olika.
  Roligt att läsa i alla fall 🙂

 15. Schlagerpinglan

  lotta, Jag har fortfarande inte riktigt fastnat för din låt, men det är som sagt en smaksak och det är uppenbarligen många som tycker annorlunda. Grattis till din plats bland de 50 och lycka till. 🙂

  Yoizan, Jag instämmer. Det är bättre att intresset är genuint än att man tycker lika i allt. I bland kan man få upp ögonen för något man missat och ibland är det bara roligt att se hur olika man kan uppfatta saker. 😀

 16. Fia

  Har återigen lyssnat igenom de bidrag som är kvar, tog mig en extra lyssning på de i Topp 20-listan. Det är för mig ett stort frågetecken hur vissa låtar kan ligga där… men som sagt… smaken är ju som baken.

  Måste bara kolla nu om någon mer än jag tycker att refrängen på “Love for people” är skrämmande lik versen på Roxettes “It must have been love”?

  Mina tre favoriter är:

  1: Happy thoughts
  2: När det var vi
  3: När vi har landat

  Sen har tjejen som sjunger “Tell me why” en snygg röst. Men själva låten… nja, sådär. Men lätt en av de snyggaste rösterna. Men det är ju inte rösten vi ska… rösta på.

 17. Anonym

  Ja, det är direkt stulet från den låten. Ironiskt nog är en annan låt i tävlingen också stulen ifrån Roxette’s “It must have been love”.
  “Like a child” tror jag den låten hette.
  Happy Thoughts känns som en reklamfilmslåt, inte som en melodifestivallåt.
  När det var vi, tja. Den är väl okej, men vill du verkligen se dom där i tvrutan?
  För du inser väl att det du röstar på, är vad du kommer få se i rutan. Björkman vill inte byta ut amatörerna mot “proffs”.

 18. Tony

  Stina

  too much time on your hands? men det är klart…rulez är rulez…

 19. "När det var vi"-Sofia

  Hej på er!
  Läste precis Stinas kommentar här ovan, och jag kan ju förklara för er som undrar hur det ligger till:
  Ja, jag har ett körstycke utgivet på noter, inte på fonogram – därför har jag inte brutit någon regel. Och att jag har visan utgiven innebär således inte att jag automatiskt är ansluten till Wessmans. Detta kollade jag upp innan tävlingen satte igång, och det var ok.

  Att jag tagit bort infon från min hemsida beror på att jag inte ville att folk i samband med detta skulle göra en höna av en fjäder och reagera på det. Det var inte för att “dölja” i den bemärkelsen, utan för att undvika onödiga spekulationer. Jag förstår att man kan reagera på det, men allt är i sin ordning.

  Vi blev, efter Stinas mail till svt, kontakade av dem – och efter att ha förklarat för dem hur det ligger till så ansåg de att vi inte brutit någon regel, och att vi därmed kan fortsätta i tävlingen.

  Så… hoppas detta har bringat klarhet i frågan, och att ni röstar järnet på oss! 😀

  /Sofia (& Jocke)

 20. Olle

  Drog en snabb google på Helen “Dölja ansiktet” Olofsson “Open up your heart”
  Sångcoach, och verkar ha jobbat med olika tv-produktioner även med band som Stakka Bo, Kajsa-Stina Åkerström, Clawfinger, Lars Bethke mfl.
  Hur kan man anse att det är att vara amatör?
  Att inte ha en fördel i tävlingen? Hon har ju för fan coachat RIKTIGA artister?!
  Den här tävlingen är urusel på detta plan. Svt har inte brytt sig om att kolla upp någon av dom sökande.
  Sen visar hon inte ansiktet i filmen heller, undra varför?
  Ja, hon är sångcoach, så att många skulle känna igen henne och peka ut henne.
  Uruselt Svt……..

 21. Schlagerpinglan

  Sofia, Tack för förklaringen och lycka till i tävlingen.

  Olle, Jag tycker nog inte att man kan jämföra att coacha en artist sångmässigt med att få sin egenkomponerade låt utgiven. Bara för att man rör sig i vissa kretsar betyder det inte att man automatiskt blir ett låtskrivarproffs.

 22. Mia

  Hej!
  Sitter nu och funderar på framtiden. Webbjokertävlingen är jätterolig och det ska bli spännande att se hur det slutar.

  Som kommentar till Sofia kan jag säga att vi också blev kontaktade av SVT för att det påstods att vi “MiSt” hade gett ut EP vilket vi inte hade. Vårt påhittade gruppnamn hade blandats ihop med en annan grupp som heter MIST från Göteborg. Mi= Mia St= Stefan. Så vi fick också vara kvar. Sofia -Jag tycker att ni har en jättevacker ballad förresten!

