15 MF-artister presenterade

2009-11-30 (måndag)

SVT har idag avslöjat 15 av de artister som ska tävla i Melodifestivalen 2010, se nedan. Nästa måndag presenteras 15 artister till.

Deltävling 1 (6/2) Örnsköldsvik:

 • Jenny Silver: “A Place To Stay”, Torben Hedlund (t & m)
 • Jessica Andersson: “I Did It For Love”, Lars “Dille” Diedricson (m), Kristian Wejshag (t)
 • Salem al Fakir: “Keep On Walking”, Salem al Fakir (t & m)
 • Pain of Salvation: “Road Salt”, Daniel Gildenlöw (t & m)
 • Frispråkar’n: “Singel”, Hamed K-One Pirouzpanah (m), Håkan Bäckman (t)
 • Anders Ekborg: “The Saviour” (ersätter “Åt helvete för sent”), Henrik Janson, Tony Nilsson
 • Ola Svensson: “Unstopable”, Dimitri Stassos (t & m), Alexander Kronlund (t & m), Hanif Sabzevari (t & m), Ola Svensson (t & m)
 • Linda Pritchard: “You´re makin me hot-hot-hot”, Tobias Lundgren (t & m), Johan Fransson (t & m), Tim Larsson (t & m)
 • Deltävling 2 (13/2) Sandviken:

 • ?: “Come and get me now”, Mia Terngård (t & m), Stefan Lebert (m)
 • Andra Generationen & Dogge: “Hippare Hoppare”, Vlatko Ancevski (t & m), Vlatko Gicarevski (t & m), Mats Nilsson (t & m), Teddy Paunkoski (t & m), Otis Sandsjö (t & m), Stevan Tomulevski (t & m), Douglas Leon (t & m)
 • Anna-Maria Espinosa: “Innan alla ljusen brunnit ut”, Stefan Moody (m), Danne Attlerud (t)
 • Eric Saade: “Manboy”, Fredrik Kempe (t & m), Peter Boström (m)
 • Hanna Lindblad: “Manipulated”, Sarah Lundbäck (t & m), Iggy Strange-Dahl (t & m), Hayden Bell (t & m), Erik Lewander (t & m)
 • Kalle Moraeus & Orsa spelmän: “Underbart”, Lina Eriksson (t), Johan Moraeus (m)
 • Andreas Johnson: “We Can Work It Out”, Bobby Ljunggren (m), Marcos Ubeda (m), Andreas Johnsson (t)
 • Tillkommer ett jokerbidrag
 • (Källor: aftonbladet.se, expressen.se, svt.se)

  Uppdaterat 2009-11-30: Så, nu verkar SVT:s lilla lek med olika versioner på hemsidan vara slut och vi får väl anse att ovanstående artistfördelning är den rätta. 🙂 Väldigt röra har det varit i alla fall. Tråkigt också att det först verkade vara MiSt själva som skulle vara artister, men att det inte stämde.

  Schlagerpinglan: Hmm… vad jag ser så är här bara 14 nya artister som presenteras. (13 om nu inte MiSt räknas som artister, som de först såg ut att göra.) Vad hände med att 15 artister skulle avslöjas? Nåja, ingen större skada skedd. Ännu fler jokerpresentationer att se fram emot m.a.o. 🙂

  Annars är det Jessica Andersson och Anders Ekborg (ersättaren för det senast diskade bidraget) som jag främst ser fram emot att få se på MF-scenen.

  Andra bloggar om: ,

  Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


  10 kommentarer till “15 MF-artister presenterade”

  1. rosenblom

   Fast det där med Mist verkar lite skumt. De satt med Björkman på Dansbandskampen och letade artist. De valde mellan två band och skulle presentera valet nästa lördag. Men de kanske sak medverka själva också.

   Lustigt att tydligt Beatles-inspirerade Johnson nu deltar med en lånad titel av Beatles.

   Rent artistmässigt är Ö-vik helt överlägset Sandviken.

   Att Sandvikens joker inte publiceras måste betyda att Darin ska delta i någon av de andra städerna. Håller tummarna för Göteborg så man får lite valuta för pengarna.

  2. Vronkan

   Jag ser jättemycket fram emot att se Hanna Lindblad på MF-scenen! Hoppas att hon har fått en hejdundrande musikalpampig låt. Ingen smörballad. Hon har sån härlig utstrålning som jag tror gör sig bäst i ett lite snabbare nunner.

  3. Evelina

   Såg en liten miss, Eric saade är i första deltävlingen i örnsköldsvik.
   Tack för en informativ och riktigt bra melodifestivalblogg!!

  4. Schlagerpinglan

   Evelina, Jag håller på att kolla upp det, men tack i alla fall. 🙂

  5. Schlagerpinglan

   rosenblom, Du hade rätt, igen. Att svt presenterade Mia Terngård och Stefan Lebert tillsammans med de övriga artisterna som skulle tävla och sedan Expressen skriver att MiSt ska medverka räcker ju inte för att man ska utgå från att MiSt själva ska uppträda med låten. Jag glömde den gyllene regeln i dessa sammanhang: misstro alla. 😉

  6. Evelina

   Det verkar som om “din ordning” ska stämma, men att de lagt ut fel på deras hemsida? Hmm, nu ställs allt i en annan dager..

  7. Kerstin

   Känns som en något tråkig artist lista för min del. Vad beträffar Mist och deras låt så är det för min personliga del helt ointressant då jag tycker låten är ganska värdelös. Anders Ekborg är kul han har en stark röst men lite för tråkig och dramatisk för min smak. Jessica Andersson är inte alls någon favorit hos mig. Andreas Johnson har i alla fall inte vågat dra med sig Carola denna gång vilket nog var klokt. Men annars har det ju spekulerats i Magnus Carlsson, Pernilla Wahlgren EMD och BWO ska bli intressant att se om dom dyker upp i nästa vecka. Tror dock inte på BWO trots att jag gärna velat ha dom med och kanske lika bra då det nog ändå är Darin som har en Eriksgata framför sig till segern.

  8. rosenblom

   Pinglan:

   Se där. Jag råkar tydligen ha det ibland… 😉

   Och i och med det blev det ju bara 13 artister presenterade… Trots löfte om 15. Kan det vara så att de har svårt att få ihop det…?

  9. Schlagerpinglan

   rosenblom, Om inget annat så ger det ett förvirrat och oproffsigt intryck.

  10. roberto

   tror att det kommer vara intressant att lyssna på dogges och andra generationens låt tillsammans. hoppas att det blir en bra låt av det. balkanklangar med hip hop. hoppas att det inte blir någon flopplåt. kommer ju ihåg låten kebabpizza slivolica.

  1. Lämna en kommentar


                   

                   

       

  Musik bloggar Blogglista.se