  Kram och lycka till alla Webbjokrar
  Vi har bidraget 022 “Come And Get Me Now”
  Mia & (Stefan)

 23. Liza

  Så roligt att läsa alla kommentarer om web jokrarna. Så glad att det finns några i allafall som orkar lyssna igenom låtarna. Krävs intresse och det har jag!

  Hittat mina topp 3 vilka är

  104 – My kind of love
  113 – När vi har landat
  047 – Flyg mot himlen

  Ska bli spännande i morgon med uppdaterad topp 20.

 24. Rikard

  Mina favoriter!

  (113) “När vi har landat” Johan Skoog
  (047) “Flyg mot himlen“ Marcel Rådström
  (022) “Come And Get Me Now“ MiSt

  Tror nog att den bästa låten vinner, även om det är mycket “kompis” röstning i denna tävling. När det endast återstår 10 bidrag kommer SVT att promota tävlingen ännu mer och i gengäld få röster från hela svenska folket! Om webbjokern blir ett inslag även i nästa års tävling kommer antalet bidrag att åtminstone femdubblas då alla ser hur stort medieutrymme webbjokern faktiskt får!

 25. Andreas

  Jag är inte så säker på att jag tror på det du skriver Rikard.
  Dom bästa låtarna, ligger inte bra till i tävlingen.
  Marcel Rådström låg över 30placeringar ifrån mig när jag fick veta placeringarna av SVT. Skulle han bara få massvis av röster av “folket” då menar du? Knappast.
  När det är femtio låtar, orkar inte folket bry sig.
  Först när det är tio, då kanske dom bryr sig, men då är det för sent.
  Då har redan dom bästa åkt ut, om dom inte av ren tur lyckats fina sin publik, ha otroligt mycket snälla kompisar som röstar dom vidare.
  Jag vågar slå vad om att Hot for the Night, Every Word You Say, Flyg Mot Himmelen.
  Inte är med i topp10 på Onsdag, och dom är enligt mig,
  bästa låtarna i tävlingen, och även favorittippade av dom flesta bloggarna som skriver om Webbjokern.

 26. Rikard

  Det beror på hur du definierar det. I den ordinare uttagning till melodifestivalen sitter musikförlagen och bestämmer vilka bidrag som ska “komma fram” till SVT för att göra det enklare för dem att sålla. Det jag menar är att den bästa låten av de som ligger topp 20 just nu kommer att vinna. Självklart är det så att den bästa låten av alla deltagande låtar inte kommer att vinna, för musiksmaken är ju som sagt olika. Men jag förstår fortfarande inte varför folk klagar på att tillvägagångssättet med sms-röstning är felaktig! Såhär fungerar det väl i alla sammanhang, fel låt vinner vl alltid; eller hur? Skulle endast 1 röst per mobilnummer gälla blir ju tävlingen snedvriden också. Scenario; tänk om Elsa som gillar låt 260 gillar den mer än vad Kalle gör. Varför ska deras röster då väga lika? Är det inte bättre då att Elsa får rösta 10 ggr på den låten?

 27. Andreas

  Du tänker verkligen helt annorlunda mot vad jag gör. Fel låt vinner väl inte alltid, men ofta kanske det är så, haha.
  Jag ser det precis tvärtom, om alla kunde rösta en gång på ett bidrag, skulle det ge ett mer rättvist resultat.
  Spelar ingen roll hur vidare Elsa gillar sin låt tio gånger mer än Kalle, en bra låt förtjänar en röst, inte 100röster av samma person. Det är oärligt och ger en snedvriden bild utav verkligheten.
  Mycket tyder på att många av låtarna som ligger i toppen (förlåt toppliste innehavare) röstat upp sig själva, eller har otroligt många snälla kompisar. Det skulle inte varit möjligt om man haft “en röst per telefon” princip, men nu är det här första året som webbjokern går. Ingen i allmänheten, känner till tävlingen. Förutom dom som vi som tävlande informerat om att “rösta på oss”. Till nästa år kanske det faktiskt blir “folket” som avgör vilka som hamnar i topp10, och inte den som har störst kontaktnät/lagt ut flest röster på sig själv.
  Jag mejlade i alla fall ett förslag till Svt. Om att ha en jury som tar ut 20-30låtar som håller rent musikaliskt, för det gör inte många av dom låtarna som ligger på topplistan. Som svenska folket sen får rösta på, då skulle tävlingen bli mer attraktiv, lite i stil med “idol”, visst många gånger kanske det blir den sämsta idolen som vinner, men den höll iaf en hyffsad nivå, annars skulle han/hon inte blivit uttagen!
  Medans här var det ingen som helst utgallring. Var en kille som sjöng 15sekunder utan någon musik, och han fick komma med?!
  Haha.

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se